SG.hu

Érintésvezérelt projektort készített az Epson

Az Epson bejelentette új, ultra rövid vetítési távolságú, oktatási célú projektorait, köztük első érintésvezérelt interaktív vetítőjét.

A cég közleménye szerint az Epson EB-595Wi vetítő lehetővé teszi, hogy egyszerre akár hat felhasználó dolgozzon a kivetített képen puszta kézzel, illetve két interaktív toll segítségével. Az oktatók és a diákok közvetlenül a képre jegyzetelhetnek, így megjegyzésekkel, diagramokkal, illetve illusztrációkkal színesíthetik az előadást. A képernyőn megjelenő vezérlőfelület használatával egy-egy érintés is elég a következő diára lépéshez, a projektor bemenetek kiválasztásához, vagy akár egy illusztráció mentéséhez. Az ultra rövid vetítési távolság közvetlen interakciót biztosít a prezentációkkal, zavaró árnyékok és az elvakítás esélyének minimalizálása mellett.


"Az érintésvezérlésnek köszönhetően természetes kézmozdulatokkal azonnali interakcióra nyílik lehetőség különösebb betanulás nélkül" - mondta Trevor Holt, az Epson Europe termékmenedzsere. "Az oktatók, előadók az órákon nagy hasznát veszik majd az ujjérintéses vezérlésnek megjegyzések beszúrása esetén, vagy amikor egy-egy részt gyorsan ki szeretnének emelni, ugyanis ezekhez a funkciókhoz még az interaktív toll használata sem szükséges. A készülék nagy előnye, hogy a két interaktív toll - igény szerint - továbbra is használható."

A sajtóanyag szerint az új interaktív tollak pontosabban és egyszerűbben használhatók, továbbfejlesztett kialakításuknak és kisebb súlyuknak köszönhetően. A közös munka megkönnyítése érdekében a tanárok és a diákok egy időben, de eltérő beállításokkal írhatnak a tollakkal a kivetített képre. Az EB-595Wi egyedi kialakítása lehetővé teszi, hogy egészen a kép sarkáig lehessen rajzolni és jegyzetelni. A projektor nem igényel illesztőprogramot, az automatikus kalibrációval pedig a telepítés és beállítása is egyszerű. A PC nélküli jegyzetelés üzemmódnak köszönhetően az előadónak be sem kell kapcsolnia a számítógépet.

Az EB-595Wi az új EB-5 ultra rövid vetítési távolságú projektorcsalád része, ami interaktív és nem interaktív, WXGA és XGA felbontású, valamint a korábbi sorozatoknál fejlettebb, 3300 lumen fényerejű készülékekből áll. Minden típus az Epson 3LCD technológiáját használja. A két VGA és két HDMI bemenet széleskörű csatlakoztatási lehetőségeket biztosít. Az EB-5 sorozat minden tagja rendelkezik vezeték nélküli funkcióval, így a tartalmak könnyen megoszthatók többféle okos eszközről az iProjection alkalmazás segítségével. A moderátor funkció segítségével a tanárok és a diákok egyidejűleg, könnyedén oszthatnak meg tartalmat. A vezérlés az oktató kezében marad, ő dönti el, hogy mikor melyik tanuló által megosztott tartalmat jeleníti meg- ez ideális megoldást jelent a kollaboratív tanulási vagy képzési módszertan alkalmazása során.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
Nem érkezett még hozzászólás. Legyél Te az első!