Berta Sándor

CES: a Gizmondo veszélyes lehet a Sony PSP-re

Csak alig egy hónapja kapható a Sony PlayStation Portable konzolja, máris itt az első konkurense. A hordozható konzol és médialejátszó készülékek piacát birtokló trónért harcba száll a Tiger Telematics Gizmondo terméke is.

Az eszköz nem más, mint egy játékkonzol, egy GPS-rendszer, egy kommunikátor és egy hordozható médialejátszó keveréke. A Gizmondo-t ellátták egy Bluetooth-interfésszel és egy háromsávos GPRS-modullal is, így mind kisebb, mind nagyobb távolságra képes adatokat küldeni és fogadni, valamint kommunikálni. A Bluetooth-technika segítségével pedig több játékos is egy hálózatba kötheti össze a gépét.




Ezenkívül a készülék képes lejátszani az MP3-mas zenei és az MPEG-4 formátumú videófájlokat és még egy beépített digitális kamerával is rendelkezik. A szerkezet többféle adathordozóval is elboldogul, így például tudja kezelni a legfeljebb 2 GB-os SD- vagy MMC-memóriakártyákat.

A termék lelke egy 400 MHz-es Samsung processzor, az operációs rendszer pedig Windows CE. A grafikus mag az nVidia GoForce 4500 chipjére épül, míg a TFT-kijelző 2,8 colos, a maximális felbontása 240x320 képpont. A megjelenített kép minősége elfogadható, ám messze nem képes olyan jó képmegjelenítésre, mint a hordozható PlayStation kijelzője.

Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide! Klikk ide!
Klikk a képekre a nagyobb változathoz

E hiányossága ellenére a Gizmondo az idei Computer Electronics Show egyik sztárja volt, a Tiger Telematics standját szabályosan megrohanták az érdeklődők. A vállalat munkatársai mindenesetre derekasan állták a felhasználói rohamokat. A cég a tervek szerint az idei esztendő első negyedévében dobja piacra Észak-Amerikában és Európában az új konzolt. A mindenes készülék Nagy-Britanniában, ahol a Tiger Telematics székhelye található, már kapható. A társaság tájékoztatása szerint az érdeklődés a termék iránt óriási, a kereskedők előzetes igényfelméréseiből arra lehet követeztetni, hogy hamarosan több százezer darab talál gazdára a hordozható PlayStation konkurenséből.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • trabant #40
    Hát ha neked egy K6-2 meg egy Riva128 erős gépnek számít...
  • KenChi #39
    És ismét képek!
    (Sorry elöbb lemaradt)
  • KenChi #38
    Na ez meg egyenesen kötelező (nekem)...

    Képek
    És ismét képek:
  • KenChi #37
    És mozgás közben...PSP
  • KenChi #36
    Azért monjuk megnézném a kijelzőjét működése közben, mert a screenshot 460*345 felbontás de a gép sokkal kevesebbet bír! Szóval már az is érdekes, hogy egy ilyen nagy képek közölnek mindig, mikor a gép nem ennyit kezel!

    PSP esetén a valóságos képeket látjuk mindig!
    Egy példa:
    http://namco-ch.net/ridgeracers_psp/screenshot/index2.php
  • Tetsuo #35
    Ha Microsoft CE, akkor bebaszott..
  • Shadow_THH #34
    hmm tényleg nagyon szép, de ugye az ff sorozatok grafikáját ps-re nem nagyon mulhatja felül semmi konzol téren
  • arty #33
    Richard Burns Rally

    ha ez a gep ilyet tud, normalis FPS mellett, akkor az dicséretes :) RBR amugy is rulz :)
  • Shadow_THH #32

    jaj bazz majdnem beszartam ez nagyon jó :DDDDD

    vacak elmaradtott 0 Nokia? :DDDDDD ez de rossz most komolyan
  • TeszteloPontHu #31
    PS1 emuhoz szerintem kevés lesz a 400 MHz-es proci. PC-n is elég erős gép kell a normális PS1 emuhoz.