Rónai György

Sony Ericsson S700 és K700

Több más most bejelentett modell és kiegészítő mellett a Sony Ericsson bemutatta S700-as és K700-as telefonját. Előbbi az elsők között kapott 1,3 MP kamerát, amelyet 2,3 hüvelykes képernyő és Memory Stick Duo bővítőhely egészít ki.

Az S700-as telefonnal a cég egyértelműen a fényképezésre koncentrál, és egy újfajta formát próbálnak ki, amelyen a Motorola modelljéhez hasonlóan elfordítható a két rész egymáson. Bezárt állapotban egyszerű telefonként működik, ahol a navigációt az irányító pad, és néhány kiegészítő gomb szolgálja. Nyitott állapotban pedig kompakt fényképezőként használható. Mivel itt a fényképezés a lényeg, ennek megfelelően egy 1,3 megapixeles, 8x digitális zoommal és vakuval is ellátott kamerája van, amellyel akár 1280x960-as felbontású képeket is készíthetünk. Az előnézeteket pedig az S700 2,3 inches, 262 ezer színű kijelzőjén tekinthetjük meg, amely 240x320 pixel felbontású.


A képeket és a videókat a Memory Stick Duo kártyára menthetjük le, vagy infravörös, és Bluetooth kapcsolaton át küldhetjük el számítógépünkre. A telefon ugyanazt a 3D Java motort használja, amit az ugyancsak most bejelentett K700, és több előre installált játékot is találunk benne. 40 polifonikus csengőhangot, valamint MP3-lejátszót és mixer alkalmazást is tartalmaz.


Az S700 egy háromsávos GSM eszköz, amely képes 10-es osztályú GPRS kommunikációra is. A 107,5x49x24,5 mm befoglaló méretű eszköz 137 grammos. 300 óra rendelkezésre állási és 7 óra beszélgetési időt tesz lehetővé. Az újdonság 2004 negyedik negyedévében jelenik meg.


A Sony Ericsson K700-as készülék integrált VGA kamerájával képek és videoklipek a kijelölt kameragomb egyetlen megnyomásával készíthetők. Ezt az egyszerű, a valódi fényképezőgépek kezeléséhez hasonló megoldást a Sony Ericsson QuickShare funkciója teszi lehetővé, amely a felhasználókat arra ösztönzi, gyakrabban készítsenek képeket vagy felvételeket. A kamera négyszeres digitális zoommal rendelkezik, és mivel számos vásárló szívesen használja a telefonját rossz fényviszonyok között - például éjszakai klubokban, vagy kávézókban - ezért a K700-at fényképezéskor bekapcsolható fénnyel is felszerelték.


A háromsávos GSM/GPRS telefon 65 ezer szín megjelenítésére alkalmas TFT-kijelzővel rendelkezik. A telefon beépített hangszórója több szólamú lejátszásra képes, beépített memóriájának nagysága 32 megabájt. Ekkora memóriában akár 450 kép is elfér, így a K700 személyes fotóalbumként is használható. A telefon összes funkciója gyorsan elérhető, és előre telepített háromdimenziós játékokat is tartalmaz. A K700 FM rádiójában egyszerre 20 állomás tárolható, a rádió vagy az MP3 fájlok a headset segítségével vagy a telefon hangszóróján hallgathatók.


A Bluetooth csatlakozás révén a K700 együttműködik a Sony Ericsson Bluetooth-tartozékainak széles választékával, például a hordozható kihangosítókkal, a zenelejátszókkal és a Bluetooth játékautóval. A K700 várható piacra kerülése 2004 tavasza.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Vicking #23
    naaa
  • Vicking #22
    Hali! Tud valaki olyan free oldalt ahonnan tudok játékot letölteni K700i-re? Köszi!
  • GAAMMEER #15
    Nekem a K700 nagyon tetszik.Az S700-nak tényleg 262e színű a kijelzője vagy nem?Mert ha az akkor az nagyon jó lesz.
  • Robko #13
    2004 negyedik negyedévében jelenik s700
    már most kéne piacra dobni
    hogy addigra lemennyen az ára.
  • Flashy #11
    de azt tovabbra is tartom hogy telefonba fenykepezo nemkell.
    a legjobban azokat a telefonokat birom amirol a fenykepet nemlehet leszedni, csak MMS-ben elkuldeni :))
  • Flashy #10
    hat szerintem a tobbihez kepest ezek meg egesz jol neznek ki.
  • Rincewind #9
    Praktikusabb, de igénytelenebb is. Mert az ilyen mobilokkal csak igénytelen képet lehet csinálni egy rendes digi camera-hoz képest. :)
  • aDannyBoy #8
    hulyeseg... legalabbis ha akarsz rendes kepeket csinalni. Nekem egy SE t610 telom van, van benne fenykepezo igaz, de ketszer hasznaltam.

    Viszont van egy Canon gépem, ami meg profi fotókat csinál (mármint kompakt kategóriában) és akkor a mint egy cigisdoboz.
  • Herds #7
    de neked kulon van telefonod meg fenykepezod, sztem egyben praktikusabb
  • Borg #5
    A 2-3 mp teljesen felesleges, viszont az optikai zoom tényleg jó lenne.
    Talán majd ha a philips új folyadéklencséjét kezdik alkalmazni, az elfér ilyenben is.