Spencer

Hamarosan itt a Centrino utódja, a Sonoma

A felhasználók a Sonoma notebookokat egy-egy feltöltéssel körülbelül ugyanannyi ideig használhatják majd, mint a jelenlegi Centrino számítógépeket, azonban lényeges, hogy a Sonoma platform ezzel párhuzamosan jelentősen nagyobb számítási teljesítményt biztosít.

Az Intel Mobile Platforms Group alelnöke és egyben vezérigazgatója megváltoztatta a frizuráját, konkrétan kopaszra nyíratta azt. Történt ugyanis, hogy fogadást kötött kollégáival, hogy amennyiben a vállalatnak sikerül túlteljesítenie a Centrino platformmal kapcsolatos eladási terveit, azon nyomban teljesen levágatja a haját. Az Intel a közelmúltban végülis kiváló eladási mutatókat jegyezhetett fel az új mobil platform kapcsán, Anand Chandrasekher pedig betartotta a szavát és szabad utat engedett a nullásgépnek.


Anand Chandrasekher Centrino notebookok társaságában

Mint ismeretes, az Intel tavaly márciusban jelentette be a Centrinót, mely platform áll többek közt a Pentium M processzorból, az i855-ös alaplapi chipkészletből, illetve egy vezeték nélküli kommunikációs chipből. A cégnél természetesen a Centrino után sem áll meg az élet, hiszen már javában folynak az utód, a Sonoma fejlesztési munkálatai. "Véleményem szerint a Sonoma még sokkal sikeresebb lesz mint a Centrino" - nyilatkozta a napokban Chandrasekher, majd hozzátette, hogy az Intel legújabb mobil platformja már az idei esztendő második felében be fog mutatkozni.

Emberünk elmondta, hogy a bejelentéssel párhuzamosan legalább ötven, Sonoma alapokon nyugvó hordozható számítógép fog megjelenni a kereskedelmi forgalomban. A felhasználók a Sonoma notebookokat egy-egy feltöltéssel körülbelül ugyanannyi ideig használhatják majd, mint a jelenlegi Centrino számítógépeket, azonban lényeges, hogy a Sonoma platform ezzel párhuzamosan jelentősen nagyobb számítási teljesítményt biztosít.

Míg a Centrino esetében a 0,13 mikronos csíkszélességű Banias magos Pentium M processzor, addig a Sonoma esetében már a legfejlettebb 0,09 mikronos gyártási technológiák segítségével készülő Dothan magos Pentium M processzor kerül középpontba. A Dothan kapcsán említést kell tennünk a duplájára növelt, így immár 2 MB méretű másodszintű gyorsítótárról, illetve a 400 MHz-ről 533 MHz-re gyorsított rendszerbuszról. A Sonoma ezenkívül új WLAN chipet is fog kapni, mely egyrészt rendkívül alacsony fogyasztású lesz, illetve a 802.11a, 802.11b, valamint 802.11g szabványok mindegyikét támogatni fogja.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TeszteloPontHu #3
    "Emberünk elmondta" - érdekes, laza megfogalmazás :)
  • Troll #1
    Mindíg ezek a kretén modellnevek... A következő Gonorra lesz?