Berta Sándor

Szoftverkalóz családi vállalkozást ítéltek el Stuttgartban

Komplett szoftverhamisító családot vont ki a német rendőrség a forgalomból. A 30 éves Dieter Rimmele tíz hónapon keresztül ült előzetes letartóztatásban, és a most meghozott itélet szerint három évet tölt majd börtönben.

A stuttgarti bíróság ítéletének értelmében 3 esztendőre kell börtönbe vonulnia, mivel Microsoft-szoftvereket hamisított és árult, tevékenységéből pedig nem kis haszonra tett szert. Az ügy pikantériája, hogy a tettét nem egyedül, hanem afféle családi vállalkozásban követte el. Dieter Rimmele édesapját ugyanis a stuttgarti bíróság 16 hónapi börtönbüntetésre és 100 órai szociális munkára ítélte, mivel segített a fiának a bűncselekmények elkövetésében. A testület bizonyítottnak látta ugyanakkor azt is, hogy Dieter Rimmele édesanyja is bűnpártolást követett el. Az asszonyra a bíró végül csak méltányosságból nem szabott ki börtönbüntetést, ugyanis annak letöltését a hölgy egészségügyi állapota nem tette volna lehetővé.

A hatóságok meglehetősen ó hatékonysággal dolgoztak, hiszen három hónappal ezelőtt sikerült lefülelniük a bűnbanda feltételezett vezetőjét, a korábbi profi sakkozót, Ralph Blasek-et. Neki a bíróság korábbi ítéletének értelmében öt és fél esztendőre kell a rácsok mögé vonulnia. A szoftvermásoló banda két további tagja ellen még tart a nyomozás. Őket szintén várhatóan hamarosan bíróság elé állítják majd.

A csoport arra specializálta magát, hogy az olcsóbb Microsoft termékeket, így például az oktatási intézmények és a diákok számára kiadott szoftvereket hamis dokumentumokkal látta el, majd ezeket, mint teljes verziójú programokat adta el. A hatóságok szerint továbbá az is elképzelhető, hogy a banda tagjai nagyüzemi szinten állítottak elő és értékesítettek eredetinek látszó hamis telepítő- és más szoftver-CD-ket. A Microsoft becslései szerint a csoport áldásosnak éppen nem nevezhető tevékenységének köszönhetően közel 100 millió euró értékben készített, hamisított és adott el különböző szoftvereket.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Atyus #4
    Ez az az eset, amikor nem a király, hanem a sakkozó rosál be. :o)
  • Tetsuo #3
    Sakk-matt.
  • [HUN]PAStheLoD #2
    loál :D családi kalózbiznisz :D
  • tajfun #1
    Az a 100 millio jo lesz 100 zlotynak is...