Spencer

Elkészült a Windows XP SP2 tesztváltozata

A Microsoft kiadta a népszerű Windows XP operációs rendszer második nagyszabású frissítésének véglegeshez közeli verzióját. A Windows XP Service Pack 2 (SP2) Release Candidate 1 (RC1) számos lényeges változtatást tartalmaz az ezt megelőző, tavaly megjelent teszt verzióhoz képest.

Az RC1 jelzésű szoftverek általában egyfajta átmenetet képeznek a béta verziók és a végleges változatok között, és sok olyan változtatást tartalmaznak, melyeket a tesztelők visszajelzései alapján foganatosítottak a szoftverfejlesztők. A Windows XP Service Pack 2 végleges verziója várakozások szerint valamikor a második negyedévben fog megjelenni.

A Windows XP Service Pack 2 Release Candidate 1 jelen pillanatban a Microsoft regisztrált tesztelői számára érhető el, de a későbbiekben szélesebb körben is hozzáférhető lesz a cég TechNet és Microsoft Developer Networks internetes oldalain keresztül. A Release Candidate 1 verzió legfontosabb újdonsága nem más, mint a Windows Security Center. Greg Sullivan, a Microsoft Windows fejlesztési részlegének vezető termékmenedzsere elmondta, hogy a Windows Security Center egy olyan hasznos eszköz, mely leegyszerűsíti a különböző Windows komponensek biztonsági szempontból történő konfigurálását. Sullivan utalt arra, hogy a felhasználóknak a jövőben nem kell az Internet Explorer, a hálózati kapcsolatok, vagy például a Windows Update biztonsági beállításaival külön-külön vesződniük, azt ugyanis egyetlen alkalmazás, a Windows Security Center segítségével is meg lehet majd oldani.

"A felhasználók számára komoly munkát jelent az operációs rendszer egyes elemeinek biztonsági konfigurálása, ehhez ugyanis számos különböző menüben kell beállításokat elvégezni. Komoly kihívást jelentett számunkra egy olyan új eszköz kifejlesztése, mely a biztonsági beállítások végrehajtását tulajdonképpen gyerekjátékká egyszerűsíti" - nyilatkozta Sullivan. Emberünk ezenkívül felhívta a figyelmet arra, hogy az Internet Explorer immár képes a nem kívánatos felbukkanó reklám ablakok blokkolására és a Windows XP Service Pack 2 tesztelőitől kapott pozitív visszajelzésekre alapozva a Microsoft alapértelmezésben aktiválni fogja ezt a szolgáltatást.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • sniper #20
    Aze' a szakember se tiltakozik nagyon ha megkonnyitik a munkajat. Tobb ido jut *********. :D
  • mrzool #19
    Nem is tudtam, hogy a böngészők a linuxba "direkt be vannak építve". Akkor miért kell kézzel feltennem őket?:) Érdekes, ha ilyen "direkt beépített programokban" találnak vmi sebezhetőséget, akkor mindig egyből hözőngenek néhányan, hogy az nem is a linux, mert a linux csak maga a kernel.:) Szerintem jó lenne eldönteni, hogy most melyik a jó álláspont.:)

    Másrészt win alatt is azt telepítesz parancssorból, amit csak akarsz. Akár több ezer gépen egyszerre, egy enter leütésével. Klikkelned sem kell hozzá.
  • [HUN]PAStheLoD #18
    viszont ms-dos parancssorbo'l nem fogsz úgy netezni meg mp3at hallgatni mind a linuxosból ahol van direkt beépített szöveges borwser .. és apt-get pedig parancssoros volta ellenére képes egy komoly rendszerbe helyesen felinstallálni egy programot.. mégis csak pár sort kell gépelni érte... de akinek kell a grafikus felület az hamar elérheti azt is..

    windoz is egyre jobban hajlik erre a parancssoros megoldasokra de meg nem az igazi :)
  • knwd #17
    linuxrol ne is beszeljunk utan zarojel bezarva :)
  • knwd #16
    "Csak az nem értem miért nem az ételmesebb felhasználókhoz húz az IT ipar a titkárnők helyett. Ez KB olyan mint amikor egy nő automata seb váltos kocsin akar tanulni. Ezért nem tudnak majd utána vezetni :))"

    Szamitastechnikai szakemberekből van több, vagy titkárnőkből? (Sztem a fiatalabbak ele ha odarakunk egy msdos parancssort (linuxrol ne is beszeljunk, nem sok mindent tudna csinalni vele... azt se tudna hogy elkepzelni hogy LEHET egyaltalan vmit csinalni... [igy windowsos fejjel megdobbentem e linux promton en is... mp3??? Mivvan?! Internet?! Mivvan?! :)))]) Na kb. ezért kell egyszerűsödnie... A nem sztch.-i szakemberek is szamitogepen termelik a gdp-t, persze hogy szerenénk ha meg tudnak oldani az aprocseprő dolgaikat, aztán folytatnák a munkát, és termelnének tovabb...
  • antijedi #15
    nem mekk hogy ez legyen az ember szakmája ahoz hogy hidegrázást kapjon a "titkárnő tipusu felhasználoktól" akikamint mondod még a rendszer lelkét is játéknak tekintik :PPP
  • mireez #11
    éljen SP2
  • Mr_Rob #10
    A felhasználók többségét viszont ez nem érdekli.
  • Pheel #9
    Miért? Lehet neki Fordja van, nem AMDje :)
  • mrzool #7
    IPv6 már eddig is volt.