Budai Péter

Bemutatták a DiMAGE G530 digitális fényképezőgépet

Az idei nyár eddig talán legserényebb gyártója a Konica-Minolta. A napokban 4 új digitális fényképezőgépet jelentett be, s most ötödikként itt az egy éve megjelent DiMAGE G500 utódja a G530.

Mint a típusszám mutatja, felbontás terén nincs előrelépés. A G530-ban ugyanúgy 5 megapixeles CCD képérzékelőt találunk, mint elődjében, bár méretben kisebbet annál. Optikában szintén egy újat kapunk, mely alapvetően ugyanúgy 3x-os zoomátfogású és ugyanolyan fényerejű, mint tavalyi társa, de 39-117 mm helyett 34-102 mm-nek megfelelő látószöget ad, amely némileg szélesebb, így például belső térben jobban használható.



A Konica-Minolta mint minden mostanában megjelenő modelljénél, úgy ennél a gépnél is a sebességre helyezte a hangsúlyt. 0,8 másodperces bekapcsolás utáni készenléti időt, 0,25 másodperces automata élességállítást, valamint 0,03 másodperces expozíció késést ígérnek, mely értékek kitűnően használható és igazán gyors géppé teszik a G530-at. Mozgókép felvétel terén maradt a 320x240 képpontos, 15 fps sebességű videó, de az eddigi 30 másodperc helyett a memóriakártya teljes kapacitásáig vehetünk fel. Tárolóegység gyanánt ugyanúgy SD kártyát vagy Memory Sticket használhatunk, mint az elődben.



A hátsó LCD felbontása csökkent az elődhöz képest. A hasonlóan 1,5" átmérőjű kijelző 117 000 képpont helyett, most csak 77 000 képpontos. Változott a gép külalakja is. Némileg áttervezték az objektívet védő ajtót, a G530 eddig is elég apró fémháza pedig még vékonyabb, 23 mm lett. Ezzel könnyebb gépet kapunk, 235 gramm helyett 145 grammosat.

A Konica-Minolta DiMAGE G530 augusztustól lesz kapható Európában, 350 euró körüli nyitóáron, és a jelenlegi divat szerint többféle színben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • RpPRO #1
    Csunya, rossz fenyero es draga, szvsz.