Berta Sándor

George Bush: szélessávú internetet mindenkinek!

Nem tudni, hogy csak a közelgő amerikai elnökválasztási kampány egyik fogásáról van-e szó, vagy komolyan gondolja legújabb ötletét ifjabb George Bush.

A mostani amerikai elnököt a fél világ támadja külpolitikája miatt, de az informatikát és a számítástechnikát érintő kérdésekben kifejtett véleményéről, illetve az ezeket a területeket érintő ötleteiről azonban eddig még nem nagyon lehetett hallani. Mindez igaz is volt egészen mostanáig, azonban George Bush most valami meglepő kijelentéssel állt elő. A hivatalban lévő amerikai elnök ugyanis a terrorizmus-elleni harcra és az ország jólétének biztosítására hivatkozva felszólította az amerikai információ-technológiai vállalatokat, hogy kezdjenek hozzá az ország minden szegletében a szélessávú internet-hozzáférések kialakításához.

"2007-re szélessávú internet-hozzáférést mindenkinek!" - ez lett az ifjabb George Bush jelszava. Az elnök így kívánt reagálni azoknak a szenátoroknak a korábbi kijelentéseire, akik azt kritizálták, hogy túl kevés a szélessávú internet-hozzáférés az Egyesült Államokban. A Bush-kormányzat éppen az elmúlt napokban fogadta el az USA történetének eddigi legnagyobb, 53 milliárd dolláros (!) technológiai és innovációs költségvetését.

Mivel egyébként az Egyesült Államokban a szélessávú fejlesztések piaci alapon, magáncégek által történnek, a választók igazán a projekt nem teljesülése esetén sem kérhetik számon az eredményeket. Az Államokban a mai napig a telefonos internet a domináns, az FCC 2003 júniusi adata szerint "mindössze" 20.6 millió otthon rendelkezik szélessávú eléréssel, ebből 13,7 kábelen, 7,7 millió pedig DSL-en kapcsolódik a világhálóra.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mice #17
    a gond ott van, hogy ott a lakosság nagyja eléggé "széles" látókörű
  • [HUN]PAStheLoD #16
    szélessávot az összes kezdő spammernek és script kiddie-nek ..
  • CAD #15
    Es? Hat figyeljenek ;> Francot erdekel, amig olyat nem teszek ami tenyleg gaz... akkor viszont meg is erdemlem.
  • M2 #14
    "...a terrorizmus-elleni harcra és az ország jólétének biztosítására hivatkozva felszólította az amerikai információ-technológiai vállalatokat..."
  • Vlala #13
    Mindenkinek - vagy minden amerikainak? Bush ezen keresztül is akarja figyelni az embereket? Már így is olyan antennák és műholdak vannak, amellyel az egész világot megfigyelés alatt tartja.
    Nyissuk meg a világot a crackereknek - szélessávon!
  • fluga #11
    20 millió háztartás, az kb 80 millió ember, az usa lakosságának durván egyharmada...nálunk vajon összesen internetezik (szűken szabva)3 millió ember? nem hiszem :(
  • mrzool #9
    Miről beszélsz? Hogyan lehetne 'gyorsabb' az amcsi telefonvonal? Inkább nézz utána a dolgoknak, mielőtt mást elkezdesz minősíteni, mert csúnyán bebukod...

    Amerikában is 64kbit/s PCM-et használnak (mint Európában), bár valójában valamivel még 'lassabb' is - mivel az amcsi T1 keretben nincs külön jelzéscsatorna, ezért az egyes beszédcsatornákból lopkodnak el 1-1 bitet erre a célra. Tehát átlagban egy amerikai beszédcsati 7 és 5/6 biten van kvantálva, másodpercenként 8000 mintavétellel, innen ki is számolhatod bitsebességet.
  • Inquisitor #4
    Gondolom kell a sávszéllesség, hogy az összes közlekedési csomópontban elhelyezett kamerák 0,1 másodperc alatt kiszúrják a bűnözőket, terroristákat és akit csak akarnak, még ha 3x átoperáltatta az arcát, akkor is :)
  • Raszkolnyikov #3
    Az Államokban a mai napig a telefonos internet a domináns, az FCC 2003 júniusi adata szerint "mindössze" 20.6 millió otthon rendelkezik szélessávú eléréssel, ebből 13.7 kábelen, 7.7 millió pedig DSL vonalon kapcsolódik a világhálóra. ----------> csorikáim:DDD micsoda elmaradt ország:DDDD
  • traXion #2
    Köszi.