SG.hu

Immár hivatalos: T-Mobile-ra változik a Westel

A Matáv Igazgatósága ma döntött arról, hogy a Westel felveszi a T-Mobile nevet. A társaság hivatalos neve 2004. május elejétől T-Mobile Magyarország Távközlési Rt. lesz.

A Westel és a T-Mobile évek óta szoros együttműködésben dolgoznak. A beszerzés és termékfejlesztés terén történő együttműködés lehetővé teszi a Westel számára, hogy ügyfeleinek szélesebb körű szolgáltatásokat és készülékeket kínáljon, versenyképesebb áron. A névváltoztatás a következő lépés a Westel szolgáltatásainak T-Mobile Csoportba való integrálásában. A T-Mobile Csoport az egyik legnagyobb nemzetközi mobil szolgáltató csoport és az egyetlen, amely egybefüggő transzatlanti szolgáltatást kínál ügyfeleinek, azaz a T-Mobile márkanév a tengerentúlon is jelen van.

Egy Matáv szerint egy olyan nemzetközi csoporthoz való csatlakozás, mint a T-Mobile, nemcsak a társaság értékét növeli, de az ügyfelek számára is előnyökkel jár. A társaság közlése szerint a T-Mobile Magyarország ügyfelei a T-Mobile márkanév alatt további új, innovatív termékekhez és szolgáltatásokhoz juthatnak majd hozzá. A névváltás további előnye, hogy az előfizetők a többi T-Mobile szolgáltató által nyújtott szolgáltatásokat is el tudják érni. Michael Günther, a T-Mobile vegyesvállalatok irányításáért felelős vezető, a Matáv igazgatósági tagja szerint: "A T-Mobile márkanév használata jó lehetőség a Westel számára, hogy kihasználja egy erőteljes, nemzetközi márkanév előnyeit."


Sugár András, a Westel vezérigazgatója hangsúlyozta: "Ezzel a partneri kapcsolattal és új márkanevével Magyarország piacvezető mobilszolgáltatója még inkább erősítheti nemzetközi versenyképességét. Vállalatunk a jövőben is ügyfeleink igényeit szem előtt tartva fejleszti minőségi, mindenhol és mindenkor elérhető szolgáltatásait. A legfontosabb számunkra ügyfeleink elégedettségének további növelése, innovatív és inspiratív megoldásokkal és multimédiás alkalmazásokkal."

A névváltás nem jelent és nem is indokol változtatást a Westel tulajdonosi struktúrájában. A T-Mobile Magyarország egyedüli tulajdonosa továbbra is a Matáv marad. Josef Brauner, a T-Com vezérigazgatója ezt megerősítve úgy nyilatkozott: "A márkanév cseréje sem a Matáv Csoport tulajdonosi szerkezetében, sem a vezetésében nem okoz változást." Hozzátette: "A névváltoztatás időzítése fontos volt, Magyarország Európai Unióhoz való csatlakozása ideális időpont a Westel számára, hogy nemzetközivé váljon."

A Deutsche Telekom Csoport közvetlenül részt vesz a névváltás folyamatában, segítséget nyújtva például a marketingkommunikáció, a vállalati arculat és design kidolgozása, a hálózatmodernizálás, valamint a értékesítés területén. A névváltás pozitív hatással lesz a Westel pénzügyi mutatóira. Várhatóan javul majd az ügyfélbázis összetétele és csökken a lemorzsolódás.

A névcsere további pénzügyi hatása az IFRS szerint elkészített eredmény-kimutatásra: a Westel márkanév teljes nettó könyv szerinti értéke leírásra kerül 2004 során. Ennek a döntő részét az első negyedévben számolják el, melynek a vonatkozó (ún. EBITDA alatti) eredményhatása 3,7 milliárd forint lesz 2004 első negyedévében.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • horbykeee #25
    van egy ilyen map a cs-be :D de_tpoint
  • horbykeee #24
    Voda-powa
  • Piscator #23
    Engem az lepett meg, hogy a MATÁVnak része van a Westelben.
    Akkor ez minden kritikai alapot megmagyaráz.
  • djmarkee #21
    A Vodafone közel nincs olyan régóta MO.-n, mint a Westel...de egyre inkább terjeszkednek...ennek ellenére a Voda egy világhíres cég...és szerintem jobb is, meg olcsóbb is...Majd meglátjuk 2-3 év múlva...
  • TeszteloPontHu #20
    Nekik biztosan olcsóbb lesz a reklám: átvehetik a külföldi imázs-filmeket, mint a Vodafone.
  • Manoi #18
    Na elhangzott itt már minden...
    Én messziről ugatom a témát, mert soha nem voltam a westelen kívül! 5-6 éve ott kezdtem és a mai napig nem fordult meg a fejemben, hogy váltsak...
    Csak 01 példa: Mennyi a türelmi idő havi számla esetében a szolgáltatóknál? Erről ennyit...
    T-mobil:
    Ki nem sz@rja le, hogy hogyan hívják? Tőlem akár lehetne Rószi Néni telefonközpontja is...
    A T-mobil külföldön egy elég megbízható hálózat engem még soha nem hagyott cserben és minden ment (eMail, GPRS, Wap).

    Úgyhogy mindenki szídhatja a Westel vagy T-mobil, de ne felejtsük el, hogy a Voda térereje után az ember vadászik és a PGSM pedig azonnal kikapcsol, ha nem fizetsz...

    Na erről ennyit
  • Mr_Rob #17
    Személy szerint engem nem zavar a névváltás, közel 5 éve vagyok Westeles és teljesen elégedett vagyok vele! Hogyha ezentúl T-Mobile lesz, akkor T-Mobile-os leszek, ennyi.
    És Sliders (inkább Slider): Ha a mobiltársaságokat kellene "szemétség" alapján összehasonlítani, akkor azt hiszem nem a westelt kellene a "legszemetebbnek" kinevezni. Van itt nálunk egy birt cég, ami több ismerősömnek is okozott fejfájást, anyázást. Nem beszélve az állandó átveréses akciójukról! Most nem csak a 6Ft-os szemétségekre gondolok, hanem bejelentik, hogy előfizuval ilyen, meg olyan olcsó a telefon, aztán amikor odamész, hogy vennél egyet, mint egy bűnözőt úgy vizsgálnak át, aztán jobbik esetben közlik, hogy persze, lehet előfizetésed, csak ugyan tegyél már le 80ezret az asztalra, mert nem bízunk benned!
  • [HUN]Stanlee #14
    hehehe... vegre mo-ra is begyuruznek ezek a nevek. szerintem jobb lett volna, ha maradnak nemetben, nem hozzak ideezt a nevet, mert senki sem fogja kedvelni.az egy kulon dolog, hogy kinnt ez megy, mert mar be van jaratva, nalunk ez nem fog menni, mert mar a westelhez hozzaszoktunk. Na mindegy, nekem kinti tapasztalataim szerint jo ceg a t-mobile.-)

    udv
  • Sliders #13
    Silver ideges vagy? A Westel nekem már betett egyszer kétszer, joggal szidom, és kérlek ne hülyézz le, mert nincsen jogod arra hogy lehülyézz. Tudod szánalams vagy hogy vaktában itélsz embereket. Mégis ki vagy hogy ezt megteheted.
    De ha itt tartunk a te neved sem valami fényes. AMúgy a T -Mobile nekem nem jön be mint név azzal a rózsszines T-vel. És csak véleményt nyilvánítottam. Bocsika hogy mertem szolni. Ja és a T-mobilet nem szidtam csak a neve nem tesztett. De másik os tudják hogy a westel egy szemét cég, nem mintha a többi jobb lenne, de Westelnél azért jobb, nem olyan bunkok. Na páá kispajtás
  • Pheel #12
    És ezentúl akkor az lesz a szlogen, hogy az én mobilomban témobil szív dobog? LOL