SG.hu

Online utazási irodát nyított az Axelero és a Vista

go.hu néven kezdi meg tevékenységét hazánkban az első online diszkont utazási iroda.

A termékpalettán 465 hagyományos és 80 fapados légitársaság, világszerte 40 000 szállás és több ezer szervezett út (nyaralások, városlátogatások, síutak stb.) érhető el. A vállalatok közleménye szerint az érdeklődők legfeljebb 3 lépésben le tudják foglalni a számukra legkedvezőbb utazási ajánlatot, amelyért a portál árgaranciát is vállal. A portált két hazánkban elismert, a saját területén piacvezető vállalat hozta létre, a Vista Utazási Irodák és az Axelero Internet.

A go.hu portál informatikai és kommunikációs hátterét az Axelero Internet adja, míg az online utazási szolgáltatások minőségét és biztonságát a Vista Utazási Irodák garantálják. A portál keresője nemcsak a világhálón már megtalálható ajánlatokban keres, hanem tartalmazza a Vista rendelkezésére álló több ezer partner-szállítói ajánlatot is. Az oldalon található kereső segítségével az utazni szándékozók így a magyar piac csaknem összes utazási ajánlatából válogathatnak. A go.hu fejlesztői a portál komplex online szolgáltatásai és nagy adatbázisa miatt versenytársaiknak a legnagyobb nemzetközi utazási portálokat - Lastminute.com, Expedia.com - tartják.

A go.hu keresőmotorjai közül a portál létrehozói szerint a legnépszerűbb a repülőjegy foglalás lesz, amely a becslések szerint az oldal forgalmának mintegy felét teszi majd ki. Egy keresés indításával egyszerre hagyományos és fapados repülőjegyek között is lehet keresni, és a keresőrendszer +/-3 napos indulási/érkezési rugalmassággal, illetve a bécsi indulás lehetőségével is számol. Összesen több, mint 545 légitársaság ajánlatából válogat, és tartalmazza a Vista kizárólagos repülőjegy árait is. A go.hu exkluzivitást élvez a STA diákjegyek online értékesítése és egyes távoli desztinációkon üzemelő légitársaságok esetében. A foglalást a nemzetközi online repülőjegy foglalási rendszerek piacvezetője, a WorldSpan biztosítja.

Szállásfoglalások terén jelenleg az amerikai hotels.com adatbázisai állnak az érdeklődők rendelkezésére. A nyár közepére ez kibővül a CnG és az OctopusTravel ajánlataival is, ezzel lefedve a világszinten rendelkezésre álló szállásokat tartalmazó adatbázisok legnagyobbjait.


Utak - például last minute és hagyományos nyaralóutak, városlátogatások, körutazások, síutak stb. - tekintetében 50 magyar és nemzetközi utazásszervező ajánlataiból válogathatnak több ezer úticél, út-típus, időpont valamint ár alapján. Az indulás az esetek többségében nincs fix dátumhoz kötve, bárki megszervezheti önálló útját, saját egyedi indulási igényei alapján. Nyár közepétől szállást és repülőjegyet is kínálnak majd egy keresési művelet alatt, azaz a fapados repülőjegyek és alacsony árkategóriájú szállásokat párosítani lehet, majd mindezt a következő lépésben már le is lehet foglalni.

A leggyorsabban foglalható termék az utasbiztosítás, melyet két lépésben köthet meg az utas. Az utasbiztosítás szolgáltatás - mely a go.hu minden egyéb utazási moduljában is elérhető - a Groupama biztosító termékeit kínálja. A szolgáltatási kört az autóbérlés teszi hamarosan teljessé. Emellett a portál információs szolgáltatásokkal is az érdeklődők rendelkezésére áll, mint például valuta árfolyamok, időjárás, utazási fórum, online térképek, valamint országleírásokkal is az utazók segítségére lesz.

A go.hu által értékesített utazási szolgáltatások alacsony árát árgarancia szavatolja majd. Fontos ismérve még az oldalnak, hogy a feltüntetett árak - a piacon megfigyelt, a fogyasztók által sérelmezett gyakorlattól eltérően - minden esetben bruttó díjak, tartalmaznak minden illetéket az összes útra és utazóra, a teljes megrendelésre vonatkozóan. Az utazók a Vistával kötnek szerződést, és a személyes ügyintézést igénylő feladatok esetén szintén a Vista Utazási Irodák ügyfélszolgálatai nyújtanak segítséget.

A vállalatok szerint a rendelkezésre álló hazai és nemzetközi adatok alapján becsülhető, hogy működésének első félévében megközelítőleg kétmillió látogató fogja felkeresni az oldalt, ugyanennek az időszaknak a várható utas száma pedig meghaladhatja a háromezret. Világszinten is dinamikusan növekvő tendenciát mutat az utazási szolgáltatások online illetve offline aránya. Nemzetközi adatok alapján ez a szám egyes országokban a 65%-ot (pl. USA, skandináv államok) is eléri, míg Magyarországon jelenleg csupán 5% körül mozog. A portált létrehozó vállalatok előrejelzései alapján ezen a téren lendületes növekedés várható hazánkban, amely nyomán az online foglalások aránya 5 éven belül elérheti a 40%-ot.

A szolgáltatás fenntartásához szükséges szerverek az Axelero Adatparkjában kerültek elhelyezésre, illetve a szolgáltatáshoz szükséges operációs rendszerek teljes körű üzemeltetése is az internetvállalat feladata. A legnépszerűbb magyar tartalomegyüttes az [origo], amelynek oldalait átlagosan egymillió alkalommal látogatják naponta a média erejét is biztosítja a partnerségben. A Vista Magyarország utasainak száma évente meghaladja a százharminc ezret. 2004-es évi forgalma 10,5 milliárd forint volt. 14 fővárosi és vidéki irodájában több, mint 150 munkatársat foglalkoztat. 40 utazási szolgáltatása közül a legismertebbek a repülőjegy értékesítés, amely szektorban a vállalat több, mint 10 éve piacvezető.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!