SG.hu

Havidíjas Microsoft szoftverek az Axelerótól

A két vállalat közötti együttműködés keretében az Axelero havidíjas elszámolású konstrukcióban kínálja a Windows XP és az Office 2003 termékeket.

A Microsoft Magyarország és az Axelero Internet megállapodása révén az internetszolgáltató egy 2005. április 6-tól induló programban az internet előfizetésekhez hasonló, havidíjas elszámolással értékesít Windows XP és Office termékeket. Az új szolgáltatás a vállalatok közleménye szerint elsősorban az egyéni felhasználóknak, valamint a kis- és középvállalatoknak kínál előnyös megoldást.

A szolgáltató ügyfelei a havidíjas elszámolás keretében a Windows XP Home és Professional, valamint az Office 2003 Basic és Small Business Edition változatai közül választhatnak. A termékek mellé az együttműködő partnerek széles körű terméktámogatást és minden igényt kielégítő ügyfélszolgálati rendszert hoznak létre. Ennek keretében az Axelero munkatársai 0-24 óráig várják majd az ügyfelek telefonhívásait, a termékekhez kapcsolódó speciális kérésekre pedig a Microsoft hotline mérnökei adnak választ.

Az Axelero Internet az együttműködés révén az eddigieknél sokkal szélesebb körű szolgáltatásokat biztosít ügyfelei részére, ugyanis az internetelőfizetés mellé testre szabható szoftvereket, valamint egy azokhoz kapcsolódó komplex megoldáscsomagot is biztosít. Civin Péter, az Axelero vállalati marketingvezetője elmondta, hogy az cég becslése szerint az elkövetkező egy év során akár 10 ezer ügyfél veheti igénybe az új konstrukciót.

A Microsoft Magyarország a termékek mellett további szolgáltatásokkal és kedvezményekkel bővíti az internetszolgáltató ügyfeleinek nyújtott csomagot. A Microsoft olyan oktatási segédanyagokat tesz majd elérhetővé az Axelero ügyfelei számára, amelyek segítségével azok jobban megismerhetik az általuk vásárolt szoftvereket, magasabb szinten elsajátíthatják a használatukhoz szükséges ismereteket, és így alkalmazásuk révén nagyobb hatékonyságot érhetnek el. Ezen extra szolgáltatások körét a Microsoft a jövőben tovább igyekszik majd növelni; a tervek között szerepel például olyan cégek bevonása a programba, amelyek egyéb kiegészítő szolgáltatásokat, kedvezményeket tudnak felajánlani az egyéni felhasználók, valamint a kis- és középvállalati ügyfelek számára.

"A Microsoft Magyarország és az Axelero együttműködése egyedülállónak mondható a hazai piacon. Az új fizetési konstrukció bevezetésének célja, hogy a kedvező feltételek révén elősegítsük az egyéni felhasználók és a kkv szektor szereplőinek szoftverekhez való hozzájutását, ezáltal is elősegítve a magyar gazdaság versenyképességének növekedését" - mondta Vityi Péter, a Microsoft Magyarország igazgatója.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • aDannyBoy #12
  nyanya: nem kötelező. Árukapcsolás az lenne, ha a boltban a kenyér mellé kéne felvágottat is venni, akkor is ha te csak zsíroskenyeret akarsz enni.

  Boro: És mit gondolsz az XP nem felel meg az átlag userek nagyrészének még évekig?

  Beton: havi 1k bérletnek mégis mi értelme, ha havi 1kért megkapod örökbe? (2 éves részlet xp home 1.1k)
 • BORO86 #11
  Ha számolsz, már nem is olyan biztos. Pl. az Axelero ugyanannál a sebességnél kb. 30 %-al drágább, mint a Chello. Így az op.-rendszert akár ingyen is adhatnák. Nekem legalábbis a legális ennél olcsóbbra jött ki. Gondolod, hogy ingyen bármi is van? Persze havonta fizetsz, de közben amit adnak, azt most végkiárusítani kell, jön a - remélhetőleg - jobb, újabb:
 • Hegyikecske #10
  Oem, megkapod egy cd-n a szoftvert és csinálj vele amit akarsz (azaz felteheted a gépedre) de Nincs hozzá doboz meg semmi extra, magát a lemezt vásárlod meg
 • Hegyikecske #9
  Sztem jó h. van egy ilyen lehetőség is...
  Viszont kivi lennék mennyi a hasznuk rajta...
  Szal egy gyors számolás.. 25400ft egy évre a Home, és 26400ft 2évre, na ez már nem jelentős, ez is jó 5let h. a legális, megfizethető dolgok felé terelni az embert (mer ugye winfost se kötelező használni de akinek az kell tényleg nem vészes, mint a boltban.. ott is ugyanannyiba kerül a 98 mint az xp. persze h. mki az xpt veszi, de ez így is van jól)
 • Equ #8
  "az OEM szoftverekkel nem jogszerű kereskedelmi tevékenységet folytatni."

  Az vicces lenne... :))
  Akkor hogy vennéd meg a boltban? Itt arról van szó, hogy az ms eldönti, hogy milyen áru mellé lehet OEM licenseű terméket eladni, ami általánoságban hardver ill. komplett gép, ebben az esetben pedig internet előfizetés.
 • nyanya #6
  Mi pontosan az OEM jog? Az rélmik, hogy az OEM szoftverekkel nem jogszerű kereskedelmi tevékenységet folytatni. Akkor viszont mit kezdenek vele a KKV-k?
 • nyanya #5
  ez nem árukapcsolás?
 • PeeTeR #4
  ez jo! nekem mindig legalis windows -om volt mert a cegtol egyet mindig letudtam nyulni az eddig megjelent osszesbol, de eleg sok ember nem engedheti meg maganak hogy kidobjon tizezreket op rendszerre. viszont ez megfizetheto :) vagyis ugy gondolom...
 • shabba #3
  A Mai naptól hivatalosan is Microsoft termékek vásárolhatóak az Axelerotól.

  Következő termékek:

  Microsoft Windows XP Home ANGOL és MAGYAR nyelven
  Microsoft Windows XP Pro ANGOL és MAGYAR nyelven
  Microsoft Office Basic (word, excel, outlook) ANGOL és MAGYAR nyelven
  Microsoft Office SBE MAGYAR nyelven

  Fizetési konstrukciók:
  24 hónapos részlet
  12 hónapos részlet

  1 éves részletnél a havi díj
  Microsoft Windows XP Home ANGOL és MAGYAR nyelven 2100 Ft
  Microsoft Windows XP Pro ANGOL és MAGYAR nyelven 3200 Ft
  Microsoft Office SBE MAGYAR nyelven 6300 Ft
  Microsoft Office Basic (word, excel, outlook) ANGOL és MAGYAR nyelven 3800 Ft
  2 éves részletnél a havi díj
  Microsoft Windows XP Home ANGOL és MAGYAR nyelven 1100 Ft
  Microsoft Windows XP Pro ANGOL és MAGYAR nyelven 1700 Ft
  Microsoft Office SBE MAGYAR nyelven 3300 Ft
  Microsoft Office Basic (word, excel, outlook) ANGOL és MAGYAR nyelven 2000 Ft


  A szolgáltatás olyan Axelero előfizetők vehetik igénybe, akik rendelkeznek hozzáféréssel vagy a hozzáféréssel együtt rendelik meg a szoftvert is.

  A szoftverről egy teljes értékű számlát küldünk az ügyfélnek, részletfizetési feltételekkel
  A szoftver az ügyfél tulajdonába kerül a számla kibocsátásakor
  Minden hónapban külön kap csekket a részletfizetésről, minden részletfizetésre külön fizetési határidő tartozik

  OEM license jogokat kap a software megvásárlásával az ügyfél.
 • concrete #2
  sajna nem lehet havi 1K-ért Win-t bérelni, ez egy részletfizetési lehetőség, aminek értelme 0