Felföldi Beáta

Új okostollat mutattak be, az Echo Smartpent

A Livescribe, a Pulse smartpen gyártója piacra dobta legújabb termékét, a Pulse utódját.

Az Echo okostoll segítségével könnyedén rögzíthetünk írott vagy hallott információkat, miközben azonnal hozzáférhetünk a már lementett adathoz. Használata egyszerű: vagy a papírra írott szöveghez kell hozzáérinteni a tollat vagy rögtön a képernyőre, a Livescribe Desktop szoftvert használva. A toll kényelmesen tartható, vékony, és egy gumírozott, csúszásgátló felülettel látták el. 4 és 8 GB-os modellek közül választhatunk, amelyek 400, illetve 800 órányi hanganyagot képesek rögzíteni.


Az Echo smartpen szabvány micro-USB csatlakozóval és 3,5 mm-es audio jackel rendelkezik. A tollra már több, mint 60 alkalmazás tölthető le a cég boltjából, ahol a bonyolultabb programok - mint a szótárak és a tanulást segítő alkalmazások - és egyszerűbb játékok közül is válogathatunk. Az Echo és a Pulse okostoll tulajdonosok olyan ingyenes fejlesztésekhez férhetnek hozzá, mint a jelszóvédelem, a nevüket és elérhetőségeiket megjelenítő kijelző vagy a személyre szabható jegyzet.

A Livescribe az év vége felé teszi elérhetővé a Connect elnevezésű szoftverét, amely leegyszerűsíti a feljegyzések, audiofájlok és PDF dokumentumok küldését e-mail címekre,weboldalakra vagy közösségi portálokra. A fájlok áttöltése azonnal elkezdődik, amint a smartpent PC-hez vagy Mac-hez csatlakoztatjuk. A másik, szintén az év végén bevezetésre kerülő termék a Paper Tablet lesz, ami valós idejű kommunikációt tesz lehetővé. Bármely Livescribe jegyzettömböt és az Echo smartpent együttesen használva egy digitális rajztáblát kapunk, amin keresztül megoszthatjuk a jegyzeteinket, rajzainkat vagy akár digitálisan is aláírhatunk vele.


A nyár vége felé az iTunes-ról ingyenesen letölthető Livescribe Pencast Player lehetővé teszi az iPad, iPhone és iTouch felhasználóknak, hogy bárhonnan hozzáférhessenek találkozók, események hanganyagához, amit aztán könnyen továbbíthatnak. Az Livescribe okostoll és Desktop szoftvereit letölthetjük Mac-hez és PC-hez is, valamint angol, francia, olasz, német és spanyol -Windows-nál még kínai és koreai - nyelven férhetünk hozzájuk. Az Echo smartpen névre keresztelt újdonság mellett még bemutatásra kerültek cégeknek szánt szoftverfejlesztések is, amik megkönnyíthetik az információ megosztását, javítják a biztonságát és lehetővé teszik a rendszerezését.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Petka #4
    Akkor hozzáérintődik... És meglepődve tapasztalnád, hogy nem történik semmi
  • noland #3
    ez csöcs!
  • andersh #2
    "Használata egyszerű: vagy a papírra írott szöveghez kell hozzáérinteni a tollat vagy rögtön a képernyőre"

    képernyőhöz esetleg, nem?
    mi az h képernyőre érinteni?

    és akkor mi van ha van egy papír, rajta tollal írás, és hozzá érintem a tollat?
    akkor mi van?
  • willcox #1
    Ez sem újdonság. Van olyan eszköz is, amiben - a fentieken kívül - kamera is van.