Berta Sándor

Európai online zeneboltot nyit a Real Networks

Hat hónapon belül, de legkésőbb egy esztendő elteltével az európai felhasználók számára is lehetővé kívánja tenni a Rhapsody fantázianevet viselő zenei letöltési szolgáltatását a Real Networks.

Legkésőbb egy éven belül megnyílik a vállalat európai virtuális zenei áruháza - ez azt jelenti, hogy a cég legkésőbb 12 hónap múlva már az öreg kontinensen is fog rendelkezni online zenebolttal. A Rhapsody az Apple iTunes nevű hasonló szolgáltatásával ellentétben átalánydíjas előfizetés, afféle bérlet formájában kínálja eladásra a zeneszámokat és a zenei albumokat. (Az iTunesnél csak egyenként/albumonként lehet megvásárolni a dalokat.) Árakat egyelőre a cég még nem közölt.

Rob Glaser, a Real Networks vezetője úgy látja, hogy a szolgáltatás Európában való beindítása előtt még számos akadályt kell eltávolítaniuk az útból. Glaser ezek közé a problémák közé sorolta, hogy véleménye szerint az öreg kontinensen túl keveset tesznek az illegális fájlcserélő hálózatok ellen. A cég vezetője e tekintetben a jelenlegieknél sokkal keményebb fellépést sürgetett e hálózatok üzemeltetői és az őket használó magánszemélyek ellen. Glaser továbbá úgy vélte: az emberek Európában az internetet még mindig afféle grátisz zenebolt-pótléknak tekintik.

A Real Networks egyébként a Microsoft ellen néhány héttel ezelőtt hozott európai uniós "kartellügyi" döntés után arra számít, hogy eladhatja a Real Player szoftverét az olyan nagy PC-gyártóknak, mint a Dell vagy a Hewlett-Packard. A vállalat így alternatívát nyújtana a kritizált Windows Media Playerrel szemben.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • gz8 #3
    Egyetértek.
  • Torry #1
    Jo lesz ez...
    Persze csak akkor, ha olcsobb lesz mint a boltban.
    Már nem is azért de 5-6-7 ezer Ft. egy lemez...