SG.hu

SD kártyák is lesznek a Nokia telefonokban

A Nokia bejelentette, hogy a termékeihez biztosított flash memóriakártyák kínálatának bővítése céljából tagságért folyamodott az SD Card Association-hoz, illetve licensz-megállapodást írt alá az SD memóriakártyák készülékekben történő használatáról.

A Nokia termésszetesen továbbra is támogatja a készülékeiben eddig használt multimédiakártyák (MMC) alkalmazását, de a vállalat közleménye szerint az SD kártyák a cserélhető memóriakártya-kínálat értékes kiegészítését jelentik. Ezek a flash memóriák már elterjedtek a mobiltelefonok, a digitális fényképezőgépek, a videokamerék, a digitális noteszok (PDA-k), a nyomtatók és más háztartási elektronikai cikkek piacán is. A vállalat részvétele az SD Card Association-ben hozzájárul majd olyan SD-kártyák kifejlesztéséhez, amelyek a mobilkészülékek számára optimális teljesítményt és kapacitást biztosítanak, emellett megfelelő méretben készülnek.

"Digitális konvergencia-stratégiánk szempontjából természetes lépés, ha vezető technológiák átvételével hozunk létre új, vonzó mobilkészülékeket és szolgáltatásokat. Az SD-, és az MMC-kártya most és a jövőben is egyaránt lényeges alkotóeleme marad termékeinknek. Mindkettő egyértelmű előnyökkel bír. Az MMC-kártyát kifejezetten a mobiltelefonokhoz fejlesztették, és nyílt szabványokon alapul, tehát használata esetén nem merülnek fel jogdíjból fakadó költségek. A világszerte megvásárolható SD-kártyákkal zökkenőmentesen bonyolíthatjuk le a piac SD-képes termékei közötti digitális adatforgalmat. A fogyasztók egyre gyakrabban keresik az SD-kártya technológiát használni képes mobileszközöket" - mondta Timo Poikolainen, a Nokia Technology Marketing üzletágának alelnöke.

Az SD Card Association a közelmúltban hozta létre a Mobile Phone Task Force csoportot, amelynek feladata az SD memóriakártyák mobilkészülékes alkalmazásának bővítése. A szövetséghez való csatlakozással a társaság hozzájárulhat a jövő SD flash kártyájának szabványosítási munkájához. "A jelenleg zajló digitális konvergencia-folyamat élére a mobilkészülékek álltak, így fokozatosan nő a nagy mennyiségű, digitális tartalom mobiltelefonos tárolását megoldó memóriakapacitás iránti igény. A célunk ezért az, hogy a jövőbeli SD szabványok fejlesztése a mobilkészülék-iparág igényeinek figyelembe vételével történjen" - jegyezte meg Timo Poikolainen.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HunChris #2
    SD-be pedig lehet MMC-t is tenni.
  • ooz #1
    csak eljutnak egyszer az XD Cardig.