Gyurkity Péter

A vásárlók szerint az eBay a legmegbízhatóbb

Az Egyesült Államokban végzett legfrissebb felmérés alapján a vásárlók személyes adatainak kezelésében az eBay. a legmegbízhatóbb amerikai vállalat, de a többi internetes cég sem szerepelt rosszul.

A rangsorban előkelő helyen végeztek az internetes cégek, a bankok, valamint az egészségügyi szervezetek, ugyanakkor a fogyasztók szerint kevésbé lehet megbízni a vendéglátóiparban és az élelmiszerüzletek eladóiban. A Ponemon Institute és a TRUSTe közös kutatásába bevont több mint 6300 fogyasztó véleménye szerint az első tízben az alábbi vállalatok végeztek: eBay, American Express, Procter & Gamble, Amazon.com, Hewlett-Packard, USPS (Amerikai Posta), IBM, EarthLink, Citibank és a Dell. Az internetes keresőjéről híres Google - amely a tervek szerint reklámokat fűzne a Gmail rendszerben továbbított elektronikus üzenetekbe - pozitív értékelést kapott, de nem került be az első 20 helyezett közé.

Az eBay, amely a PayPal online fizetési rendszer és számos pénzügyi hálózat tulajdonosa, kiváló minősítést kapott, jóllehet az utóbbi időben számos támadás érte. Az ilyen támadások során a csalók jól ismert bankok, hitelkártya szolgáltatók nevében küldtek szét elektronikus üzeneteket, amelyekben adataik frissítésére kérték fel a bankszámlák tulajdonosait. Az eBay - válaszolva az ügyfelek panaszaira - tavaly szeptemberben indította el biztonsági központját, ahol az online vásárlás veszélyeire, és azok elkerülésére hívják fel a vásárlók figyelmét.

A megkérdezettek elmondása szerint a vásárlóknak általában a cég hírneve az első, míg a személyes adatok hozzáférhetőségének korlátozása csak a második legfontosabb befolyásoló tényező. Kevésbé fontosabb számukra, hogy a reklámokban a vállalat mennyire hangsúlyozza az információk bizalmas kezelését.

Fran Maier, a kutatást elvégző TRUSTe elnöke szerint a személyes adatok megfelelő kezelése nagyon fontos, és a jövőben egyre fontosabb lesz: "A Nagy Testvér mindenütt ott van és senki sem szeretne kitárulkozni előtte."

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mad mind #10
    Van aki szállít van aki nem. Minden hirdető odaírja, hova szállít. Egyébként az ebay.de-ről és az ebay.co.uk-ről szinte minden hirdető szállít az EU területére, amibe már mi is beletartozunk.
  • mad mind #9
    Az amazon részlegesen szállít, pl. software-ket és műszalki cikkeket nem.
  • mad mind #8
    Van aki szállít van aki nem. Minden hirdető odaírja, hova szállít. Egyébként az ebay.de-ről és az ebay.co.uk-ről szinte minden hirdető szállít az EU területére, amibe már mi is beletartozunk.
  • Sliders #7
    amugy a www.amazon.com-ról szállítanak ide?
  • Sliders #6
    Most akkor ezt nem értem valaki azt irta nem szállítanak valaki igen? Most mi van, Nem ugy van bankártya lehúzva és jön az árú a címre?
  • Sliders #4
    Tudtok olyan műszaki áruházat külföldön bárhol (USA, EURÓPA) akik szállítanak Magyarországra és megbízható? Mindemellett olcsó?
  • Lacc #3
    www.vatera.hu
  • Lacc #1
    Az se ártana ha végre szállítanának ide is...