Budai Péter

Digitális fényképezőgéppel jelentkezik az Epson

A digitális fényképezőgép gyártás nem túl serény képviselője a jobbára nyomtatóiról híres Epson cég. E téren jelenlegi termékpalettája a tavaly tavasszal bemutatott PhotoPC L-300 és L-400 modellekből áll, ezek mellé csatlakozik most harmadikként a PhotoPC L-410.

Az egyszerű, letisztult külsővel megáldott új modellt 4 megapixeles CCD képérzékelővel szerelték fel. Segítségével maximálisan 2304x1728 képpont nagyságú fotókat készíthetünk, de lehetőségünk van 1600x1200, vagy 640x480 pixeles képméret választására is. Objektívje 3x-os optikai zoomátfogásra képes, amit szükség esetén további 3x digitális zoom egészíthet ki. Kisfilmes értékre átszámolva az optika 34-102 mm-nek megfelelő látószöget ad. Az automata élességállítás normál állásban 50 cm és végtelen között, makró állásban 11 és 50 cm között dolgozik.


A gyártó meglehetősen gyors sorozatkép funkciót igér, így az új géppel maximális képméret mellett 3 képkocka/másodperc sebességű sorozatokat készíthetünk. A mozgókép rögzítés terén viszont képességei némileg elmaradnak az átlagtól: maximum 60 másodpercnyi 320x240 pixeles, vagy 150 másodpercnyi 160x120 pixeles "mozit" rögzíthetünk segítségével.

Az L-410 hátuljára 1,5" átmérőjű, színes LCD került. Kezelése terén elsősorban a kezdő, vagy az automata funkciókat kedvelő felhasználókat célozták meg. Alapvető funkciók közül, mint például az érzékenység (ISO 100 és ISO 400 között), az expozíció korrekció, vagy a vakumódok magunk választhatunk, de a további beállításokat jórészt a gép végzi. A fotósnak lehetősége van például belső menüből kiválasztani a képkeretezés funkciót, valamint az Epson saját, Print Image Matching II technológiájának segítségével képeit számítógép közbeiktatása nélkül kinyomtathatja a természetesen az azonos technológiát ismerő Epson nyomtatóval.


A megcélzott fogyasztói réteget jól jellemzi, hogy az Epson hivatalos olasz nyelvű oldalán a gép beépített belső memóriájába gyárilag feltöltött Walt Disney képeket ígérnek. Ez a belső memória egyébiránt 16 Mb méretű, amit igény esetén maximálisan 512 Mb-os SD memóriakártyával bővíthetünk. A gép 2 db AA (ceruzaelem) méretű Ni-Cd, vagy NiMH akkumulátorral bírható működésre.

Megjelenése július végére várható 399 dolláros nyitóáron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #10
    Ha ámerikából rendeled meg, elég óccsón megkaphatod :)
  • Yfel #9
    Canon Digital Rebel egy kis extra pénzért... :o)

    Y
  • gz8 #8
    Bookmarkolom ezt a hírt, aztán ha egy napon feldobja a CMOS-t a jószág, azé' add hírül!
  • OliApa #7
    No, akkor én holnap veszek egyet. -7.000.- lejön belőle a régi Pajtás fényképezőmért. Az 1 Mpixeles ósdi Kodakomért meg 25 ezret adtak. :)
  • gz8 #6
    A 735-ösből még viszonylag kevés jött vissza, de HP digitgépet akkor sem vennék
  • Punkerwork #5
    HP-t semmi pénzért nem vennék az tuti
  • OliApa #4
    Kib*szott drága ahhoz képest, amit tud. V.ö.: HP 735-ös, 48.000.- HUF jól. . .
  • the Godfather #3
    Bocs, ugy akartam értetni, hogy ugyanugy a kameráival hozza azt a szintet.
  • the Godfather #2
    Epson/Seiko igazán jó nyomtatók körében, mondhatnám hogy jobb mint az HP. Az HP már régen jelen van a bovli kameráival, remélem az Epson hozza a nyomtatokban elért jó ár/teljesitmény szintet.
  • gz8 #1
    Jáj. Én inkább maradnék egy Canonnál