Rónai György

Conexant: itt az első USB 2.0 Wi-Fi csatoló

A Conexant Systems bejelentette, hogy elkészült az új PRISM GTT 802.11g és PRISM WorldRadio 802.11a/g chipkészletük, amely a világon elsőként egyetlen pendrive méretű USB 2.0 csatlakozóba van integrálva. A kis méret, és a könnyű csatlakoztathatóság minden bizonnyal igen széles körben el fogja terjeszteni a vezetéknélküli hálózatokat.

A Conexant két újdonsága a piac első Wi-Fi és WHQL minősítésű 802.11g-a/g USB2.0 terméke. A cég elmondása szerint a PRISM termékeik kapcsán szinte mindegyik OEM LAN termék gyártóval kapcsolatban állnak már. Köztük van a 3Com, a Buffalo Technology, a D-Link, az IOGEAR, a Linksys, a NETGEAR, és az SMC is. Az újdonságok segítségével a felhasználók kisebb költséggel, és jóval egyszerűen létesíthetnek IEEE 802.11g, vagy akár a/g szabványú vezetéknélküli hálózati kapcsolatokat. A PRISM USB2.0 termékek a PRISM Nitro XMT (Xtreme Multimedia) szoftver segítségével 140 Mbps átviteli sebességre képesek.

A Conexant szoftvercsomaggal is ellátja a termékeit, amelyek ráadásul többféle csatlakoztatási módot is lehetővé tesznek: CardBus 32, mini-PCI, 16 bites párhuzamos, vagy soros port, és persze USB2.0 is. Ezáltal minden PC-hez, notebookhoz és kézi eszközhöz csatlakoztathatóvá válik a Wi-Fi adapter.

A termékek segítségével tehát hamarosan megtehetjük már, hogy egész egyszerűen, mint egy pendriveot bedugjuk a Wi-Fi adaptert az USB portba, és máris beléphetünk a drótnélküli hálózatba, kábel nélkül nyomtathatunk vagy akár nagy sebességgel internetezhetünk is. Ezáltal a vezetéknélküli hálózatok már rendkívül olcsóvá és könnyen kiépíthetővé válnak az otthoni, és az üzleti felhasználók körében is.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • mir #7
    na igen. annyi nem szokott lenni, de csak netezni szoktam, meg puttyozni, azok meg annyira nem zabálják.
  • mir #5
    épületben lehet, hogy kevesebb. meg nagy esőben is. de én fel szoktam tudni csatlakozni sima alap antennával USR PCIMCA zsurával 400 m-rről egy épületen belül lévő központra... jó az.
  • mir #3
    300-500m amúgy meg nem vagy kicsit sem hülye a számítógép-rendszerekhez, úgy látom...
  • horbykeee #2
    ez kurva jó ..........fúúúúúúú,micsoda okos találmány,ez olyanoknak jön jól mint mi akik 7en 8an beülnek a garázsba és LANoznak és ha vhol szar a BNC(nem futi hubra:D)és vhol szar a t-elosztó sokáig el lehet vele bénázni vagy esetleg kábel szark be szal ez megváltás+140MB/ps !!!!!!!!!
    márcsak egy kérdésem van:HÁNY MÉTER A HATÓTÁVOLSÁGA??
  • SoDI--- #1
    Megcsinálgatnák egy smartphone-okhoz is.