Gyurkity Péter

Mégis folytatja tevékenységét a 321 Studios?

A legfrissebb hírek szerint a vállalat, amely nemrég kénytelen volt beszüntetni népszerű DVD-másoló szoftverének forgalmazását, végül megegyezést kötött a filmipar képviselőivel.

Matthew Grossman, az Amerikai Mozgókép Szövetség (Motion Picture Association of America, MPAA) szóvivője elmondta, hogy a 321 Studios tulajdonosai beleegyeztek abba, hogy a beszüntetik a DVD X Copy forgalmazását és elfogadták a szövetség által felkínált pénzügyi megállapodás feltételeit. A szóvivő nem bocsátkozott további részletekbe, és nem volt hajlandó kifejteni a pénzügyi megállapodás előírásait. Robert Moore, a 321 Studios elnöke nem kommentálta a bejelentést, de Michael Paige, a vállalat egyik ügyvédje megerősítette, hogy a megállapodást mindkét tulajdonos, Moore és Robert Semaan is ellátta kézjegyével.

A hír meglepetésként érte a sajtót és a közvéleményt, hiszen a vállalat az elmúlt hónapban bejelentette, hogy az elvesztett perek után beszünteti tevékenységét. "A 321 Studios tevékenysége és üzleti sikere a szerzői jogok tudatos megsértésén alapult. A bíróság véleménye egyértelmű és határozott volt: a szerzői jogok megsértése esetén senki sem bújhat ki a felelősség terhe alól" - jelentette ki a per lezárását követően Jack Valenti, a Mozgókép Szövetség elnök-vezérigazgatója.

Valenti most hangsúlyozta, hogy a két éve tartó küzdelemnek csak a mostani megállapodás vetett véget. "Elősegítettük a megállapodás létrejöttét, hiszen legfőbb célunk teljesült, és a vállalat illegális szoftvere kikerült a kereskedelmi forgalomból" - jelentette ki Valenti, és sietett leszögezni, hogy a szövetség tovább folytatja a küzdelmet a szerzői jogok megsértését elősegítő vállalatok ellen. Elmondása szerint a megállapodásból befolyó összeget a fogyasztók felvilágosítására fordítják, amelynek során tájékoztatják a vásárlókat arról, hogy milyen következményekkel jár a szerzői jogok megsértése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • arty #6
    vagy olyant, ami számodra enged egy másolatot, esetleg akkor kevésbé kellene illegálisan megtenni, ami megillet! :)
  • asdasdasd #5
    Szerintem ezek nem fogták fel, hogy törvényileg ez már nem szabályozható.
    Olyan másolásvédelmet kellene kitalálniuk, amit nem lehet feltörni, de eddig ilyent nem találtak.
  • Power #4
    Jack Valenti volt az aki 1982-ben úgy nyilatkozott a Kongresszusnak, hogy a videó az amerikai filmiparnak ugyanazt jelenti, "mint a Bostoni Fojtogató egy otthon egyedül lévő nőnek."

    Minnél jobban kiabálnak annál kevesebbet fognak elérni. Sokkal jobban tennék, ha kihasználnák az internet adta lehetőségeket és abból próbálnának pénzt keresni.
  • [HUN]PAStheLoD #3
    Ha végképp bezárná kapuit a 321 akkor legalább tegye open source-á a cuccait :)
  • Güzüke #2
    Én továbbra is fenntartom magamnak a másolatkészítés lehetőségének jogát. Vagy a másolásvédelmet szüntessék meg vagy a másoló szoftverek terjesztését engedélyezzék. Pont.
    Nagyon sok eredeti DVD-m van és nagyon bántana, ha egy rosszabbodó állapotú lemezt nem tudnék átmenteni.
  • Noffir #1
    "Ugye nem szedsz drogot? A drogok rosszak! A marihónaalja rossz! Érteeeem?"