SG.hu

123 millió szélessávú internethasználó világszerte

[Infinit] A Point Topic kutatása szerint a szélessávú (broadband) hálózati hozzáféréssel rendelkező felhasználók száma globális léptékben rohamosan gyarapodik.

A nagysebességű internetelérést biztosító összeköttetések száma szerte a világon évről-évre 55%-kal nő. Az összesen 123 millió szélessávú előfizető többsége digitális előfizetői vonal (DSL) segítségével kapcsolódik a hálózatra.

DSL- vs. kábelmodemes előfizetők világszerte

 

Növekedés 2004 júniusa óta

Előfizetői vonalak száma

Piaci részesedés

DSL

66%

78 millió

63,4%

Kábelmodem

39%

45 millió

29,1%

Forrás: Point Topic


Egy másik, az Ofcom által az Egyesült Királyságban végzett felmérésből kiderült, hogy a szigetország internettel rendelkező háztartásainak több mint egyharmada, azaz nagyjából 5 millió előfizető szélessávú összeköttetés révén éri el a világhálót. A brit szélessávú előfizetők tábora a kutatócég becslése szerint csaknem 50 ezer új felhasználóval bővül hetente, ami azt jelenti, hogy a 2003-as év végére jellemző gyarapodáshoz képest minden héten 10 ezerrel több felhasználó csatlakozik a szélessávú internethasználók köréhez. Az ugyancsak brit, 2004. szeptemberi National Statistics Online-beszámoló szerint - az előzőekkel egybecsengően - a szélessávú internet-előfizetések terén folyamatos növekedés tapasztalható. Míg 2003 júliusában az összes előfizetés 17%-át tették ki a szélessávú összeköttetések, addig 12 hónappal később már 31% volt ez az arány.

Bár az Egyesült Államok csaknem hatszor annyi szélessávú előfizetővel büszkélkedhet, mint az Egyesült Királyság (29 millió, ill. 5 millió), saját felhasználói táborán belüli szélessávú internet-penetrációját tekintve a két ország közel azonos szintet ér el.

Az Államok jelentősebb városainak versengésében - mint korábban, most is - San Diego foglalja el a vezető helyet, ahol is az internet-előfizetők 70%-a rendelkezik szélessávú kapcsolattal. Az amerikai tengerparti nagyvárosok körében tapasztalható magas penetráció a Nielsen//NetRatings kutatócég elemzői szerint az átlagon felüli jövedelemmel rendelkező, magasan kvalifikált szakemberek nagy számával magyarázható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • shabba #2
    Na látod ha tájékozott lennél nem írnál ilyeneket. Mellesleg SG-n negyedévente ugyanígy vannak beszámolók a hazai változásokról is. De csak a te kedvedért itt egy KSH statisztika, ha már ennyire elégedetlen vagy SG-vel.

    http://portal.ksh.hu/pls/ksh/docs/hun/xftp/gyor/tav/tav20406.pdf

    De itt egy másik összefoglaló cikk ahol az elmúlt évek híreit szedték össze egyetlen cikkbe, ezekről is volt szó itt SG-n.

    http://www.terminal.hu/artread.php?id=19201309044914

    Mellesleg azért ne írd le a kábelnetet, ha elolvastad volna a fenti cikket akkor láthatnád bizony sok tízmillió háztartásban működik ez az adatátviteli forma és nincs vele semmi gond, egyáltalán nem humbug ha rendesen meg van csinálva. DSL-ből is lehet(sőt csinálnak is) forgalomkorlátos csomagokat árulni ez nem a kábelnet privilégiuma ahogy te próbálod beállítani.

    A modemes kapcsolat szintén egy alternatíva, idehaza legfőképp az árazása ami nem megfelelő. Mivel egy régi technológia nem kell csodát várni de amit tud az sokaknak lehet megfelelő akternatíva(pl. amcsiban is van 50 millió körüli DUN tábor akik eddig nem voltak hajlandók váltani pedig az ISP folyamatosan győzködik őket a reklámaikkal.). Én is évekig modemeztem és ki bírtam várni míg bejönnek a weboldalak, nem haltam bele. Az is biztos szélessáv után már nem lenne szerencsés visszaváltani.
  • fapapi #1
    Öszinten cikkiro ez kit erdekel ???????
    Bogy a kifejezesert ki nem szarja le hogy az egyesult kiralysagokban az allamokban, kukutyinban milyen net az elterjettebb.
    IRJ a mi problemainkrol hogy mi a feneert ilyen draga a net.
    Hol erdekel hogy mennyi szelesavu internetezo van.
    Na varj segitek egy nyers paraszti logika lefuttatasaban.
    1 KABELNET mivel a komcsi rendszerben nem ugy lett kiepitve a kabeltelevizio hogy mindenhol elerheto legyen ezert nem fogja bevallalni a rendszer frisiteset a varos hogy kabeles net legyen mert nem eri meg.
    2 a kabelnet egy humbug letoltesi korlatozas stb nevetseges.
    MODEMES KAPCSOLAT: ahoz kepest draga hogy nem tudok letolteni 1 oldal olyan lassan jon le hogy kicsoppen a nyalam kozben.
    HAT MI MARAD A DSL szolgaltatas:
    ARA nem olcso
    de elfogadhato a sebesseg, nincs adatforgalmi korlatozas es majdnem mindenhol elerheto
    Ez csak az en logikam.
    Kerdes mi ma fenenek IRTAD MEG EZT A CIKKET ??