Gyurkity Péter

Rekordlátogatottságot ért el a futball-eb honlapja

Jóllehet az Európa-bajnokság még csak néhány napja kezdődött, az UEFA Euro 2004 honlapja máris megdöntötte saját korábbi rekordját, amit a 2000-es viadal idején ért el.

Három nap alatt összesen 130 millió alkalommal töltötték le az oldalt, ami máris egy millióval több, mint az előző Európa-bajnokság ideje alatt regisztrált összes letöltés. A kiugró eredményben a sportág népszerűsége mellett nagymértékben szerepet játszik az Internet rohamos terjedése is.

Alexandre Fourtoy, az UEFA New Media ügyvezetője szerint az ugrásszerű növekedés azt is jelzi, hogy az Internet - különösen a rangos sportesemények esetében - sokak számára elsőrendű hírforrássá vált, megelőzve az olyan hagyományos hírközlési technikákat, mint a televízió, a rádió és az újság. Fourtoy kiemelte, hogy az UEFA New Media első alkalommal készített el ilyen nagyságrendű oldalt minden külső segítség igénybevétele nélkül. Véleménye szerint az oldal sikeréhez az is nagyban hozzájárult, hogy a legutóbbi fejlesztések révén a tartalom már kilenc nyelven elérhető, így a honlap sokkal több drukker számára jelent elsődleges hírforrást a csapatokkal és a portugáliai fejleményekkel kapcsolatban.

Fourtoy nyilatkozata szerint az internetes oldalt a világ több mint 200 különböző országából látogatják, ami a foci népszerűsége mellett a web elterjedtségét bizonyítja. Az UEFA legfrissebb jelentése szerint az euro2004.com multimédiás részlegét - amely fizetős tartalmat is kínál - eddig több mint 300 ezren keresték fel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Lacc #1
    Én felé se néztem az biztos :P