Gyurkity Péter

A SiS és az XGI vezérlőire épülnek a Dell legújabb noteszgépei

A legfrissebb hírek szerint a Dell a Silicon Integrated Systems és az eXtreme Graphics Innovation által gyártott lapkakészletekkel és grafikus vezérlőkkel szállítja legújabb noteszgépeit.

A tajvani gyártók számára rendkívül fontos a Dell bizalma, mivel sokak szemében a SiS még mindig az olcsó tömegtermékek készítőjének számít. A DigiTimes internetes híroldal értesülése szerint a Dell rendelésében a SiS315 integrált grafikus vezérlővel ellátott M650 jelzésű alaplapi chipkészlet, valamint az XGI által gyártott XP5 grafikus vezérlő szerepel. Az M650 a belépő szintű, Celeron M processzorokkal felszerelt Dell Inspiron 1000 sorozat lapkakészlete lesz, míg az XP5 az Inspiron 5150 típusú noteszgépekbe kerül.


Dell Inspiron 5150

A SiS - amely az XGI Technology társtulajdonosa - már az év elején több megrendelést kapott az amerikai cégtől, és a vállalathoz közel álló források szerint a harmadik negyedévben már havonta 100 ezer egységet fognak leszállítani. A megállapodásnak köszönhetően mindkét cég jelentős bevételre tehet szert, bár egyes piaci elemzők véleménye szerint a SiS számára elsősorban a szerződés megkötése volt a fontos, és nem az abból származó haszon.

A tajvani cégek jelentős PC-gyártókkal kötött megállapodásai általában a többi szállítóra is kihatnak. Az általuk kínált olcsó termékek ugyanis egyre inkább konkurenciát jelentenek az olyan nagy gyártók számára is, mint az Intel, vagy az ATI Technologies. A minőséget - és a profitot - szem előtt tartó vállalatokkal szemben a tajvani gyártók olykor még a megállapodásból származó hasznot is hajlandóak feláldozni a nagyobb piaci részesedés érdekében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • irkab1rka #1
    SIS = no linux 3d driver.
    Amúgy sis650-es notebook suse9.1-el király.
    Ha tudni akarod hogy hol NE vegyél notebook-ot, írj. Voltak egy cégnél problémáim a garanciával.