Spencer

Befejeződik a Windows 98 és több Office 2000 termék forgalmazása

A Microsoft a jövő héten számos korábbi termékét kivonja a forgalomból, így például többek közt a Windows 98, illetve az SQL Server 7 is nyugdíjba fog vonulni, egy a vállalatnak a Sun Microsystemsszel a Java kapcsán folytatott vitáját követő bírósági rendelet értelmében.

A redmondi székhelyű vállalat a fejlesztői weboldalán hozta nyilvánosságra, hogy mely szoftverek kopnak ki a kereskedelmi forgalomból december 15-ét követően.

Ezek szerint a Microsoft a jövőben már nem árulja az SQL Server 7-et, az Office XP Developer verzióját, a Windows 98 operációs rendszert és ezzel párhuzamosan jó néhány Office 2000 vonatkozású termék is el tűnik a piacról. A szoftvercég ezenkívül ígéretet tett arra, hogy december végéig frissíti néhány Java kompatibilis korábbi szoftverét, így például az Office XP Professional-ben található FrontPage-et, a Publisher 2002-t, a Windows NT 4.0-t, illetve a Small Business Server 2000-et.

A Microsoft szerint az említett termékek piacról történő kivonása, illetve frissítése összhangban van azzal a megállapodással, amit a cég munkatársai a Sun Microsystems vezetőivel kötöttek még 2001 elején. A Javával kapcsolatos megállapodás értelmében a Microsoft szoftvereinek képesnek kell lenniük a Java programok futtatására, ezenkívül pedig a Microsoftnak meg kell oldania a szoftvereiben található Java biztonsági rések és hibák okozta nehézségeket.

Bár a Microsoft a jövő héten véglegesen felhagy az említett szoftverek forgalmazásával, ez nem jelenti azt, hogy ezen szoftverek támogatása is befejeződne. Konkrét példákat tekintve, az SQL Server 7 terméktámogatása egészen 2007 végéig fog tartani, a Windows 98 terméktámogatási szolgáltatásai pedig a jövő év elejéig vehetők igénybe, igaz már csak fizetős rendszerben. Szakértők szerint a nagyobb cégek a közelmúltban már áttértek ezen szoftverek újabb verzióira, így őket nem igazán érinti a Microsoft mostani bejelentése.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #31
    A lényeg lemaradt:

    SuSe Linux 8.2 Professional Hun Dobozos - Sulinet Expressz : ) 1 15.800 / 19.750
  • Pheel #30
    Nem érdemes erre sok szót vesztegetni, de csak egyetlen aprócska tény ahhoz, hogy mennyire vagy tájékozott a témában:

    Vagy megveszem ötvenvalahány rugóért a dobozost


    Microsoft Windows XP Home Edition 17 20.480 / 25.600
    Microsoft Windows XP Professional 14 31.977 / 39.971

    Microsoft Windows 98 angol OEM 1 22.400 / 28.000
    Microsoft Windows 98 magyar OEM 3 21.780 / 27.225
    Microsoft Windows 98 Second Edition Angol 2 22.660 / 28.325
    Microsoft Windows 98 Second Edition Magyar 12 21.177 / 26.471

    http://www.depo.hu/?page_number=5&tcsid=64&lid=2
  • radical #27
    Igen, a konzolt nálunk is hiányolta a titkárnő az xpből. Kérdezte is tőlem: " Gézuka ebben az ikszpíben nincs konzol? Hol fogom így bemountolni a körömlakkszárítómat? Hogy változtatom meg a rootpwmet? Ezt merik oprendszernek hívni?"
    Úgyhogy tényleg gáz. Ha nagyon kell (de NEM kell) egyébként bootmenüből simán van rendszerhelyreállító+adminisztrációs konzol, de egy pingvinidomárnak az úgysem az igazi. ;-)
  • radical #26
    Hú jó sok itt az elmebajnok. Ennyi ökörséget az XPről már rég nem olvastam. Jót mulattam rajta. Az XP (SZVSZ) a mikorfos eddigi legjobb oprendszere. Széttuningolt géppel se tudtam eddig lefagyasztani. Új gépet már csak oem xpvel vesznek. SP1-es XP ami kint van a piacon már jó ideje, alapból ismeri USB2.0-át. Licencet 1x kell elfogadni, 1x kell aktiválni, 1x kell kikapcsolni a passportos buzgerálást. Cserébe alig kell drivereket telepítened, felismer egy rakás régi jó cuccot, működő rendszervisszaállítás van benne és ezerszer stabilabb+biztonságosabb mint a win9x-es vonal. Ja és ugyanannyiba kerül mint a win98. Ha ezek téged így is idegesítenek akkor tényleg ajánlom a pingvineket. Vagy a jojót. :)
    Azon meg hadd kacagjak egy harsányat hogy telepítéskor széjjelfagy a géped. Ezzel a saját cuccodról állítasz ki bizonyítványt nem az XP-ről. LOL
    Pont ma telepítettem egy p3-as 800-as gépet, win98 friss installal széjjelfagyott, ráraktam az xp-t és semmi gond nincs vele. Úgyhogy XP minden csak nem balfogás. És én is win9x-es kinézeten használom, mert gyorsabb és letisztultabb kinézetű vele. Na ennyi, mehet a flame. :o)
  • mikike #20
    öööö
    valamelyik cikkben arról volt szó, hogy a 98 és barátaihoz kiadnak egy service CD-t, hogy az is biztonságban higgye magát akinek nincs netje
    erről nem tudtok valamit?
    honnan lehet lekapni?
  • cSuwwi #19
    Ahogy mondod! Mivel nekem pont ilyen gépem van XP-vel... Csak 466-ról 500-ra húzva, cerka. ;)
  • Inquisitor #18
    Windows 98 támogatása 2001 Augusztusa óta megszünt.
    Az azóta kijött hardvereszközök meghajtói (gy.k. driverei) kb. a megy/nemmegy kategóriában erősen utóbbi irányába hajlottak. :(
    Mostani új gépre már majdnem harakirivel ér fel a 98 telepítése.
    A W98 alapból nem támogatja az USB2.0-t, (sőt néha az 1.1-et se), a FireWire-t, a 2GB-nál nagyobb fájlokat, a 8xAGP-t, a SATA-t és alapból hibás benne az FDisk.
  • SuperCow #17
    én 1 hónapja nem fagytam le. (WinXp)
  • Kandurex #16
    Nekem még a jó öreg nyócam van :). Nem is válok meg tőle...:; Úgy megszoktam már a napi 1 fagyást...szabályszerűen hiányozna

    [idióta]
  • SuperCow #14
    én már régen leváltottam. NEkem nem fog hiányozni. De az origi CD-t megtartom.