Berta Sándor

A U2 ellopott albumának internetes megjelenésétől tart

A kínos eseményre Nizzában került sor, egy fotózás alkalmával. A zenekar tagjai megdöbbenve vették észre a fotózás végén, hogy a legújabb, Vertigo nevű albumok teljes anyagát tartalmazó CD eltűnt.

Az ír rockbanda legújabb albumának anyagát tartalmazó CD-je a múlt héten tűnt el. Az új album elvileg novemberben jelent volna meg, de sajnos az ezüst színű adathordozó a francia rendőrség erőfeszítései ellenére még mindig nem került elő. A U2 tagjai így érthetően attól tartanak, hogy valaki nem véletlenül tulajdonította el tőlük a legújabb dalokat és hamarosan felbukkan a féltett mű valamelyik fájlcserélő hálózaton. Az ír együttes már csak azért is bosszús, mert az utolsó albumuk több mint négy évvel ezelőtt jelent meg, az album címe All that you can't leave behind volt. Azóta nem adtak ki új lemezt.


Mindenesetre a népszerű rockbanda máris megoldást talált arra a problémára, amennyiben a Vertigo megjelenne egy fájlcserélő hálózat kínálatában. "Amennyiben még ezen a héten felbukkanna egy ilyen rendszeren, akkor az albumot azonnal meg fogjuk jelentetni az iTunesnál, így bárki legálisan is hozzájuthat majd" - mondta Bono, a U2 frontembere.

Mindenesetre az eset példátlan a maga nemében és ezt jól tudják az ír együttes tagjai is. "Amennyiben tényleg felbukkanna, az tényleg elég keményen érintene bennünket, ugyanis azt jelentené, hogy romba dőlne nem csak az elmúlt hónapok és évek kemény munkája, de a közeljövőre vonatkozó terveink is. Természetesen az idei nyaralásunkból sem lesz semmi, de ha felkerülne az internetre, akkor már kár lesz keseregni"- nyilatkozta Bono.

A népszerű énekes mindenesetre még reménykedik és a rockbanda tagjaival együtt csak remélni tudja, hogy ez csak egy rossz álom vagy egy rossz tréfa, aminek előbb-utóbb vége szakad.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #12
    Vigyázz, mert ő mindent tud.
  • Sherad #11
    hehe jo kis reklam :) Novemberig meg nyomnak 1-2 ilyen infot hogy eppen mi a tenyallas aztan a megjeleneskor kaszalnak. Bar U2-nak nem kell reklam de azert jol csinaljak....
  • Csatti #10
    Honnan tudod, hogy szar ha még meg sem jelent?
  • tajfun #9
    Biztos nem fog felkerulni a netre... Ha nem most durrantottak volna le, akkor a megjelenes napjan drabbelik be mp3-ba, es akkortol lehet letolteni. Ez ellen kar is kuzdeni, amig van warezra igeny, lesz is, akarhogy razza a BSA meg RIAA a bilincset. Van 1altalan vmi a vilagon amit sikerult bilincsrazassal beszuntetni? Eleg az amcsi szesztilalomra gondolni. Abbahagytak az emberek a pialast? Nem. De Al Capone legalabb meggazdagodott, ennyit el lehetett erni, ha ez volt a cel. :)

    Az azonban becsulendo hogy a BSA-s maffiamodszerek helyett legalabb vmi alternativ megoldassal probalnak eloallni. Peldajukon elgondolkodhatnanak a kapzsi kiadok is.

    // Amugy nemtom hogy ilyen szar zenet ki akar ellopni.
  • AtisH #8
    Biztos fel akartak vele vágni, hogy milyen fasza csávók, 4 év alatt sikerült kinyögniük egy lemezt.

    Ráadásul az utóbbi x évben már nagyon a zsére mentek rá. Emléxem még a 90-es években volt valami fotó Bono-ról a kezén egy méregdrága órával, miközben a szegények és elnyomottak védelmében énekelt. Személy szerint nem érdekel mennyi pénze van (és a zenéjüket is szeretem), csak így egy kicsit nagy a kontraszt.
  • AtisH #7
    Lehet, hogy karácsonyi dalokat játszottak fel.
  • Cat #6
    nyilvánvalóan azért tartják vissza addig, hogy a karácsonyi piacon nagyot kaszáljanak
  • [HUN]PAStheLoD #5
    és ha meg novemberben jelent volna meg de már most kész a master .. akkor meg ideje kiadni .. így vagy úgy
  • [HUN]PAStheLoD #4
    szerintem is ők a hibásak , egy fotózásra minek kell elvinni a még kiadatlan cd-t ?
  • Cat #3
    novemberig még van pár hónap...