SG.hu

CD-terjesztőkre csaptak le Nagykanizsán

Április 22-én este szinte valamennyi nagykanizsai bűnügyes részt vett abban az összehangolt akcióban, melynek során vagy egy tucat lakásban tartottak egyszerre házkutatást másolt CD-k után kutatva.

Az eredmény: több száz lefoglalt másolt zenei és filmes CD, az ezek készítésére szolgáló öt winchester, nem tisztázott eredetű márkás ruhaneműk, dohányáruk. A hálózat kecskeméti vezetőjét a Nagykanizsai Rendőrkapitányságon őrizetbe vették.


Az adatok szerint a 30 éves kecskeméti férfi kb. 4-5 hónapja érkezett Nagykanizsára, ahol lakást bérelt magának. Az áruk terítéséhez beszervezett 8-10 embert, s hogy a dolog hivatalos legyen, velük még "munkaszerződést" is kötött, hogy az általa forgalmazott termékeket értékesítik. A beszervezett alkalmazottak Nagykanizsán és környékén aztán árulták is a jó minőségű házilag másolt termékeket (a filmek esetében például még az eredetit utánzó műanyag tokot is készítettek).

A Nagykanizsai Rendőrkapitányság gelsei körzeti megbízottjának nemrég a fülébe jutott, hogy a faluban egy gyanúsan viselkedő férfi különböző kétes eredetű dolgokat árusít. Ezen a nyomon elindulva került a rendőrség látókörébe az a 8-10 ember, akiknél csütörtökön egy összehangolt akció keretében házkutatást és lefoglalásokat tartottak. A lefoglalt bizonyítékok értékelését (a hamisítás és másolás technikai vizsgálatára) szakértők bevonásával végzik.


A gyanú szerint a másolatok készítésével, s az eladás megszervezésével foglalkozó kecskeméti férfit a Nagykanizsai Rendőrkapitányság őrizetbe vette, ellene szerzői joghoz kapcsolódó jogok megsértése bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt büntetőeljárást indítottak. Az ügy további szereplőivel szemben a szakértői vélemények ismeretében döntenek majd az eljárás megindításáról.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Sub #22
    Dehát nálunk csak biztonsági másolatok vannak :DDD
  • Mike #21
    ne aggódj, a birtoklásért is megszivatnak, van erről topik az általánosban
  • Mike #20
    az van a cikkben okoska, hogy 4-5 hónapja folytatja ezt a tevékenységet, szal nekem ne mondja senki, hogy 3-4 évvel ezelött forgalomban lévő médiára fog valaki MA nagyüzemien másolni
  • Mike #19
    tök igaz
    de ciki
    biztos hatalmas készletekkel rendelkezett nyersanyagból a csóka, ami évekig kitartott...
  • Anubys #18
    Valszeg a friss ware-t szétkapkodták a yardosok, hogy legyen mivel játszani a gyereknek otthon... :D
  • [HUN]PAStheLoD #17
    de ezzel a "mennyiséggel" _NEM_ lehet "terjeszetni" .. hacsak a winyók nem 250 gigások és úgy már egész jó az 1,25 tera adat ami o-day is lehet ... meg kis archive ;>

    viszont ezt kötve hiszem szal .. ez nem más mint basztatás és szenzációhajhászás...

    elvileg a rendőröknek minden bejelentést meg kell vizsgálniuk.. küldjük már ki őket saját magukhoz :DD
  • davos80 #16
    Nem a birtoklásért csukták le, hanem azért, mert terjesztette.Ez nem ugyanaz!
  • Sub #15
    A rendőrkapitány fiának van otthon ennyi írott CD-ja minimum! ( Ha nem magának a kapitánynak)
    Ennyi erővel járjanak körbe minden házat ahol számítógép van. Kizárt dolog, hogy ne találjanak legalább 1-2 írott CD-t mindenhol! Büszkék lehetnek magukra bazze... Ezek is voltak olyan hülyék hogy terjesztették pénzért, le is buktak. Meg is érdemlik...
  • Balo #14
    Hollandoknak a Fairlight
    Magyaroknak egy piti nagykanizsai :(
  • RangeR #12
    De tényleg, hát tök röhej lehet neked :) De pontosan, mi is ebben a röhej?