Berta Sándor

Visszanézhetők a Labdarúgó Európa-bajnokság fontos momentumai

A brit BBC egy új ingyenes szolgáltatást indított útjára, amelynek segítségével bárki megnézheti az eddig lejátszott mérkőzések góljait és a legfontosabb pillanatait.

Javában tart a 2004-es portugáliai Labdarúgó Európa-bajnokság. Ilyenkor nagyon sok háztartásban a férfiak délutántól estig nézik a meccseket, de aki ezekről lemaradna, az még mindig megnézheti az összefoglalókat. A brit BBC azonban egy új lehetőséget kínál a futballszerető felhasználóknak: az angol közszolgálati adó nem szimpla televíziós felvételeket rak fel az internetre, hanem számítógépes animációk segítségével mutatja be az adott mérkőzéseket és azok legnagyobb érdeklődésre számot tartó momentumait.


Akit tehát érdekel például a Németország-Hollandia találkozó, az a menüből kiválasztja ezt a összecsapást. A videóablak alatt található "Choose an incident" menüpontban kiválaszthatjuk, hogy melyik fontos játékmomentumot akarjuk megtekinteni. A "Choose a camera", illetve a "Choose a player" menüpontokban választhatunk, hogy az adott szituációt egy adott kameraállásból vagy egy általunk kijelölt játékos szemszögéből nézzük-e meg. Végül a hab a képzeletbeli tortán, hogy eldönthetjük a megjelenített szituációt a számítógépen egyes szám első vagy harmadik személyben tekintjük-e meg. Miután ezekben a részletkérdésekben döntöttünk, nincs más dolgunk, mint a "Play" gombra kattintva elindítsuk a visszajátszást, illetve a számítógépes animációt.

Lehetőségünk van tehát arra, hogy megnézzük, hogy látta és élte át az egyenlítést a hollandok gólját szerző van Nistelrooy, vagy hogyan mozgott a németek vezető találatát megelőzően a hollandok tizenhatosán belül Michael Ballack. Aki mindezt szeretné átélni, nincs más dolga, mint letölteni a Macromedia cég Shockwave beépülő modulját. A telepítést közvetlenül akár a BBC oldaláról is elvégezhetjük.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • nenad #4
    na, ezt vajon hogyan oldottak meg, hehe, nem hiszem hogy "bedrotoztak" a focistakat.
  • Darth Sith #3
    sport rulez! :)
  • Tetsuo #2
    Focibuzi! :)
  • AdaKiller #1
    Helyesen: Van Nistelrooy , de amúgy korrekt a cikk

    thx