SG.hu

Szabadszoftver demonstráció lesz a Külügyminisztériumnál

Vonja vissza Magyarország a szoftverszabadalmi irányelvjavaslatot támogató szavazatát! - ez a célja az augusztus 24-én megtartandó tüntetésnek.


A tüntetés reklámcsíkja

Az FSF.hu Alapítvány a Szabad Szoftverek Magyarországi Népszerűsítéséért és Honosításáért békés demonstrációt tart, melynek célja, hogy vonja vissza Magyarország a Versenyképességi Tanácsi ülésen 2004. május 18-án leadott szavazatát, amely támogatja a jelenlegi Európai Uniós számítógéppel alkalmazott találmányok szabadalmaztathatóságától szóló irányelvjavaslatot, azaz a szoftverek szabadalmaztatását. A tüntetésen egy peticiót is átadnak.

A Magyar Köztársaság Külügyminisztériuma előtt augusztus 24-én, 16:00-kor megtartandó eseményen egy petíciót is át fognak adni.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike at home #8
    szerintem 5 ember

    mint a katyuknal
  • Dömsödi #7
    Ha pesti lennék elmennék.
    Most kell lépni amig nem késő.
    Ha bejön ez a rendszer akkor azt fogjuk látni, hogy a középiskolás fiainknak csak akkor fogadják el a számtech dogáját, ha a benne lévő legegyszerűbbb buborékos algoritmus utáni jogdíjat befizette valamelyik multicégnek.

    Sajnos a politikusaink ezt a problémát -mivel legtöbbjük számitástechnikai ismerete erősen a nulla felé közelit- nem értik meg.

    Amúgy az a legszörnyűbb hogy -maradva az egyszerű buborékrendezésnél- egyes algoritmusokat teljesen mások is ugyanugy valosíthatják meg. Én is középiskolás elsős koromban még halvány fingom se volt a buborékrendezésről, mégis az osztálynévsort ilyen elven rendeztem.
  • dez #6
    "a jelenlegi Európai Uniós számítógéppel alkalmazott találmányok szabadalmaztathatóságától szóló irányelvjavaslatot"

    Ez tulajdonképpen most melyik? Amelyikben 1./ még benne volt, hogy csak teljes szoftvertermékek szabadalmaztathatók, és általánosan használt/használható kis programrutinok, megoldások nem, vagy 2./ amiből már mindezeket kihagyták? Mert nem mindegy.
  • dez #5
    Na, kíváncsi leszek, vajon az informatikusok (akik közé én is sorolom magam) többségének csak a szája jár, és megjelenik majd 5 ember 5 percre, vagy valóban lesznek elegen ott, hogy legalább kinézzenek az ablakon az "illetékesek".
  • JZO #4
    egyszerre csak egyet, most perpilla ez van terítéken. Szerintem is el kellene menni, mert ez a szoftverszabadalmi törény egy rossz vicc. Nagyon de nagyon rossz vicc.
  • GabiWong #3
    Szerintem meg mindenki menjen tüntetni aki szoftverfejlesztésből akar megélni.
    Persze az iraki katonák kivonásáért is lehetne tüntetni :).
  • Pheel #2
    Szerintem inkább az iraki szereplés ellen tüntessenek, ha már a Külügyminisztériumra esett a választás...
  • Mike at home #1
    na most erre el lehetne menni