Berta Sándor

Barátságát árulja az interneten egy skót férfi

Vannak megvehetetlen dolgok, ezek közé tartozott többek között a barátság is. Legalábbis eddig így hittük, ugyanis egy skót fiatalember úgy döntött, ideje változtatni ezen a hagyományon.

Itt a XXI. század, át kell kicsit alakítani a gondolkodásmódot. Az persze majd csak később fog kiderülni, hogy az ötlet, amelyet afféle nem szokványos tamagochi-szolgáltatásként is felfogható, sikeres lesz-e. A 23 éves skót Stuart Donald elhatározta, hogy egész egyszerűen áruba bocsátja, ha nem is a testét, de a barátságát mindenképpen. Az elhatározást tett követte és a férfi úgy döntött, hogy az interneten lehet licitálni a nem mindennapi aukciós ajánlatra. Az érdeklődők a héten szombatig tehetik meg ajánlataikat az eBay online aukciósház oldalán.

Mindenesetre bár sokan felkeresték a szóban forgó hirdetés oldalát, eddig csupán egyetlen igazán komoly érdeklődő akadt. Az illető személy hajlandó 10 fontot, vagyis körülbelül 15 eurót kínálni Stuart Donald barátságáért.

S hogy miben is részesül a szombaton lezáruló licitálás nyertese? Nos Stuart Donald vállalta, hogy a boldog nyertesnek egy hónapon keresztül minden héten két elektronikus és két kézzel írott levelet, továbbá néhány baráti SMS-t fog küldeni. Ezen kívül afféle grátisz szolgáltatásként, az illető, amennyiben szeretné, egyszer igazán kibeszélheti magát vele, elmondhatja az összes búját-baját, minden bánatát és problémáját. Mint Stuart mondja, az ismerősei szerint ő egy nagyszerű egyszemélyes hallgatóság. A barátság természetesen - némi felárért cserébe - meghosszabbítható, akár tetszőleges időtartamra is.

A kuktaként dolgozó fiatalembernek akkor jutott eszébe elárvereztetnie a barátságát, amikor egy újságcikkben olvasta, hogy mi mindent nem árvereztek még el az interneten. Mint a PA brit hírügynökségnek elmondta, ekkor kezdett el igazán komolyan foglalkoznia az ötlettel. Ráadásul a dolgot inkább gyakorlatiasan kezeli, mintsem filozófikusan. Ezt mutatja, hogy a skótoktól megszokott legendás takarékosság, fukarság itt sem hiányozhat. A skót fiatalember szerint ugyanis igazán olcsón megússza a dolgot, hiszen nem lesz emiatt sok plusz kiadása, hacsak nem számítjuk a havi két kézzel írott levél feladásához szükséges borítékok és bélyegek árát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Chief #12
  Eszem-f@szom megáll!
  Ilyen embereket...
 • mb66 #11
  Na pont ezek a köcsögök nem hiányoznak erre a világra!!
 • Myron #10
  Lehet hogy ez olyan lesz mint a kurvázás :) Elteredt és népszerű, ki tudja?
 • FoxMulder #9
  Szerintem aranyos. Őrzi a skót viccek hagyományát. :)
 • Wolfpack #8


  baratsag

  Masik

  Szerintem tiszta baromsag
 • artschi #7
  :)))
 • arty #6
  :D
 • Gabest #5
  hát éppen ezért akár barátokat, mert ennyien utáljátok!!!
 • [HUN]PAStheLoD #4
  sztem akasszuk fel , fizetem a kötelet ;>
 • Laci73 #3
  Az ilyet kell verni.