SG.hu

Álomnappali a százezredik Axelero ADSL előfizetőnek

Az Axelero Internet felkérte a hazai informatikai és híradástechnikai piac képviselőit, hogy a Rendezd át az életed! felhívás jegyében a legújabb technológiákat felvonultató eszközökkel rendezzék be a százezredik Axelero ADSL előfizető nappaliját.

A hazai infokommunikációs piac vezető vállalatai, az Axelero, a Cisco, a HP és a Samsung a legmodernebb informatikai, híradástechnikai és adatátviteli eszközökből építik fel a jövő nappaliját annak a szerencsés internetezőnek, aki százezredikként fizet elő az Axelero Internet ADSL szolgáltatására. A több millió forint értékű nyeremény mellett a TV2 Laktérítő című műsorának lakberendezői rendezik be a nyertes nappaliját annak igazolására, hogy a kényelem és az esztétika könnyen összeegyeztethető a 21. század technológiájával. Az Axelero és partnereinek célja mindezzel annak bemutatása, hogy a modern technológiák képesek átalakítani, kényelmesebbé és nyitottabbá tenni a mindennapokat úgy, hogy eközben emberi és élhető közeg veszi körül e megoldások felhasználóit.

Mit is tud egy digitális álomnappali? A számtalan információs és szórakozási lehetőséget nyújtó szélessávú internet kapcsolaton érkező jelet a Linksys vezeték nélküli eszközei osztják szét egy HP multimédiás számítógép, a munkahelyre is bevihető notebook és egy univerzális zsebszámítógép között. Így nincs fehér műanyag fali csatorna a falon, és nem tekeregnek vezetékkötegek a szőnyeg alatt. Az internetről letöltött, vagy akár streamelt zenék és képek a vezeték nélküli média adapteren keresztül jutnak el a házimozi rendszerig, amelynek műsorát egy 125 cm képátlójú Samsung DLP projektoros televízió jeleníti meg. Ugyancsak vezeték nélkül folyhatnak a számítógépes játékcsaták a drót nélküli játékadapter segítségével.

Természetesen nélkülözhetetlen egy digitális fényképezőgép is, amellyel az elkészült képeket a tévékészülék óriási képernyőjére vetíthetjük, vagy kinyomtathatjuk a HP fotónyomtatóján, feltölthetjük az internetre, hogy ott mutathassuk meg kiválasztott ismerőseinknek, esetleg elküldhetjük a világ bármely pontjára a szélessávú kapcsolat segítségével. A számítógéphez csatlakozik egy vezeték nélküli webkamera is. A jövő nappalijában tehát minden mindennel kapcsolatban áll, a hang, a kép, a film és más információk drót nélkül közlekednek a különböző készülékek között, illetve az otthonunk és külvilág között, mi pedig mindezt a kanapénk kényelméből élvezhetjük.

Az ADSL előfizetések száma az elmúlt egy évben 127%-kal nőtt, 81 ezerről 184 ezerre, ebből az Axelero Internet piaci részesedése 60% körüli. Az összes előfizetésen belül az ADSL kapcsolatok aránya szintén nagymértékben, 18%-ról 33%-ra emelkedett.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #12
    Akkor mire vársz? Irány acselló!
  • ullrich #11
    De én tényleg nem töltök orrba-szájba, hidd el nekem bőven elég az 15GB.
    Olvasgattam a neten a hozzászólásokat és igencsak megoszlanak a vélemények. Sztem mindenki a sajátját dícséri. Egyébként pedig ugyanez a speed az axeleronál 6kval több és a feltöltés pedig csak 128kbit/s.
    Mi volt a gáz a chellod-al?
  • DW #10
    ÉN is ezt mondtam...aztán szép lassan én is túlléptem. Hidd el, chello nagyon gáz (és nem csak a limit miatt), nekem is volt, tehát tudom.

    Mindenesetre azért engedhetnének a DSL díjából.
  • ullrich #9
    Kösz az infót, de én az eddigi a kb. 5 éves internetezési szokásom alatt 1szersem szedtem le 9GBnál többet egy hónap alatt. Persze használok Dc-t.
  • gz8 #8
    Ó, még itt olvasd el a 16-ost!
  • Cat #7
    a 15 gigás korlát nagyon gáz, főleg ha használsz DC++ vagy bármilyen más fájlcserélő programot, cirka 1-1,5 hét alatt büntetősávon vagy
  • [HUN]PAStheLoD #6
    ma meg álom ADSL _minden_ előfizetőnek :

    álom hogy megbízható
    álom hogy gyors
    álom hogy olcsó
  • gz8 #5
    Olvass utána ebben a fórumban, vagy itt, esetleg kérdezz körbe haveroknál, kinek hányszor szakad, mennyire jó és hasznos a letöltési limit.

    Hál' istennek errefelé a közelben nincs chello

    Nekem 768-as ADSL-em van, szeptemberben 32 gigát szedtem le, korlátozás nélkül.

    Ha mazochista vagy, akkor legyél nyugodtan vonós...
  • ullrich #4
    Én inkább fizetek 10k-t 768kbit/s kapcsért mint 13k-t 512kbit/s-ért.
    1ébként ha van vm. tapasztalatod chellorol szívesen meghallgatom.
  • gz8 #3
    Bátor lépés! Bár inkább botor...