Berta Sándor

eMusic - dalok negyed dollárért

Fél millió zeneszámot kínál a független kiadók műveire építő eMusic online zeneletöltő szolgáltatás. Si­­ke­­re a­zon­­nal bo­rí­té­­kol­­ha­­tó, mi­­vel a le­­töl­­tés­­re kí­­nált szá­­mok semmiféle másolásvédelemmel nincsenek ellátva.

A fájlok csak mp3 formátumban érhetők el, ugyanakkor a eMusic garantálta a megfelelő minőséget. Ráadásul a cég egy zeneszám letöltéséért mindössze 25 centet kér, ami jóval olcsóbb, mint amit bármelyik másik online zenebolt vagy letöltő szolgálat kínál. A vállalat 2003 novemberében vette át a Vivendi Universaltól a Dimensional Association nevű részleget és teljesen átdolgozta azt. Mindez azt is jelenti, hogy a kínálatban jelenleg összesen 1200 független zenei kiadó mintegy 500 ezer műve található meg. A kiadók közül az egyik legismertebb az Epitaph, amely többek között olyan együttesek mentora, mint a NOFX vagy a Bad Religion, de ide sorolhatjuk a kiadónál két albumot is megjelentető Beatstakest is.

Minden bizonnyal sokan fogják igénybe venni az eMusicLive-szolgáltatást is, ahol exkluzív élő koncertfelvételeket lehet meghallgatni és megvásárolni. Ezen kívül zenei újságírók segítik a felhasználókat az előadók közötti tájékozódásban. Az eMusic vezetői azt ígérik: havonta 100 új album lesz elérhető. Szintén hasznosak lehetnek a közösségi platformok, amelyek feladata, hogy segítsenek a hasonló zenei ízlésű embereknek egymásra találni és így a felhasználók egymást is segíteni és tájékoztatni tudják bármilyen új eseményről, egy új koncertről vagy egy új album megjelenéséről.

Mivel a letölthető zeneszámok 192 kbit/s-os VBR mp3 fájlok, ezért gyakorlatilag szinte bármilyen készülékkel lejátszhatók és természetesen, aki szeretné CD-re is kiírhatja őket. Az eMusicnál ezenkívül lehetőség van arra is, hogy 9,99 dollárért bárki havonta 40 számot töltsön le. Ráadásul hab a tortán, hogy mindenki - egy meghatározott ideig - ingyen is kipróbálhatja a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • dez #10
    Hát, ha már egyszer megvan valami CD-n, azt nem is MP3-ban fogom archiválni!

    Tudod, vagy egy sor loss-less tömörítés is.

    Nem mindenki PC speakeren hallgat zenét.
  • Emmegki #9
    Miért, te wavban tárolod a zenéidet?
  • dez #8
    Ja. Nagyon idegesítő, ha van egy jó zene, de csak "kompromisszumos" minőségben érhető el...

    u.i. -nék... :)
  • quentit #7
    Ha zenét vásárolnák, az az orosz tökéletesen megteszi, technikailag verhetetlen, olyan formátumba tömörítik, amilyenbe csak akarod...

    Mi van, ha én pl. egy technikailag fejlettebb formátumot szeretnék? (pl. OGG, WMA, MP3 PRO, stb.)
  • andr #6
    Maradok az ingyenesnél
  • gz8 #5
    Mit akarsz? Kemény egy cent!
  • Anubys #4
    " Ráadásul a cég egy zeneszám letöltéséért mindössze 25 centet kér"

    "Az eMusicnál ezenkívül lehetőség van arra is, hogy 9,99 dollárért bárki havonta 40 számot töltsön le"

    Mekkora árengedmény! :D
  • valaé valaé ná #3
    És az a sok oldal ahonnan ingyen lehet ?
    Azon meglepődnék, ha az az orosz oldal teljesen legális lenne...
  • pafi #2
    ?ami jóval olcsóbb, mint amit bármelyik másik online zenebolt vagy letöltő szolgálat kínál?
    És az az orosz oldal, ahonnan 6 centért lehet?
  • dez #1
    "A fájlok csak mp3 formátumban érhetők el, ugyanakkor a eMusic garantálta a megfelelő minőséget."
    +
    "Mivel a letölthető zeneszámok 192 kbit/s-os VBR mp3 fájlok, ezért gyakorlatilag szinte bármilyen készülékkel lejátszhatók és természetesen, aki szeretné CD-re is kiírhatja őket."

    És már kész is a CD-minőség, mi? Hát nem...