Rónai György

Csúcson a Sony Ericsson

Az általánosan erős mobiltelefon piac ellenére a Sony Ericsson tovább csiszolta saját működési eredményeit. Csak idei év első negyedévében 63%-os javulást ért el, a negyedéves eladásai pedig elérték a 8,8 millió darabot.

Ez ebben a negyedévben 1338 millió eurós forgalmat jelent, ami a tavalyi évhez képest 66%-os növekedést jelent. A cég bruttó árbevétele elérte a 97 millió eurót. Ez az éves szintű növekedés jelentős erősödést jelent a cégnek, és ezáltal természetesen piaci részesedésük is megugrott. A Sony Ericsson várakozásai szerint a 2004-es eladásai 550 millió egységre növekednek, szemben a tavalyi 520 millióval.


"Ez már a harmadik olyan negyedév, amikor nyereségesek vagyunk, és eladásaink is növekednek, ami jól mutatja, hogy kifizetődik az új üzleti stratégiánk. Sikeresnek bizonyult, hogy a GSM, UMTS és japán szabványokra is koncentráltunk, és jelenlegi termékeink multimédiás, valamint dizájn megoldásai is sokat fejlődtek. Tovább erősítjük a jövőben a márkát, hogy minden vevő, és szegmens számára attraktív legyen a kínálatunk" - mondta el Katsumi Ihara, a Sony Ericsson elnöke.

Az első negyedév folyamán a cég új partnerekre is szert tett, és új termékeket is bemutatott. Ilyen például az S700, amely a cég első megapixeles kameratelefonja, vagy a Z500, amely az első Push-to-Talk termékük az amerikai EDGE hálózatba. Az új K700-as telefonjuk pedig a második negyedév folyamán jelenik meg, és ugyancsak rendelkezik majd fényképezővel, valamint Bluetooth támogatással és kiegészítőkkel.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sztavrosz2 #19
    Az Ericssonok többsége egy rakás szar, nem véletlen, hogy a Sonyval együtt készítik a telójukat, mert rájöttek, hogy nélkülük elég hamar le kéne húzni a rolót!!!
  • SoDI--- #18
    a felső kategóriában lemos mindenkit!!!
  • SoDI--- #17
    kit érdekelnek az ÁTLAG SE telefonok? :)
  • AtisH #15
    Én meg nem vagyok megelégedve az átlag SE telefonokkal. És akkor mi van!
  • Sub #13
    Én meg meg vagyok elégedve a Nokia 1110-esemmel vállonhordható akksival...
  • SoDI--- #12
    "Én meg vagyok elégedve a SE P900-mal."

    Detto :)
  • Bandee #11
    hánekem meg nokia. 3650 :P és ez is bejön :O
  • Hutch #9
    sonye. t68i -m van és teljesen meg vagyok vele elegedve, na meg szerintem ennek sikerült eddig a legjobbra a dizájnja minden fajta mobil közül :D
  • Ombika #8
    Varom mar a kov generaciojat!
  • k0zi #4
    T610 lassú, de egyébként szerintem nem rossz. Ha azt nézem mi minden van benne akkor megéri. Csak a software túl sok a hardwarenek