Rónai György

Érkezik a Nokia 6260

A Nokia még a nyáron mutatta be legújabb, "flip and twist" okostelefonját. A készülék szállítása most kezdődött meg, és várhatóan 400 euró körüli áron kerül a szolgáltatókhoz. A Series 60 platformra épülő telefonban van Bluetooth, VGA kamera, és VPN kliens is, és a szoftvereivel szinte teljes körű mobil irodát valósít meg.

A professzionális felhasználóknak szánt Nokia 6260 egy háromsávos, GSM okostelefon, amely a Series 60 platformra és a Symbian OS-re épül. Támogatja a "Push-To-Talk" funkciót, van benne dokumentum és prezentáció-nézegető, emailt is tud küldeni, és még VPN kliens is van benne. Természetesen a szokásos Bluetooth, és VGA kamera sem hiányzik róla.

Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 6260 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A 6260-as dokumentum-nézegetőjével az emailek csatolmányát közvetlenül a mobil képernyőjén megtekinthetjük. Cserélhető memóriakártya is van benne, hogy a képeket, videókat, és csatolmányokat lementhessük, a céges adatokhoz pedig védett hozzáférést biztosít a VPN kliens. Az adatszinkronizálás új funkciója révén pedig távolról is frissíthető a kalendáriuma, és a teendők listája.

Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 6260 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A "Push-To-Talk" révén egyetlen gomb érintésével beszélhetünk például egyik kollégánkkal. A walkie-talkie szerű funkciót GPRS hálózaton át bonyolítja le a telefon. A képernyőjét 270 fokban el lehet forgatni, és állásától függően négy különböző módban tud működni. Simán kinyitva telefonálhatunk, átfordítva visszacsukva pedig a böngészőt használhatjuk rajta. Ha oldalirányba fordítjuk a kijelzőt, akkor a kamera aktiválódik, és fényképezhetünk vele. A készülék együttműködik a Nokia Wireless billentyűzettel, tehát az adatbevitel sem lehet gond. A telefonhoz hasonlóan a billentyűzet is kis helyen elfér, összecsukható, tehát a használata, hordozása, és tárolása is egyszerű.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mechorg #9
    Egy kicsit megkésik a válasz. : )

    Az tud telefonálni is rendesen, simkártyát lehet belerakni?
  • DOT #8
    Nem sokat tudsz a duplex rádiók lelkivilágáról, mi ? :) Ha ilyen kell, bemész a boltba és veszel, nem is drága. PMR rádiónak hívják.
  • mechorg #7
    "A walkie-talkie szerű funkciót GPRS hálózaton át bonyolítja le a telefon."

    Miert nincs olyan telefon, ami mondjuk reszben *igazi* walkietalkie? Mondjuk 2 km-es korzetbe halozat nelkul is tud telefonalni? Ki kellene talani egyet, hasznos dolog lenne sokszor.
  • p00h #6
    nemnagyobb a kijelző, hanem a jobb oldalin a kijelző 1 részét nem használja és fekete, és beleolvad a fekete műanyag részekbe...
  • ThomasTheKoRner #5
    Ha megnézitek az első kettő képet,akkor csak én látom úgy hogy a baloldalin nagyobb kijelző van mint a jobboldalin?

    Amúgy ált a Nokiáknak nagyon ocsmány designjuk van,de ez speciel nekem bejön...(feketében)
  • [HUN]PAStheLoD #4
    feketébe még egész jól néz ki , de ez a gerinctörött telefon koncepció a többi 3 képen nem jön be :/
  • CHEAPBOY #3
    tetszik ez a szó: csatolmány:DDD
  • CHEAPBOY #2
    ide vele:)
  • Dinosaur #1
    Én nem értem már hogy mért ekkora divat ez a legyező design a Nokia-nal. De kurvára unom már hogy csak ilyenek vannak.