SG.hu

Két új síkágyas szkennert dobott piacra az Epson

A fotórajongók kegyeiért zajló minőségi versenyben az Epson két új síkágyas szkennert dobott piacra, a Perfection 2480 Photót és a Perfection 2580 Photót.

"Új szkennereink nagyobb képfelbontást, fejlettebb képhelyreállítást és gyorsabb szkennelést tesznek lehetővé, mint a régebbi modelljeink" - nyilatkozta Karsten Jahn, az EPSON Germany marketing igazgatója. "Az üzemmódokat körültekintően, praktikus szempontokat figyelembe véve határoztuk meg. A felhasználóknak nem kell szükségszerűen átböngészniük az egész kezelési útmutatót, ehelyett gyorsan és könnyen érhetnek el jó eredményeket. A Perfection 2580 Photo automatikus filmtovábbítója egyedülálló újításnak számít a síkágyas szkennerek piacán. Az automatikus behúzás sokkal kényelmesebbé teszi a szkennelést, különösen olyan fotósok számára, akik nagy mennyiségű diát vagy negatívot kívánnak beszkennelni."

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A beépített átvilágító egységnek (TPU) köszönhetően mindkét készülék 2400x4800 DPI felbontással képes fotók és dokumentumok, valamint filmek szkennelésére. A Perfection 2580 Photo egyik legjelentősebb újítása az automata filmtovábbító, mely jelentősen megkönnyíti a 35 mm-es diák és negatívok szkennelését. A két A4-es méretű szkenner használata gyerekjáték, hiszen a legfontosabb funkciók egyetlen gombnyomással elérhetők. A készülékekben alkalmazott szoftver képes a színek helyreállítására és a porszemcsék eltávolítására, így még a legöregebb képeket is újjávarázsolja. A nagy képfelbontásnak köszönhetően a beszkennelt képeket akár A3-as méretre is fel lehet nagyítani.

A szkennereket nagysebességű USB 2.0 csatlakozókon keresztül csatlakoztathatjuk a számítógéphez. Saját képhelyreállító eszközei mellett a készülékek ArcSoft PhotoImpression 5 és ABBY Finereader 5 szoftverekkel is rendelkeznek. A nagyteljesítményű ABBY szövegfelismerő szoftver az eredeti formázások megőrzésével képes a beszkennelt szöveg Word-fájlokká alakítására.

Klikk ide!
Klikk a képre a nagyobb változathoz

A készülékekhez a cég egyéves jótállást biztosít. A 2004 augusztusában Magyarországon is forgalomba kerülő Perfection 2480 ajánlott bruttó fogyasztói ára 39 990 forint, a Perfection 2580 ára pedig 44 990 forint lesz.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!