Spencer

Világszerte kapható a Toshiba új merevlemezes DVD-rekordere

Japánban már jó ideje nagy népszerűségnek örvendenek a Toshiba merevlemezzel kombinált DVD felvevői, most pedig úgy döntött a vállalat, hogy ezen eszközökkel a világpiacot is megcélozza.

Takahiro Uriu, a Toshiba DVD eszközök marketingjével foglalkozó részlegének igazgató helyettese egy Tokióban rendezett sajtótájékoztató keretein belül elmondta, hogy a vállalat tavaly novemberben megjelent RD-XS32 típusjelzésű készüléke mostantól már Európában, az Egyesült Államokban, Ázsiában és Óceániában is megvásárolható. Érdekesség, hogy míg az említett merevlemezes DVD rekorderért Japánban csak 525 dollárt, addig az Egyesült Államokban 599 dollárt, Európában pedig nem kevesebb mint 960 dollárt kell fizetni.

Klikk ide!

Klikk ide! Klikk ide!
Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

A Toshiba RD-XS32 egyik legfontosabb részegysége egy 80 GB adattároló kapacitással rendelkező merevlemez, mely a legjobb minőségi beállítások (9,2 Mbit/s) mellett 17 órányi videóanyagot képes eltárolni, legrosszabb minőségben (1,4 Mbit/s) pedig akár 103 órányi műsort is rögzíteni tud. A készülék segítségével egyébként nagyon aprólékosan, egész pontosan 38 lépésben állíthatóak be a különböző minőségi beállítások, vagyis vélhetően mindenki megtalálja majd a számára legideálisabb választást. Az RD-XS32 a DVD-RAM-, DVD-RW-, illetve DVD-R-lemezeket egyaránt képes kezelni. A vállalat munkatársai elmondták, hogy napi használatban, illetve hosszabb távon eltárolni nem kívánt felvételek esetében érdemes DVD-RAM-diszkeket használni, igaz ezen termékek némileg többe kerülnek, mint a DVD-R-lemezek.

A széles szolgáltatási körrel rendelkező újdonság révén a merevlemezen tárolt műsorok a normál lejátszáshoz képest huszonnégyszeres sebességgel másolhatók át DVD-R-lemezekre, persze a másolás sebessége nagy mértékben függ a minőségi beállításoktól. Konkrét példát tekintve, egy a legrosszabb minőségben rögzített egyórás TV műsort kevesebb mint három perc alatt rá lehet égetni egy DVD-lemezre. A DVD-felvevő természetesen akár digitális videokamerára is könnyedén rácsatlakoztatható, vagyis kamerával készített felvételeink mind merevlemezen, mind pedig DVD-lemezen egyszerűen rögzíthetők.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • AtisH #4
    Inkább valami jó pc-s DVD+/-RW-t dobnának a piacra. Szerintem Mo.-n nincs nagy sikere az ilyen asztali készülékeknek.
  • Mike at home #2
    100x inkabb barebone mint ez