Alex

A Nokia bemutatta a 6610i telefont

A Nokia bemutatta az új Nokia 6610i mobiltelefont, amely beépített fényképezőgéppel, teljes körű MMS-szolgáltatással, és FM rádióval rendelkezik. A háromsávos (GSM 900/1800/1900) Nokia 6610i telefon klasszikus formában színes kijelzőt és sokoldalú szolgáltatást, például Java technológiát, XHTML böngészőt, és SyncML-t kínál.

"Napjaink szakembereinek munkahelyükön és a magánéletükben is megbízható mobiltelefonra van szükségük. A Nokia 6610i a csúcstechnológiát és az MMS-szolgáltatást klasszikus külsőben kínálja, így egész nap megfelelő társ lehet" - mondta Aage Snorgaard, a Nokia Mobile Phones üzletágának alelnöke. "A Java, a SyncML és a hasonló szolgáltatások a munkahelyünkön segítenek feladataink teljesítésében, a beépített fényképezőgéppel pedig azonnal megoszthatjuk másokkal személyes élményeinket. A Nokia 6610i telefon új válasz a magáncélú és a munkahelyi telefonhasználat igényeire."

A Nokia 6610i telefon beépített CIF fényképezőgépét a kisebb készülékek színes kijelzőjére (128x128 képpont) optimalizálták. A felhasználó a képkezelő- és az MMS-funkciónak köszönhetően multimédiás üzeneteket válthat más MMS-kezelésre alkalmas telefonokkal. A készülékkel szerkeszthetünk képeket, és csatolhatunk fényképet a névjegyekhez. A telefon beépített XHTML böngészőjének köszönhetően még szebb színekkel és grafikákkal találkozhatunk az interneten.


Letölthetünk javás alkalmazásokat, és a SyncML-támogatás révén a hálózaton át szinkronizálható a felhasználó kompatibilis határidőnaplója, telefonkönyve, és tennivalólistája, így menet közben is folyamatosan naprakészek maradhatunk. Természetesen többszólamú csengőhangja van, ezenkívül sztereó FM rádióval és beépített kihangosítóval is rendelkezik. A Nokia 6610i az OMA Digitális Jogkezelés (DRM)1.0 változatát is támogatja.

A 87 gramm tömegű Nokia 6610i három és fél óra beszélgetési időt biztosít, készenléti ideje pedig eléri a 18 napot (gyári adat). A normál értékesítési csomagban Európában, Afrikában és a Közel-Keleten szürke, fekete és sötétkék szín közül választhatnak a vásárlók. Az ázsiai piacon szürkében és sötétkékben lesz kapható a készülék. A Nokia 6610i szállítása a tervek szerint 2004 második negyedévétől indul Európában, a Közel-Keleten, Afrikában és Ázsiában, támogatás nélküli fogyasztói ára 250 euró körül várható.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • bodesz #22
    hi nekem 6610 esem van és nemtudtam eddig infrázni vele sok mobillal próbáltuk már pl asszem t300,sagem my x 50 vagy mi,nokia 6610i és egyéb nokiákkal is ,de nem ment szval PLS HELP.
  • bandia #21
    Egyetértek:) Pontosan erre való! Tök részegen lefényképezni a havert, és másnap jót röhögni rajta, meg magunkon az ő telcsijén:) Jó ez ha van, nem profi fotózásra, de azért valamit visszaad a pillanatból:D
  • OMax #20
    jo hogy szar minoseget csinal szinte minden tel, csak az olyan jopofa hogy mindig keznel van oszt hirtelen lefenykepezek valamit... nyugi nem csinalok vele talyket, es az altala csinalt kepeket se teszem be hatternek :) de na jo az :) meg most hordjak magammal allandoan 1 fenykezogepet mi :)
  • Laza #19
    ugy szarja a Nokia a telefonokat, mintha kotelezo lenne... raadasul szar is az egesz... mindegyik ugyanazt tudja, max mas verzioju a szoftver... kulamezo... :)
  • Laza #18
    bazz, nehaogy mar a baratnonek is vegyen az ember MMS-es telefont... jo neki a 2110-es
  • ullrich #16
    Buliba nem viszek telcsit :)
  • ullrich #15
    Akkor vegyél inkább 5140-t annak 640*480-as felbontása van, ezenkívül vannak értelmesebb tulajdonságai is pl: iránytű,lámpa, push to talk.

    Annyiban én is 1értek Predatorral, hogy szvsz tök felesleges telefonba fényképezőgép, akkor inkább én is vennék egy normális digifényképezőt.
  • Kange #14
    Nah de gyerekek, a digitfényképező képét Te soha nem küldöd el a buliból a barátnődnek... ;-)
  • OMax #12
    hat mondjuk nagyon jo az plane jo nagy kamera! a t610 be is ilyen fos kamera van mint ebbe a nokiaba! es eleg fos de na... viszonta a kepernyo jobb mint ebbe... es bluuuuutuuuuuut rulz :)
  • OMax #10
    hmm mi a fenenek nem csinalnak 5100i -t ??? nekem t610 en van de ha volna 5100 fenykepezogepes bisztos lecserelnem fel perc alatt! tudom vna 5100 hoz csatlakoztathato fenykepezogep de az kenyelmetlen ...:)