SG.hu

Magyarország beelőzhet szélessávú internet terén

[Magyarország.hu] Egy amerikai kutatóintézet szerint 2010-re az Európai Unió új tagállamaiban, köztük Magyarországon, elterjedtebb lesz a szélessávú internet, mint az eredeti tizenötben.

A keleti államok lemaradása egyelőre számottevő: átlagosan 1,9 százalék a szélessávú internet - ADSL, DSL stb. - elterjedtsége, míg a Tizenötökben 12 százalék (az adatok 2003 végéről származnak). Egy sor tényező - egyre növekvő, az új technológiák iránt érdeklődő középosztály, az új EU-támogatások és főként egy igen élénk és versenyerős távközlési piac - azonban oda vezethet, hogy ezek az államok a következő években felzárkóznak a nyugatiakhoz, és 2010-re meg is előzik őket.

A Yankee nevű bostoni intézet szerint a legnagyobb esélye erre Magyarországnak, Csehországnak és Lengyelországnak van, míg Szlovákia, Málta, Ciprus, Lettország és Litvánia lemaradoznak. A három kiemelt államban a várakozások szerint 17 százalékra nő a szélessávú internet penetrációja 2008-ra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • batyu #5
    Dehogyisnem lesz...
    Misken is van ADSL ... kb 2000fos kis falucska a semmi kozepen...
    Sot Emitel barhova elviszi a teruleten...
    Majd csak felveszi egyszer a kesztyut a MATAV es a UPC,stb...
  • shabba #4
    Imádom amikor az amcsik a nagy víz túlpartjáról megmondják a frankót hogy mi is lesz nálunk. Pont ők akik azt sem tudják hol van Mo. a térképen.

    A cikk vége különösen jó 2008-ra a kiemelt állokban már 17% és 2010-re mi ezt fogjuk überelni akkor legalább 20% feletti szélessávú penetráció valószínűsíthető. Ez a 2 millió feletti szélessávú netező 5 éves távlatban számomra nem tűnik túl reális elképzelésnek, főleg annak tükrében eddig hogyan nőtt és jelenleg milyen dinamikus a növekedés.
  • Piscator #3
    Hehe,bizots már túl sokan lopnak ahhoz, hogy legyen pénzük.hehe
  • Punkerwork #2
    nálunk tuti nme lesz :(
  • 505thZajcev[PT] #1
    Legyen ugy... :P