Berta Sándor

Az interneten keresett magának áldozatokat

Húsz dán lány és asszony jelentkezett eddig a rendőrségnél, hogy megerőszakolta őket egy férfi, akivel az interneten keresztül ismerkedtek meg. A gyanúsított előzetes letartóztatásban van.

Sajnos egyre több bűncselekmény kötődik a világhálóhoz, amely sok esetben jelentősen megkönnyíti a bűnözők dolgát. Abban mindegyik áldozat vallomása megegyezik, hogy a gyanúsított a világhálót felhasználva férkőzött a bizalmukba, majd csalta fel őket a lakásába. Az esetről a koppenhágai Politiken nevű újság számolt be.

A 27 éves, jelenleg munkanélküli férfi kihasználta áldozatai hiszékenységét, visszaélt a bizalmukkal, majd mikor már nyeregben érezte magát, megerőszakolta mind a húsz nőt. Természetesen a gyanúsított a nők számára egy hihető élettörténetet is "kidolgozott". E szerint a tanúvallomások alapján úgy mutatkozott be későbbi áldozatainak, hogy ő gazdag üzletember, és pénzt kínált azért, ha a hölgyek szexuális szolgálatokat végeznek a lakásán.

Abban is megegyezett a 15 és 27 év közötti áldozatok vallomása, hogy szinte mindannyiuk esetében alig hogy beléptek a férfi lakásának ajtaján, az illető bezárta azt, majd megerőszakolta őket. A rendőrség információi szerint a férfi már három esztendeje tevékenykedett ily módon. Tehette mindezt azért, mert a lányok, illetve asszonyok - érthető okokból - féltek feljelentést tenni ellene.

Csak akkor fordult a kocka, amikor a média beszámolt az egyik esetről, mely után özönleni kezdtek a bejelentések a rendőrségre. Steen Sorenson, a dán rendőrség ügyet vizsgáló felügyelője szerint nem csak azért hallgattak a nők, mert megerőszakolták őket és szégyellték magukat emiatt, hanem mert kínos volt a számukra, hogy kiderült: úgy mentek fel a férfi lakására, hogy elfogadták a feltételt, miszerint pénzért szexelnek vele. A felügyelő szerint ez az ügy tipikus esete az internetes, illetve a világháló segítségével elkövetett bűncselekményeknek. A gyanúsított előzetes letartóztatásban van és a bírósági tárgyalásra vár.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Praetor #11
    Nem gondolnám, hogy az eset a 20 hölgynek összetörte a lelkivilágát. Valszeg már meg sem tudnák mondani, hogy az áldozatszedő hanyadik volt a sorban. Biztos volt már élményük hasonló mentalitású kuncsaftal, és inkább csak bosszúból belerúgnak a fószerbe.
  • AtisH #10
    Fordítva miért nincs ilyen? Nem hiszem, hogy feljelentés lenne a vége.
  • fifi #9
    Ezt az embert miért kell leültetni? Kurvát keresett magánal uú. mint pár autós pl. az 5-ös mellett...
  • HSZ #8
    Ez kurvajó :-)))))
  • Tetsuo #7
    20ból, 20 nő kurva :)
  • fako #6
    Az lopasnak szamit
  • valaé valaé ná #5
    Az számít erőszaknak, hogy nem fizetett nekik ?
  • FTeR #4
    ha 1 kurva felmegy valakihez, azt hogy lehet megerőszakolni?
    ha annak a fényében megy, h az ott talált fószerral kefél az nem számít beleegyezésnek?

    mert ha még úgy megy oda, hogy na beszélgetün 1 keveset aztán kész és erre a fószer neki ugrik akkor rendben, de itt nem erről van szó

    sztem nem emberünket kellene büntetni, hanem a csajokat elmegyógyba zárni...
    habár a kiskoruakért kaphatna külön büntit.
  • h4x0r #3
    Hat... Vannak akik szivatjak a nepet. Gondoljatok bele, mi lett volna, ha egy 120 kg-s, 2 meter magas emberke megy el, aki eppen nokent bemutatkozott rablo.

    Ahoz mar videokamera kellene >:-)
  • Alfa Of NS #2
    Elmeletileg van 20 aldozatunk, gyakorlatilag meg 20 kurvank.