Alex

Bemutatták a Nokia 9300-at

A Nokia új hang- és adatfunkciókkal felszerelt modern formatervezésű készüléke számtalan funkciót és a beépített teljes billentyűzetet ötvözve kínál kompakt formában egyszerű kezelhetőséget.

A Nokia 9300 kívülről egy vékony és elegáns mobiltelefon, belülről pedig egy csúcstechnológiájú smarttelefont. Kinyitásakor egy teljes billentyűzetet és 65 536 színárnyalatot megjelenítő, oldalról is jól látható kijelzőt pillanthatunk meg. A legtöbb adatkezelésre koncentráló, PDA-funkciókat mobiltelefonnal kombináló készülékkel ellentétben a gyártó a hangfunkciókat is kiemelten kezelte, és a kompakt felépítésnek köszönhetően bármely kézzel kényelmesen használható.

"A Nokia 9300 számos olyan üzletembernek elnyeri majd a tetszését, akik az adatkezelésre alkalmas készülék erőteljes funkciói mellett a hagyományos mobiltelefon megjelenéséről, kényelméről, egyszerűségéről és kezelhetőségéről sem akarnak lemondani" - mondta Niklas Savander, a Nokia üzleti készülékek részlegének alelnöke. "Úgy gondoljuk, hogy a Nokia 9300 egy stílusos smarttelefonon belül úgy egyesíti magában ezeket a tulajdonságokat, hogy közben az eddig általában csak többféle készülék segítségével elért hatékonyságunkat sem kell feláldoznunk."


"Addig, ameddig az eladott készülékek többségét az egyéni felhasználók teszik ki, a készülék stílusa legalább annyira fontos lesz az üzleti felhasználók számára is, mint adatfunkciói" - mondta Kevin Burden, az IDC programigazgatója. "Egy olyan készülék, mely a felhasználó elsőszámú mobiltelefonja, és ugyanakkor rendkívül könnyed alkalmazáskezelést tesz lehetővé, biztos sikerre számíthat az egyre bővülő üzleti mobilitás piacán."

A beépített billentyűzetének nyolc külön funkciógombja segítségével gyorsan hozzáférhetünk a személyes információkhoz és az irodai alkalmazásokhoz. A felhasználók a menükben sorakozó funkciókat és szolgáltatásokat az öt irányban mozgatható joystickkel választhatják ki. A háromféle üzemmódban működő telefon a GSM/GPRS/EDGE hálózatokat támogatja. A beépített kihangosítón keresztül öt résztvevővel bonyolítható konferencia-beszélgetés, és megtalálható benne BlackBerry kapcsolatot támogató, mellékletet is kezelő e-mail kliens (IMAP4, POP3, SMTP) is. Infravörös és Bluetooth csatlakozásra is képes, így a felhasználók kétféle módon, vezeték nélkül szinkronizálhatják készüléküket személyi számítógépükkel vagy laptopjukkal, illetve cserélhetnek adatokat más mobilkészülékekkel.


A szabadkezes beszélgetésekhez használható Bluetooth audiotámogatás, és számtalan biztonsági funkció (SSL/TLS, egyéni tűzfallal és víruskeresővel felszerelt IPsec VPN) őrködik a vállalati hálózatokra kapcsolódás közben. Természetesen a Symbian 7 operációs rendszeren és a Series 80 kommunikátor platformon alapuló telefonnal az internetezés sem probléma, hisz támogatja a HTML 4.01, XHTML és JavaScript 1.3 szabványokat. A telefonban 80 MB memória áll a felhasználó rendelkezésére, amely külön megvásárolható MMC-kártyával 2 GB-ig bővíthető.

A Nokia 9300 a tervek szerint 2005 első negyedévében jelenik meg a piacon. A cég kétféle háromsávos változatban fogja kiadni: ez egyik az európai és az ázsiai mobilhálózatokra (900/1800/1900 MHz), míg a másik az amerikai kontinens mobilhálózataira (850/1800/1900 MHz) optimalizált. Mindkét verzió az összes GSM-hálózaton biztosítja a barangolást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Munch #11
    PCMCIA Cardphone... létezik.
  • SoDI--- #10
    Én megvárom inkább a z SE P900-am utódát :)
  • Flashy #9
    jól néz ki.
  • Joxy #8
    a nagy tesojára mondtak német o.-ban 800euros árat karácsonyra
  • Shadow_THH #7
    I Nokia, kár hogy legalább egy milla lesz, de a 2 giga flash bővítés azért figyelemre méltó :)
  • Taybore #6
    Ejjjjj, hát végre nem az a nagydarab "kommunikátor" ami az elődeire jellemző volt, hogy szinte fegyvernek minősült már
    Hát, na.. most mit mondjak? Kéne egy ilyen
  • [HUN]PAStheLoD #5
    bejövős ;] de kurvadrága
  • SuperCow #4
    végre egy kép amin tudok valamennyire viszonyítani hogy mekkora telefon is ez. khmm communicator na..
  • OliApa #3
    Korrekt. . .
  • Tetsuo #2
    mérnem a notebookokba raknak telefont?? Az sokkal jobb lenne..