Spencer

Hamarosan itt a Phantom játékkonzol

Az egyre zsúfoltabb játékkonzol piac egyik legújabb szereplője, az Infinium Labs nyilvánosságra hozta sokak által várva várt konzolja, a valamikor az idei esztendő második felében debütáló Phantom végleges specifikációit.

A Microsoft féle Xboxhoz hasonlóan személyi számítógépes alapokon nyugvó vadonatúj konzol a sarasotai (Florida) székhelyű vállalat szerint rendkívül komoly sikerekre számíthat, mely sikerben komoly szerepe lesz többek közt a konzolhoz kötődő online szolgáltatásnak, az előfizetéses rendszerben működő Phantom Gaming Service-nek.


A Phantom játékgép lelke nem más, mint egy Advanced Micro Devices-féle, teljesen hétköznapi Athlon XP 2500+ mikroprocesszor, valamint egy Nvidia nForce2 Ultra400-as alaplapi chipkészlet. A grafikus megjelenítésről egy Nvidia GeForce FX 5700 Ultra típusjelzésű videokártya gondoskodik, ezenkívül pedig 256 MB DDR (Double Data Rate) SDRAM memória, valamint egy 40 GB-os merevlemez is helyet kap a konzolban. A konzol dobozában találhatunk majd egy gamepadet, egy egeret, valamint egy Phantom Lapboard nevezetű innovatív játékirányító eszközt.


Azzal kapcsolatban egyelőre nincsenek információk, hogy a Phantomon Microsoft Windows, vagy éppen nyílt forrású Linux operációs rendszer teljesít majd szolgálatot, ezzel szemben a játékgép ára már ismert: debütálásakor 199 dollárt fognak elkérni egy-egy Phantomért. A konzolt egyébként a nálunk elsősorban különböző alaplapjairól ismert Biostar fogja gyártani Ázsiában.

A játékosok a robosztus terjesztési hálózattal rendelkező Phantom Gaming Service keretein belül online módon juthatnak majd hozzá a különböző játékszoftverekhez. A Phantom Gaming Service igénybevételéhez valamilyen szélessávú internet kapcsolatra, illetve érvényes előfizetői szerződésre lesz szükség. A Phantom tulajdonosok a játékgép megvásárlásával néhány játékhoz ingyenesen férhetnek majd hozzá, a későbbiekben pedig majd számos új játékot vásárolhatnak, illetve akár játékszoftver bérlésre is lehetőségük nyílik.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
 • Cat #35
  Itt a konzol segge nagyobb változatban. Mivel négy usb portja van, gyakorlatilag bármi rádugható, monitor, egér, billentyűzet, nyomtató stb.

 • shim #32
  itt a geforce"FX"-n van a hangsúly. ennél rosszabbat nem is találhattak volna.
 • Csudri #24
  Ezek már régi képek a stuffról, mostmár sokkal designosabban néz ki. Sokkal laposabb és kiforrodttab lett a külseje. Kíváncsian várom, hogy mi sül ki ebből!
 • NEXUS6 #14
  win vagy lin oprendszer?

  Abszolút pc szabvány hardver?

  Nézzétek még, a ventillátor is szabvány pc!
  Úgy is van ez egy barbone pc, szerintem még az alaplap sem egyedi.

  Miért nem szólt nekik valaki, hogy ha már konzol(szerűsége)t gyártanak akkor legalább a kontroler aljzatot a ház elejére kéne rakni !!!! Csak a látszat kedvéért.
 • Omegared #13
  41000,-Ft
  Egy ilyen gépért????
  Hát barbone gépnek is nagyon megfelelne...
  Egyből tv-tuner, Ethernet, USB, ráadásul nem egy Via Eden proci van benn...

  Szerintem hatalmas piaca lesz...
 • blackgamer #9
  tömeggcuccba nem a legujabb dolgokat rakják!

  csak a játékon múlik minden,
  lehet hogy ingyen lesznek a játékok hozzá :)
 • blackgamer #4
  szerintem ebből sokat kilehet hozni,

  gondolj bele TV felbontása/szinmélysége mekkora
  geforce 2-vel, 2500-ös AMD
  ezzel 5 év múlva is játszani fognak
 • Atika :o) #2
  Teljes mertekben eggyetertek veled :o)
 • item #1
  Nya még 1 kacat... Nincs már elég ilyen cucc a piacon ??