Gyurkity Péter

Közzétették az SP2-vel inkompatibilis szoftverek listáját

A beérkező telefonos segélyhívások nagy száma miatt a Microsoft úgy döntött, hogy közzéteszi a Windows XP második javítócsomagjával inkompatibilis szoftverek listáját.

A listán mintegy 50 különböző alkalmazás található - többek közt webszerverek, FTP kliensek, fájlmegosztó alkalmazások, multimédia lejátszók, és egyéb programok -, de többségük az operációs rendszer finomhangolása után probléma nélkül futtatható. A lista ugyanakkor nem teljes, és Microsoft szerint egyes játékok és rendszerkezelő programok szintén kézi beállításokat igényelnek. "A második javítócsomag telepítése után egyes kliens alkalmazások elveszíthetik a kapcsolatot szervereikkel" - ismerte el a szoftveróriás a tudástár egyik bejegyzésében.


Az új "Biztonsági Központ" egységes felületet nyújt

A javítócsomag fejlesztése során már korábban is felmerültek inkompatibilitási problémák, és a Microsoft többször is felhívta a felhasználók figyelmét, hogy az SQL Server 2000, a Microsoft CRM 1.2, valamint a Microsoft Baseline Security Analyzer 1.2 problémamentes futtatása kézi beállításokat igényel. A lista nemrég kibővült, és a Microsoft közzétette, hogy a Visual Studio.Net fejlesztői csomag és a Systems Management Server 2003 futtatása előtt a felhasználónak kell megnyitnia a megfelelő hálózati portokat. A most megjelent lista szerint az alábbi programok esetében szintén bizonyos portok kézi megnyitása szükséges:

  • Autodesk's AutoCAD 2000, 2002 és 2004;
  • BMC Software's BMC Patrol for Windows 2000;
  • Computer Associates' ARCserve és eTrust 7.0;
  • Macromedia's ColdFusion MX Server Edition 6;
  • Symantec's AntiVirus Corporate Edition 8.0 és Ghost Server Corporate Edition 7.5;
  • Vertitas' Backup Exec version 9 és Volume Manager 3.1.

    A játékoknál a rendszer finomhangolását igényli az Atari számos terméke, a Need for Speed Hot Pursuit 2, valamint a Star Trek StarFleet Command III 1.0-ás verziója. A felsorolás így sem teljes, és az újabb problémák felbukkanásával a lista még tovább bővülhet. A Microsoft rendkívül fontos frissítésnek nevezte a javítócsomagot, és felhívta a felhasználók figyelmét, hogy az internetes veszélyek kiküszöbölése érdekében minél előbb telepítsék fel a javítást.

    A cég szakemberei ugyanakkor tisztában vannak az inkompatibilitási problémákkal, éppen ezért kiadtak egy apró alkalmazást, amelynek segítségével megakadályozhatjuk a javítócsomag automatikus telepítését.
  • Hozzászólások

    A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
    Bejelentkezéshez klikk ide
    (Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
    • comet #267
      Érdekes módon én is hoztam pár érvet az ellenkezőjére :>>
      Elfelejtetted?
    • Laci #266
      Így okosnak tüntetheted fel magad (ferdítgetés) engem meg teljesen hülyének (nem vagyok túl okos de azért ennyire hülye sem). Belekapaszkodsz bizonyos mondatokba és azzal akarod magadat igazolni de ezek még korántsem érvek.
    • Pheel #265
      Erről beszéltem...
    • Laci #264
      Hehe:) Majd eljön a mi időnk! Le fogjuk győzni ezeket az ms-éket, mert ezek sem bírhatják már olyan sokáig a hülyítésükkel. Az emberek sokmindent bevesznek, de örökké ugyanazt a 0-t nem fogják tudni eladni akkor sem.
      No addig is minden jót!
    • Pheel #263
      Hiába magyarázol habzó szájjal, a tények mást mutatnak. Lola mondott valamit, hogy miért jobb a win kernele. Maccnak eddig annyira futotta csupán, hogy közölte, hogy az év poénja. Ha ez neked fordítva jött le, akkor tényleg keresd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed...
    • Laci #262
      Szakmai érvet winesek hoztak fel legkevesebbszer. Jólvan ez az! Csak így tovább! Éljen a win! Aztán amikor majd a háztartási gépekben is ms oprendszer lesz majd lehet oda is rendszergazdát hívni állandóan, hogy a hűtőben a fagyasztás csak a kajára terjadjen ki és a porszívó reset gomb nélkül is huzamosabb ideig működjön...
    • Pheel #261
      Gondolom valami szakmai érved is van az ellenkezőjére...
    • Macc #260
      Hu az ev poenja, hogy a win kernel jobb mint linux meg unix kernel hahahahaha...
    • tajfun #259
      En 5 perc alatt csinaltam double panicot SCO unixon, pedig csak a leirasban szereplo utasitasokat kovettem. :-)
    • Lola. #258
      ok :)