Berta Sándor

Az alvilág körében is népszerű az Apple iPod

Az Apple iPod nevű MP3-lejátszó készüléke a megjelenése után hamar meghódította a világot. Sajnos nem csak a felhasználók, de már az alvilág körében is népszerűvé vált az Apple terméke.

Így van ez Nagy-Britanniában is. Üröm az örömben ugyanakkor, hogy nem egy leányálom annak az élete, aki egy iPod boldog tulajdonosa, ugyanis a tolvajoknak és a rablóknak is megtetszett a készülék. A The Times tekintélyes brit lap tudósítása szerint a rablók a lejátszóhoz mellékelt fehér fülhallgatón és annak zsinórján azonosítják be, hogy illető éppen egy iPod-ot használ-e. Az ügy olyannyira komollyá vált, hogy már a brit rendőrségnek is lépnie kellett, mert olyan nagy mértékben elszaporodtak az iPod készülékek tulajdonosai elleni célzott rablótámadások. Ráadásul ezek időről-időre egyes helyeken meg is ismétlődtek.

Az újság azt tanácsolja azoknak a felhasználóknak, akiknek fehér fejhallgatójuk van az MP3-lejátszóhoz, hogy azt sürgősen cseréljék más színűre, ha csak nem szeretnének rövid időn belül egy rablótámadás áldozataivá válni.

Az iPodlounge.com internetes oldal fórumán arról számoltak be a károsultak és a szemtanúk, hogy ezeknél a rablótámadásoknál az elkövetők csak az iPod-ot viszik és veszik el az áldozattól. A rablók minden más értékkel, legyen az egy mobiltelefon, egy PDA vagy akár készpénz nem foglalkoznak! Sőt, néhány tolvaj az éppen eltulajdonított mobiltelefont is szinte "elhajította", amikor meglátta, hogy az áldozatnál van egy MP3-lejátszó.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • HuAn82 #6
    én is erre gondoltam... :-)
  • arty #5
    aprilis 1 ? ;)
  • DarkJedi #2
    Hehe, én a saját fülhallgatómat használom hozzá, amit adtak, az úgyis szar :D