Rónai György

Logitech io2: digitális papír és toll

A Logitech bemutatta a digitális íráshoz kitalált második generációs rendszerét. Az újdonság által könnyedén, automatikusan digitalizálhatunk írást, vagy bármilyen rajzolt ábrát, ötletet, és azt egy kattintással csatolhatjuk e-mailhez, vagy valamilyen dokumentumhoz is.

A Logitech második generációs tolla jobb kézírás-felismerést, és több e-papírfunkciót tesz lehetővé, és új belső technológiájának köszönhetően ráadásul vékonyabb is. "A megoldás valódi értéke természetes mivoltában rejlik, hiszen a hagyományos módon írhatunk, rajzolhatunk a papírra, és az automatikusan kerül digitalizálásra" - mondta el Chris Bull, a Logitech Digital Writing csoportjának menedzsere. "Az új, elegáns toll kézreáll, és tényleg egy jó minőségű toll érzését kelti. A frissített szoftver segítségével javult a kézírás-felismerés, a bővített papíropciók segítségével pedig a felhasználó természetes módon készíthet jegyzeteket. Mindezek a fejlesztések még jobbá teszik a digitális írást, amely végeredményben egyre hatékonyabb megoldássá válik."

Az új io2 rendszer a svéd Anoto cég technológiájára épül, és teljes, flexibilis megoldást jelent az irodai jegyzetek, rajzok, kéziratok digitalizálására. Amint visszatesszük a helyére a tollat a megbeszélés jegyzeteit, skicceit azonnal beviszi digitális formában. A MyScript Notes azonnal szöveggé konvertálja a kézírást, sőt, a gyártó közlése szerint még a táblázatokat, rajzokat és grafikonokat is felismeri. A MyScript Notesban egy tréning modul is található, amellyel mintegy megtaníthatjuk neki a saját kézírásunkat. Az io2 szoftver segítségével ráadásul egy kézzel leírt szó is lehet keresési kulcs, amely alapján az adott szövegben meg tudja találni a keresett szót. A digitalizált információk ezekután átvihetőek a Microsoft szoftvereibe, vagy a Lotus Notesba is, de egy kattintással akár e-mailben is elküldhetők.


A digitális toll finoman megmunkált fémből van, díszitése csak fekete sáv, de persze színes azonosítóval személyre is szabható. A dokkoló állomása kompakt és praktikus megoldás, ráadásul USB-n keresztül kapja az áramot is, tehát út közben, notebookhoz is használható. A hozzávaló digitális papír több formában kapható. A bolti verzió egy 8,5x11 colos jegyzettömbbel, egy ugyanekkora méretű jegyzetlappal, és egy kisebb méretű, útközben praktikusabb lappal érkezik. Ezeken kívül a Logitech ioDirect szolgáltatása révén a regisztrált felhasználóknak online még több formátum is elérhető, egyéb más kiegészítőkkel együtt. A digitális papírra egyébként apró pontok vannak előnyomtatva, amik ráíráskor világító mintákat képeznek. Ezeket a világító mintákat olvassa be a digitális toll optikai szenzora, majd a tárolt mintát továbbítja a számítógépnek.


A Logitech io2 Digital Writing System szeptember végétől lesz kapható az Egyesült Államokban, Németországban és Angliában, valamint a Logitech online boltján keresztül is. Amerikában az ára várhatóan 199,95 dollár lesz, digitális papír pedig már 3,99 dollártól kapható hozzá.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • TeszteloPontHu #7
  Nem igazán értem, hogyan lehet ezzel hamisítani. A tollal digitalizált dolgokat max. kinyomtatni tudod, a tollat nem fogja mozgatni más, csak a kezed...
 • riska1982 #6
  HÚHÚHÚHÚHÚ!!!!!!!!!!!!!!
  Ez a hamisítók álma lesz ez a toll!
  Mennyire könnyen lehet vajon vele hamísítani aláírást?
 • Munch #5
  Ja... mindörökké töltőtoll... :D
 • Lacc #4
  Ennyi erővel mi az istennek erőltetik a TFT monitorokat, ha ott a jó öreg CRT is, mi?
 • Robko #3
  alami hasonló már van a PDA-ban
  Kézírás felismerő.
  De ha van hozzá egy szétnyitható billentyűzet, akkor azzal is lehet írni a suliba és az elég kicsi.
  A genus tablet azzal rajzolni írni lehet kis táblán.
  Ezeket már évek óta lehet kapni..
 • Munch #2
  Hűű de zsíír!!!
 • The Garrett #1
  istenem ez a nagy álmom... kár hogy mire ez a sok kütyü kijön már rég nem járok iskolába :/