Rónai György

Hódít a Bluetooth

Ugyan a Bluetooth-nak még némi időre van szüksége, hogy teljesen általánossá váljon, de már ma is megtalálható nagyon sok mobiltelefonban, PDA-ban, notebookban, és egyéb kiegészítőkben. A kimutatások szerint rohamosan nő a népszerűsége, és 2008-ig már 10 eszközből legalább 6-ban jelen lesz.

A szakértők szerint a Bluetooth technológiát alkalmazó eszközök piaca is egyre bővülni fog. Egyre több szabályozás lép életbe, például kötelezi az autósokat a kéz-nélküli mobiltelefonálásra, és így egyre növekszik a piac nagysága. A slágerek várhatóan a kábel nélküli headsetek, és egyéb kiegészítők lesznek, és ezek egyre több termékhez csatlakoztathatók majd a mobiltelefontól kezdve az egyéb kommunikációs eszközökön át egészen a digitális zenelejátszókig, vagy a mobil játékeszközökig. A technológia ráadásul az irodai környezetben is hódit, BT telefonok, PC-k, és ugyanígy kábel nélküli hangfal szettek is jönnek.


Az elemzések szerint a jövőben az egyik fő húzó ágazat ahol nagy az igény a vezeték nélküli technológiákra az az autóipar lesz. Egyre több mobiltelefon, headset, és egyéb beágyazott autós kiegészítő, valamint boltban kapható Bluetooth autó-felszerelés jelenik majd meg.

Az In-Stat/MDR kimutatásai szerint a Bluetooth 1.2 technológia - amely már az adaptív frekvencia ugrást is támogatja (AFH) - idén fog csak igazán elterjedni. Az összes Bluetooth-ot támogató eszköz közül egészen 2008-ig a mobiltelefonok fogják vezetni a piacot. A Bluetooth termékek eladásai az elmúlt évben elérték a 69 millió egységet, amely a 2002-es eredményekhez képest kétszeres növekedést jelent. A szakértők még az ultra szélessávú 802.15.4 technológiában sem látnak különösebb ellenfelet a Bluetooth-nak, mivel az nem támogatja például a közvetlen hangátvitelt.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Pheel #17
    Lemaradt, van az úgy :)
  • Pheel #15
    Az egy cég, nem egy tárgy.
  • Pheel #13
    Jó, igazad van. Ráadásul T39-be már be volt építve és az hamarabb volt, na de a lényeg nem változott: a sonyERICSSON volt az, aki elkezdte.
  • Pheel #11
    És ez miért is fontos? A T68 volt az első telefon, ami támogatta a technológiát, gondolom ezért van ott SE.
  • Tetsuo #10
    És ki a nővérének a barátja annak aki a kocsi mögött jobbra 20 méterrel állt, mikor fényképeztek?
  • Tetsuo #9
    És mivel fényképezték a képet?
  • Darth Sith #8
    és kié a kocsi?
  • NasaTm #7
    Es vajon hol van ez a kocsi ?
  • shim #4
    szerk:
    ez egy K700
    http://www.sonyericsson.com/spg.jsp?cc=us&lc=en&ver=4000&template=pp1_loader&php=PHP1_10139&zone=pp&lm=pp1&pid=10139
  • shim #3
    ez sehol nem 630. nézz már rá a menügombokra...