Alex

Újabb telefonok a Nokiától

Az idei, Szingapúrban és Helsinkiben egyidejűleg megrendezett Nokia Connection konferencián a Nokia több összecsukható smarttelefont mutatott be, melyekben szinte minden vezető technológia megtalálható.

Az összecsukható formájú Nokia 6260 smarttelefon a mobil szakemberek számára a legújabb mobiltechnológiájú szolgáltatásokat és alkalmazásokat kínálja, többek között push to talk adóvevőt, elektronikus levelezést, dokumentumok és prezentációk megtekintésének lehetőségért, Bluetooth kapcsolatot, és VGA kamerát. A háromsávos Nokia 6260 smarttelefon Series 60 platformon és Symbian operációs rendszeren alapul.

Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 6260 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

"A Nokia 6260 smarttelefon fejlett szolgáltatáskínálata és nagy teljesítménye határozott előnnyel jár az üzletemberek számára" - mondta Kai Öistämo, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke. "A Nokia 6260 smarttelefon segítségével az üzleti felhasználók útközben is megőrizhetik hatékonyságukat. A prezentációk és dokumentumok megtekintésének lehetősége, az adóvevő-funkció, az álló- és mozgókép rögzítés, és az adatszinkronizálás révén menet közben is tarthatjuk a kapcsolatot munkahelyünkkel és családunkkal. A Nokia 6260 emellett mobil VPN (virtuális magánhálózat) klienssel is rendelkezik, így az üzleti felhasználók hozzáférhetnek vállalati e-mailjükhöz és a céges hálózathoz."

A Nokia 6260 smarttelefon mind megjelenésében, mind funkcióiban rugalmas: beszélgetéshez kinyitva használhatjuk, de ha az Interneten szeretnénk szörfözni vagy az alkalmazásokat akarjuk elérni, akkor kijelzővel kifelé hajthatjuk össze. Fotózáshoz elcsavarhatjuk a kijelzőt, ha pedig a táskába szeretnénk csúsztatni, vékonyra összecsukhatjuk a készüléket. Az egyetlen gombnyomással aktiválható adóvevő szolgáltatás segítségével gyorsan felvehetjük a kapcsolatot munkatársainkkal vagy akár egy egész csoporttal. A jelenlét szolgáltatással bővített névjegytár értesíti privát és munkahelyi kapcsolatainkat arról, hogy mikor vagyunk elérhetőek, így mindkét fél időt takaríthat meg. Kéznél van az e-mail, és mivel a prezentációk és dokumentumok a telefonon is megtekinthetők, a felhasználó közvetlenül a készüléken fogadhatja a kompatibilis mellékleteket. Az adatszinkronizálás révén pedig helyben vagy távolról is frissíthetjük határidőnaplónkat, névjegytárunkat és tennivalólistánkat.

Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 6260 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

Böngésző üzemmódban a mobil xHTML- és a HTML-böngészők hozzáférést biztosítanak mobilinternet oldalakhoz, ugyanakkor a menü, az alkalmazások és a telefonfunkciók gyors elérhetőségét is garantálják. A Nokia 6260-hoz cserélhető, e-mail mellékletek, képek, videofelvételek és szövegek tárolására alkalmas multimédiás memóriakártyák használhatók.

A készülék szállítása a tervek szerint 2004 harmadik negyedévében kezdődik Európában, Afrikában, a Távol-Keleten és az amerikai kontinensen. A Nokia 6260 telefon nem támogatott, becsült eladási ára várhatóan 400 euróról indul.

A háromsávos, rozsdamentes acél borítású Nokia 6170 telefon két változatban kapható: a főként az európai és ázsiai piacra szánt GSM 900/1800/1900, és az amerikai kontinensen forgalmazott GSM 850/1800/1900 verzióban.

Nokia 6170

"Manapság rengeteg elvárásnak kell megfelelnünk, és különösen fontos ezek közül a magánélet és a munka közötti helyes egyensúly megtartása. A Nokia 6170 kameratelefon olyan eszközt kínál az elfoglalt emberek számára, amellyel a lehető legjobban kihasználhatják idejüket" - mondta Aage Snorgaard, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke. "A termék azon ügyfeleink érdeklődését is felkeltheti, akik értékelik a Nokia különleges, intuitív felhasználói felületét, és a stílusos, kagylóhéj-jellegű formában elrejtett funkciókat."

A Nokia 6170 szinkronizálható határidőnaplóval és névjegytárral rendelkezik, melyeket akár EDGE kapcsolaton át is frissithetünk. Szintén van benne adóvevő funkció, és ha nem tudjuk fogadni a hívásokat vagy a szöveges üzeneteket, a jelenlét szolgáltatással bővített névjegytára tájékoztatja munkatársainkat elérhetőségünkről és tartózkodási helyünkről.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Nokia 6170 - klikk a képekre a nagyobb változathoz

A külső, 96 x 65 kijelző max. 4096 színt támogat, tájékoztat a bejövő hívásokról, kijelzi a dátumot, az időt, valamint a telefon státuszát. A 128 x 160 képpontos belső kijelző 65536 színárnyalatot jelenít meg. A készülék alkalmas xHTML böngészésre, beépített VGA kamerájával videofelvételeket is készíthetünk, fotóinkat pedig MMS-ben oszthatjuk meg másokkal. A gyártó szerint a Nokia 6170 beszélgetési ideje eléri a négy órát, készenléti ideje pedig 270 óra. A szállítások a tervek szerint 2004 utolsó negyedévében indulnak. A készülék adómentes, nem támogatott viszonteladói ára várhatóan 250 euró körül mozog majd.

A szintén most bejelentett, fejlödő piacokra szánt 2650-es telefon összecsukható, míg a 2600 a klasszikus formát követi, kereskedelmi forgalomban való megjelenésük 2004 harmadik negyedévére várható. "A Nokia továbbra is elkötelezett a mobilpiac bővítése mellett, ezért kedvező árú, sokoldalú funkciókat kínáló telefonok és innovatív megoldások révén elégíti ki a fejlődő piacok vásárlóinak mobilkommunikációs igényeit" - mondta Juha Pinomaa, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke. "E két új termék mai bemutatásával mostantól a telefonok szélesebb választékát kínálhatjuk a gyorsan bővülő piacok vásárlói számára. A stílusában és kialakításában egyaránt eltérő Nokia 2650 és Nokia 2600 telefon erőteljes funkciókat kínál elérhető áron, amely rendkívül vonzó kombináció ezen piacokon. Úgy véljük, hogy a már érett mobilpiacokon is érdeklődéssel fogadják majd ezeket a termékeket."



Nokia 2650

Az összecsukható Nokia 2650 (EGSM 900/1800) színes kijelzőt, böngészőt, MMS-t, Java játékokat és Java alkalmazásokat vonultat fel. Van benne már-már kötelező határidőnapló és névjegytár, melyeket SMS-en, vagy a képet tartalmazó névjegykártyákat MMS-en át küldhetjük és fogadhatjuk.

A GPRS kapcsolaton át háttérképekkel és más grafikákkal szabhatjuk testre szines kijelzőjét, és xHTML-böngésző is beépítésre került. A bejövő hívásokra a többszólamú csengőhangok és a borításon felvillanó lámpák hívják fel a figyelmet. Tömege mindössze 97 gramm, gyári adatok szerinti beszélgetési ideje eléri a három órát, készenléti ideje pedig 300 óra. Színválasztéka helytől függően piros, ezüst, barna és füstszürke lesz.


Nokia 2600

A Nokia 2600 (EGSM 900/1800 vagy GSM 850/1900) szintén színes kijelzős, többszólamú csengőhangokat (beépített MIDI) tartalmazó készülék. Van benne táblázatszerkesztő, névjegytár és határidőnapló. Tömege 94,5 gramm, a gyári adatok szerint beszélgetési ideje eléri a három és fél órát, készenléti ideje pedig 250 óra. A készülék ólomszürkében, hidegkékben, mélyzöldben, gyöngyfehérben és ezüstrózsaszínben lesz kapható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Major #43
    Hi!

    Szerintem kár fikázni a nokiát, én azt mondom ez legalább megbízhtóbb mint a többi. Másrészt szerintem a hatostól felfelé menő szériás nokiákra igazán nem lehet panasz, mindeki megtalálhatja a maga ízlésének valót...
  • AtisH #42
    Számomra a jó és használható dizájnhoz szorosan hozzátartozik az ergonómia, a funkcionalitás és -néha sajnos- a divathoz illően a színek és a formák. Szvsz kézben a szögletes, sík formák nem a legjobbak a használhatóság szempontjából. Mondjuk a Nokia mentésgére legyen mondva, csak az idén kezdtek el kinyithatós telefonokat gyártani - valszeg a divat miatt.

    Több mint 10 éven keresztül Nokiákat használtam, de az utóbbi években több telefonnal volt dolgom és egyre jobban csalódtam a Nokiákban. Sajnos...
  • Vernoon #41
    Na vegre a NOKIA is felvett designereket, es nem egy leragott csontot varialnak ezerfelekeppen.
  • 12346 #40
    pl a siemensnek mennyivel jobbak a takony kinézetű telói? nekem jobban bejönnek a szögletesek, mint a mindenféle fölös ratyi áramvonalak. az viszont igaz, hogy ár/teljesítményben ált mindig drága volt a nokia. anno a 3310est is sokáig nem lehetett boltban megkapni 20 alatt, pedig már rég lefutott, buta teló volt. az viriccson r320 meg olcsó a mai napig és mérföldekkel jobb. van itthon egy r320 is a megjelenés óta és soha nem volt még baja. ellentétben a 3310esekkel ugye:)
  • Ginoo #39
    A nokia tényleg baromi ronda telefonokat csinált mostanában , de szerintem ezek jól néznek ki. Bár a 6260 és a 6170 nem tetszik annyira. Szerintem nem kéne erőltetni ezt a szényithatós designt. A 2600 kifejezetten szép lett. Nálam mondjuk a 6230-as a nyerő. Kezdenek magukra találni a srácok.
  • Ratty #38
    Nekem akor is tetszenek, és lehet h romlott az ár/teljesítmény viszony, de van mit emgfizetned! És ki mondta h egyből megveszem amint megjelenik:P Egyenlőre már több mint másfél éve van egy 3510-em, és mostanában váltok 3660-ra:P És akkor is azt mondom h a nokia megér ennyit! Jó a szoftvere, a dizájnjai nekem bejönnek (na jó eddig egyetlen egy darab telefon volt tőluk amitől első látásra elundorodtam, de már nem ugrik be h melyik, és nem is európai piacra szánták:)
    A többi gyártóról meg csak annyit, hogy lassúak, hamar tönkremennek, nem anyira strapabíróak meg hasonlók...persze azt tegyük hozzá h olcsóbbak! Mondjunk szvsz inkább megfizetem eccer a minőséget, nem pedig félévente veszek telefont!
  • AtisH #37
    Mondjuk kinézetre elég gagyik. Az egyik tiszta orosz dizájn, a másik meg olyan mint a régi Braun villanyborotvák. A dizájnerenek biztos csak egyenes vonalzója volt.:-)
    Ha nem szedi össze magát a Nokia komoly gondokkal fog küszködni pár év múlva... (A 33xx sorozattól kezdve drasztikusan nőtt a meghibásodások száma, ráadásul az ára/teljesítmény viszony meg egyre romlott.)
  • AtisH #36
    Csajoknak biztos bejön. Föleg ha istenesen vibrizik is...:-DDD
  • 12346 #35
    és asszem nem is fogom mostanában lecserélni vmi tégla, fényképezést imitáló szutyokra.
  • 12346 #34
    az a 6170 még bejön. mondjuk jobban mutatna szvsz, ha a "zsanért" nem lehetne ennyire látni:)
    de amik tényleg jól néztek ki anno az a 82, 83 és a 88asok voltak. ezért is van 8850em:)