267
  • comet
    #267
    Érdekes módon én is hoztam pár érvet az ellenkezőjére :>>
    Elfelejtetted?
  • Laci
    #266
    Így okosnak tüntetheted fel magad (ferdítgetés) engem meg teljesen hülyének (nem vagyok túl okos de azért ennyire hülye sem). Belekapaszkodsz bizonyos mondatokba és azzal akarod magadat igazolni de ezek még korántsem érvek.
  • Pheel
    #265
    Erről beszéltem...
  • Laci
    #264
    Hehe:) Majd eljön a mi időnk! Le fogjuk győzni ezeket az ms-éket, mert ezek sem bírhatják már olyan sokáig a hülyítésükkel. Az emberek sokmindent bevesznek, de örökké ugyanazt a 0-t nem fogják tudni eladni akkor sem.
    No addig is minden jót!
  • Pheel
    #263
    Hiába magyarázol habzó szájjal, a tények mást mutatnak. Lola mondott valamit, hogy miért jobb a win kernele. Maccnak eddig annyira futotta csupán, hogy közölte, hogy az év poénja. Ha ez neked fordítva jött le, akkor tényleg keresd meg kezelőorvosod, gyógyszerészed...
  • Laci
    #262
    Szakmai érvet winesek hoztak fel legkevesebbszer. Jólvan ez az! Csak így tovább! Éljen a win! Aztán amikor majd a háztartási gépekben is ms oprendszer lesz majd lehet oda is rendszergazdát hívni állandóan, hogy a hűtőben a fagyasztás csak a kajára terjadjen ki és a porszívó reset gomb nélkül is huzamosabb ideig működjön...
  • Pheel
    #261
    Gondolom valami szakmai érved is van az ellenkezőjére...
  • Macc
    #260
    Hu az ev poenja, hogy a win kernel jobb mint linux meg unix kernel hahahahaha...
  • tajfun
    #259
    En 5 perc alatt csinaltam double panicot SCO unixon, pedig csak a leirasban szereplo utasitasokat kovettem. :-)
  • Lola.
    #258
    ok :)
  • Zoldalma
    #257
    "Ezt hol is irtam? Azt mondtam nehéz rá fejleszteni és nincsenek szoftverek rá, ami nem csoda mivel beágyazott rendszerekhez készült. Te meg erősködsz, hogy milyen jó (lesz) ez desktopon."

    Viszont en sem eroskodom, pusztan megemlitettem.

    "Az aztán az objektiv site :))"
    Annyira mindenkepp mint a prog.hu
  • Zoldalma
    #256
    Megbeszeltuk :)
  • Lola.
    #255
    ezt inkább hagyjuk, felejtsük el.
  • Lola.
    #254
    "Meg is van rola a velemeny, foleg a HUPon..."

    Az aztán az objektiv site :))

    "QNXet mikor felhoztam a nagy mikrokernelezesedre, akkor annak mar nem a kernelje szamitott hanem az h nem elterjedt. "

    Ezt hol is irtam? Azt mondtam nehéz rá fejleszteni és nincsenek szoftverek rá, ami nem csoda mivel beágyazott rendszerekhez készült. Te meg erősködsz, hogy milyen jó (lesz) ez desktopon. Szerintem per pillanat használhatatlan mind desktopon mind szerveren, mind otthon mind vállalatnál, a jövőbe pedig nem látok.

    "Novell meg nem kerult szoba de gondolom azt is temeted."

    Hát, a novellen mint márkán nincs mit temetni, egyszer elindult a csődeljárás is ellene, de aztán valaki letett egy összeget. Mivel a win elleni nyilt küzdelmet évek óta elvesztette, most beállt a linux mögé, hátha. Egyébként 10 éve fantasztikus volt, talán neki köszönhetjük, a pc-n a lan-t. De emiatt még nem fogom ma ezt választani, mikor alkalmatlan a feladatra...

    "Aruld mar el, Winen kivul letezik Neked alternativa?"

    hogyne létezne. Csak sajnos a dolog nem ilyen egyszerű, hogy mi a win alternativája. A jó kérdés az hogy melyik területen mi az alternativája. Desktopon, vállalati szerveren, jelenleg semmi (az esetek 95%-ban mondjuk). Webszervereken - konkrét esettől függően - kiváló alternativája lehet a linux. (ha nem kell komolyabban együttműködni háttérrendszerekkel pl.)
    Beágyazott rendszereknél ott a qnx. (itt pl. éppen fordított a helyzet mint a vállalati piacon az embedded win optimális ritkábban, de jön fel az is.)
    stb-stb, remélem ennyiből már látod, hogy nem olyan egyszerű ez a kérdés mint gondolod.
  • Zoldalma
    #253
    Jah, es ehhez meg annyit:
    "Hát szórakozzál a jó... :))
    bocs, de nekem arra nincs időm, hogy beszólsz valami égbekiáltó marhaságot, én megcáfolom, erre "á csak vicceltem"."

    Mint mar parszor megmondtam, nem allitas volt...nehez lehet megerteni.
  • Zoldalma
    #252
    Miert kellene h megertsenek?
    Na nezzuk....
    Linuxot fikazod mert monolitikus kernele van, tele hibaval, es mert gyengebben managerelheto mint a wined. Szived joga. Gondolom valami hasonlo ellenerzesed van Unix/BSD teren is.
    QNXet mikor felhoztam a nagy mikrokernelezesedre, akkor annak mar nem a kernelje szamitott hanem az h nem elterjedt. Hmm, hat jo, ennyit errol.
    Novell meg nem kerult szoba de gondolom azt is temeted.
    Aruld mar el, Winen kivul letezik Neked alternativa? Mert igy nekem Rolad csak a nagy PR szovegek jutnak eszembe
  • Zoldalma
    #251
    "az előbb kipróbáltam. de nekem márcsak ilyen szuper gépem meg szuper winem van :)"
    Nem irtam h minden esetben...

    "Na látod ott legalább szakmai viták folynak - habár bekerül pár fikagép is, de ezt elég hamar leszerelik az emberek, fél pillanat alatt megmutatják neki, hogy semmit nem tud és nincs ott keresnivalója :)
    Egyébként van ott is egy rakás linuxos az értelmesebb fajtából, ugyhogy nem igaz, hogy ott winesek lennének csak."
    Meg is van rola a velemeny, foleg a HUPon...
  • Lola.
    #250
    használd egészséggel desktopon, de lepődj meg, ha a világ 99,999%-a nem ért meg... :)
  • Lola.
    #249
    "2-3 kernelforditas utan csuklomunka...ma'r ha erdekel vkit. Amugy idovel minden rutin kerdese es a szenvedes felejtheto. Persze kinek hogy. :D "

    Én is ezt írom, csak valahogy ugyanezt a "csuklómunka" dolgot nem nagyon tudjátok winnél értlmezni. (meg jön a szöveg, hogy miért kell szakértőnek lenni, ha csak használni akarom.)

    "merthogy az esetek nagy reszeben NEM"

    az előbb kipróbáltam. de nekem márcsak ilyen szuper gépem meg szuper winem van :)

    "Lehet h vannak szakmai hianyossagaim win alatt, de a tenyek azert igazolnak "

    Ez nem semmi... :))

    "Nahat...cinizmus volt, de mint latod, pusztan szorakozasbol irtam be."

    Hát szórakozzál a jó... :))
    bocs, de nekem arra nincs időm, hogy beszólsz valami égbekiáltó marhaságot, én megcáfolom, erre "á csak vicceltem".

    "Ugy latszik mostanaban mindent komolyan kell venni."

    menj át a hix mókára... :)

    "Elobb megkertelek, tisztazd, hogy most a hozzanemerto (azaz gep ele neha leulo), vagy a belemelyedos emberkekrol beszelsz."

    Először is mindkettőnél előfordul kernel panic (láthatsz ilyet amatőr forumokon, de hardcore developeren és guruk forumoán is) de nem ez a lényeg, hanem hogy a jelenség ugyanúgy létezik mint a winnél, csak itt a sok "megtérítő" próbálja beadni az embereknek, hogy ilyen csak winen van.

    "De mindenfajta ironia nelkul tanacsolom, egyszer adj neki egy eselyt, probald ki, es egy kicsit melyedj bele, megeri."

    kipróbáltam, megvan, használtam, de én (és a világ 99%-a) jelenleg tökélesen alkalmatlannak találom az általános felhasználásra. Beágyazott rendszerekhez (mint azt már említettem) tökéletes, de azokkal én nem foglalkozok. Én szerverekkel, desktoppal és vállalati hálózatokkal foglalkozom és ilyen szemmel is nézem az oprendszereket.

    "a Win hudeszuper mikrokerneljevel ami nemtom mennyire "mikro", marmint meretre "

    miért mekkora? Mondjuk tizede a linux kernelének? :)

    " Mert ezesetben jobb ha maradsz a PC Forumon, ott hasonlo mentalitasu, es win irant elkepesztoen elfogult emberek vannak."

    Na látod ott legalább szakmai viták folynak - habár bekerül pár fikagép is, de ezt elég hamar leszerelik az emberek, fél pillanat alatt megmutatják neki, hogy semmit nem tud és nincs ott keresnivalója :)
    Egyébként van ott is egy rakás linuxos az értelmesebb fajtából, ugyhogy nem igaz, hogy ott winesek lennének csak.
  • Zoldalma
    #248
    Eh, erre kimaradt a valasz:
    "miért is? beágyazott rendszerekhez tökéletes. oda is van tervezve. De desktopra, szerverre tökéletesen alkalmatlan..."

    SMP ma'r benne van....hmm, ha igy folytatodik lehet belole valami. De desktopra egy OOOval egesz kellemes. Es gyors.
  • Zoldalma
    #247
    Nah visszaertem.
    "hozzánemértés és/vagy dzsunka hardver. Tényleg ilyen nehéz ezt megérteni?"

    Nem nehez megerteni. Csak fura h mindezt Linuxnal a kernelre fogod mig Win eseteben...

    "Jajj... Lehet, hogy a hozzáértőnek csuklómunka kernelt fordítgatni, attól az még szenvedés az én szememben. (ahogy a wines 10-20%-nyi hardvernél nekem is szenvedés belőni őket, hiába tudom megcsinálni)"

    2-3 kernelforditas utan csuklomunka...ma'r ha erdekel vkit. Amugy idovel minden rutin kerdese es a szenvedes felejtheto. Persze kinek hogy. :D

    "Nem :) Túléli. Ahogy ugyanezt a baromságot elmondja a sok lámer, hogy újratelepítés kell single-dual proci váltásnál. Fenét kell, le kell cserélni a kernelt multiprocisszorosra... (de még azt sem muszáj, tökéletesen elfut a nem optimalizált kernel is, csak nem tudja kihasználni a dual proci előnyeit)"

    Tuleli? :D Vicces...merthogy az esetek nagy reszeben NEM. Ebbe felesleges belemenni, volt errol szo meg az XP megjelenese utan 2-3 szakforumon. Elmeletileg lehet h megy, de a gyakorlat mast mutat. Na mind1.

    "amig tényket említesz addig nincs baj. de mikor ebből megpróbálsz következtetéseket levonni, akkor kezdődnek a bajok..."

    A kovetkeztetesembol nem keszult szakmai dokumentacio, amugy meg szabadon elmondhatom a velemenyem. De ismet nem ideztel. 2-3x konkretan mondtad h a WINre fogtam. Vagy most igy hirtelen elkerulte a figyelmed h amivel vadoltal nem is letezik?

    "Egyértelmű, hogy a win a szakterületem, de linuxot is használok a napi munkám során, igy kellően össze tudom hasonlítani őket. Ellenben neked is igen komoly szakmai hiányossagaid vannak win terén mégis igen magabiztosan állítasz marhaságokat róla..."

    Pl. milyen marhasagokat? Attol meg hogy hasznalsz linuxot, olyan marhasagokat irsz rola, hogy egy kis hozzaertessel rendelkezot mar mosolyra fakasztod. Csak mas dolog h nem dorgolom az orrod ala. Lehet h vannak szakmai hianyossagaim win alatt, de a tenyek azert igazolnak :D De latom atcsaptunk kopkolodosbe nagyon. Tudsz normalis hangnemben is beszelni anelkul h a masikat szidd? Mert akkor koppenyt valtok.
    "
    "Azert ugye nem gond h kb. 1 hete az egesz OTPs halozat leallt 1 teljes napra. Gondolom semmi koze a jol megepitett wines halohoz"

    Ugye nem akarod bemesélni, hogy az utolsó mondatodat nem is cinizmusból írtad, hanem komolyan is gondoltad? Mert valószínűleg tényleg semmi köze nem volt a wines hálózathoz..."

    Hmm, ez volt a mindent eldonto idezet? Nahat...cinizmus volt, de mint latod, pusztan szorakozasbol irtam be...lehet h kimaradt a kerdojel onnan? Ezzel ne menj birosag ele. :D Nyilvan megvan az okom a cinizmusra :D De ez meg m indig nem megfelelo valasz, hol allitottam h tenylegesen koze volt hozza? Ugy latszik mostanaban mindent komolyan kell venni.

    "Hú, ez melyik linux pr könyvből ollóztad ide? Én a kernel panic-os hozzászólásokból nagyon nem ezt a következtetést vonom le. De az általános segítségkérő forumokon se, ahol olyan "problémákat" oldanak meg mint amik winen 10 éve voltak... (miért nem olvassa a floppy-t, hogy lehet ékezetes bill.-t csinálni, miért nem lehet a képfrissítést állítani, miért nem ismeri fel a hardveremet, miért nem tudom ezt meg azt megnyitni stb-stb.)"

    Elobb megkertelek, tisztazd, hogy most a hozzanemerto (azaz gep ele neha leulo), vagy a belemelyedos emberkekrol beszelsz. Mert ez utobbinal a kernel panic ritka mint a feher hollo. Az utobbinal meg ugyanugy baromi hosszura nyulo forumok nyiltak arrol h ez meg az miert nem megy Win alatt. Vagy ezek azota bezartak mert az MS kitalalta h az XP tokeletes es nincs szukseg ezekre?

    "Biztos nagyon egyszerű, ezért van olyan "jó sok" alkalmazás rá..."
    Ehhez jon az a duma amit Ti szoktatok nyomatni, hogy Win ala azert van tobb virus mert jobban elterjedt....nos ebbol ugye le tudod vonni a kovetkeztetest? :) De mindenfajta ironia nelkul tanacsolom, egyszer adj neki egy eselyt, probald ki, es egy kicsit melyedj bele, megeri.

    "Bizony ott nagyon jól muzsikál. Csak már megint nagy "szakértőként" ebből levonod, hogy akkor általános felhasználásnál (sőt továbbmegyek, csak úgy pc-n) is megállja a helyét."
    Nem, csupan (ha olvasnal) azert emlitettem mert jottel a Win hudeszuper mikrokerneljevel ami nemtom mennyire "mikro", marmint meretre :D Nem mondtam h PCn megallja a helyet, habar eleg korrekt mostanaban mar, persze van mit fejlodnie. A "Szakertozest" meg mar mondtam hogy hagyd kerlek, mert egyreszt ramakasztod, utana meg lehuzol miatta h nem vagyok az.

    Megegyszer megkerdem, tudsz kopkolodes nelkul vitatkozni a tovabbiakban, vagy csak ez a stilus megy? Mert ezesetben jobb ha maradsz a PC Forumon, ott hasonlo mentalitasu, es win irant elkepesztoen elfogult emberek vannak. Ott vallveregetve megertitek egymast gondolom. Latod, nekem is megy a kopkolodes. :D

    "Nyilvan ez megint reszedrol a "Win mindenbe, a tobbi szart sem er" hozzaallas"

    miért is? beágyazott rendszerekhez tökéletes. oda is van tervezve. De desktopra, szerverre tökéletesen alkalmatlan...
  • Lola.
    #246
    azt hiszed, ha sokat hajtogatod, hogy az emberek nem szívnak nap mint nap a linux alapvető beállításávál is, akkor igaz lesz? :)
  • Lola.
    #245
    ez egy komoly szakmai érvágás lesz itt, lehet sd le is húzza a redőnyt :))
  • Lola.
    #244
    kár, hogy ezt a szép pr szöveget nem tudják a teszteken bizonyítani... :)
    maszatolják tovább a sza**... persze már úgy bele van minden betonozva a szar monilitikus kernelbe, hogy sosem tudnák normálisan átírni mikrokernelre, ezt persze ők is tudják, de a sok balga beveszi ezt a maszlagot és örülnek az évtezedes elavult technikának, hogy milyen jó...
  • comet
    #243
    Szerintem neked valami komplexusod van, ha valaki a winről tényeket mesél te azt személyed elleni támadásnak veszed és mint egy automata defenzív folyamat, elkezded körömszakadtáig védeni a tarthatatlan hülyeségeket..én mindenesetre nem fogom az időm veled tovább pazarolni, egyszerűen nem foglak figyelembe venni. Linuxról mondhatsz bármilyen baromságot, SG szint kell ahhoz hogy akárki is higgyen neked...
  • comet
    #242
    Tudod hogy ez szemenszedett hazugság? ;)
  • comet
    #241
    dehogy nincsenek, két forrást is másoltam...ja hogy te csak ballmernek hiszel? ennyi erovel a win piaci részesedését is meg lehetne kérdőjelezni...
  • comet
    #240
    Olimpián is dobogó van ;)
  • comet
    #239
    Azt csak te állítod...én nem fogok veled vitatkozni...
  • comet
    #238
    "Hú, ez melyik linux pr könyvből ollóztad ide? Én a kernel panic-os hozzászólásokból nagyon nem ezt a következtetést vonom le. De az általános segítségkérő forumokon se, ahol olyan "problémákat" oldanak meg mint amik winen 10 éve voltak... (miért nem olvassa a floppy-t, hogy lehet ékezetes bill.-t csinálni, miért nem lehet a képfrissítést állítani, miért nem ismeri fel a hardveremet, miért nem tudom ezt meg azt megnyitni stb-stb.)"

    Ja hogy 1996-os archivált levlistát mindennap találni?
    Persze az nem érdekel téged...
    Érdekes módon én nem szenvedek ilyen problémáktól ;)
  • Laci
    #237
    bebeeeee én sokkal szebb lefagyást láttam, beee
  • comet
    #236
    "Ez linuxon olyan 80% lehet amivel szenvedni kell és 20 ami megy magától. (minusz persze az eleve nem támogatott
    hardverek. ez persze alapvetően nem a linux hibája, bizonyos hardvergyártók nem látják elég nagynak a linux piacot, hogy drivert fejlesszenek hozzá)"

    "Lol ez egyszerűen hülyeség te nagyonbeteg :]
    A linux, unixoknál mindenképpen. A qnx pedig nem általános os ne keverd ide... (ha majd használják álatlános környezetben majd beszélhetünk róla, de mivel olyan nehéz fejleszteni rá, ez szóba sem jöhet egyelőre)"

    Elmeorvosi kezelésen gondolkoztál már?
  • comet
    #235
    Te tiszta hülye vagy, egyrészt kernel panic 2 éves aktív 24/7 desktopom mellett 1x nem fordult elő velem...
    Hardver meghibásodástól pedig nem csoda ;)
    Másik: monolitikus kernel egyáltalán nem elavult...MOST sem.
    Hagy idézzek a linux kernel faq-ból:

    "Why is the Linux kernel monolithic? Why don't we rewrite it as a microkernel?

    * (REG) The short answer is why should we? The longer answer is that experience has shown that microkernels have poor performance compared to monolithic kernels. Microkernels have a fundamental design problem, where different components of the kernel cannot interact without passing a privilege barrier (which is expensive). Microkernel advocates claim this is a feature, as it increases modularity and protects one part of the kernel from another. Whether this is a feature or a mis-feature is in the eye of the beholder, but it is clear that there is a performance cost inherent in the microkernel design. This is a cost the Linux kernel developers (and apparently, the users) are unwilling to bear.
    There are projects which have ported the Linux kernel to generic microkernels (such as Mach3), usually making Linux a "personality". There are also other projects to create microkernel-based Unix-like implementations. Here is a short list:
    o MkLinux was funded by Apple, and runs Linux on PowerPC Macs. It is available at: http://www.mklinux.org/. An x86 version is also available. Note that there is now a native Linux kernel for the PowerPC which is much faster, and is actively maintained. MkLinux has become a historical footnote.
    o The Hurd is a microkernel-based Unix, and is supposed to be the promised GNU kernel. It sits on top of Mach3. The Debian Project provides a full distribution for the Hurd.
    o FIASCO is another project for creating MicroKernel LINUX. See http://os.inf.tu-dresden.de/fiasco/ for details.
    There is a historical Usenet thread related to this subject, dating back from 1992, with posts from Linus, Andrew Tanenbaum, Roger Wolff, Theodore Y T'so, David Miller and others. Nice reading on a rainy afternoon. It's fascinating to see how some predictions (which seemed rather reasonable at the time) have proved wrong over the years (for example, that we would all be using RISC chips by 1998)."

    "Linux is not a good computer science project. It is, however, good engineering. Understand the distinction, and you will understand why many widely acclaimed ideas in computer science are held with contempt in the Linux kernel developer community."
  • Lola.
    #234
    hú én ugyanezt tapasztalatam az erste banknál ahol linux van, beee...
  • Lola.
    #233
    a win (sus,sms,mom,mmc,wsh,wmi,wss,adsi stb) eszközeihez képest? játékszerek :))

    teljesen elfogadott tény, hogy ha valakinek megközelítőleg(!) olyan szintű menedzsment kell linuxra mint winre, akkor tivolit kell venni. Ez kb 1000 dolláros szervert és olyan 80-100 dolláros kliensenkénti költséget jelent és ez még csak a menedzsmentre ment el...
  • Laci
    #232
    Hopp most jut eszembe az OTP-ben egyszer én is megszivtam utalásnál, mert "összeomlott a számítógépes rendszer" problémája miatt nem tudták véghezvinni a dolgot. Én ott egy inuxot se láttam:)
  • comet
    #231
    Hát ja, látszik 1992ben lattal linuxot utoljára :]]]

    Szted micsoda pl az apt, emerge, + redhat és suse managerei? ;)
  • Lola.
    #230
    szerintem meg a 10 az összesre is sok, nemhogy netre kötöttnek, de erről ne nyissunk vitát, mert nincsenek valós adataink.
  • Lola.
    #229
    szeretem, ahogy az első blöff után az ember rákérdez valamire (és nem beveszi balgán) és akkor derül ki, hogy mégsem úgy van, csak jól hangzott :))
  • comet
    #228
    Sztem a 18 millióbol 10 a netre van kötve az reálisnak, és még alulbecsültnek mondható....