Berta Sándor

CD- és DVD-lemezeket dob piacra a Samsung

Újabb szereplővel gazdagodik az amúgy is tekintélyes írható és újraírható CD- és DVD-lemez piac. 2004 májusától kerülnek a boltokba a dél-koreai cég által készített írható és újraírható korongok.

Lassan már most is ember legyen a talpán, aki képes eligazodni a megannyi márkanév között a boltok polcain, és alig két hónap múlva új nevet kell majd megjegyeznünk. Kérdéses persze, hogy milyen lesz e CD-k és DVD-k fogadtatása? A Samsung a diszkeket érdekes módon nem a saját neve alatt fogja megjelentetni, hanem egy külön márkanevet hozott létre ebből a célból. Ez a módszer igazán nem számít újdonságnak, hiszen számos gyártó él ezzel az eszközzel. A Samsung által készített lemezek márkaneve Pleomax lesz és először Hannoverben, az idei CeBIT-en fognak bemutatkozni.

Külön érdekesség, hogy a marketing itt is egyre nagyobb szerepet játszik, a Pleomaxon látható különleges figurával ugyanis a dél-koreai gyártó a fiatal vásárlókra próbál hatni. A korongokat a Samsung közel egy esztendőn át fejlesztette és állítása szerint a jövőben minőségileg és dizájnban is rendkívül magas minőségű CD- és DVD lemezeket akar a piacra dobni.

Azzal a gyártónál is tisztában vannak, hogy a különböző cégek termékei között gyakorlatilag alig vannak technikai különbségek, éppen ezért a dél-koreai vállalat nem is erre helyezi a fő hangsúlyt. Németországban és a többi európai országban a Pleomax lemezek május elsejétől lesznek kaphatók a boltokban és az áruházakban. A Samsung a nagykereskedőket már a CeBIT-en meg szeretné győzni arról, hogy érdemes felvenniük az új termékeket az árukínálatukba.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Mike #25
    Taiyo Yuden lemezeket kell venni

    azok jók

    a ritek pl. egy kaka
    itthon általában csak az van

    Taíyo volt pl. a silverpremium
  • NEXUS6 #22
    Na-na! Azért a verbatim fehércimkés szériája se volt kutya! Olyan szépen penészedik, meg kékül-zöldül mint a fene.

    Sokan a Sony-ra esküsznek, mármint, hogy azt nem szabad venni:)))
  • Mike at home #17
    minosegi lemezeket kell venni, azok nem mennek tonkre
  • asysoft #16
    Samsung lemezeim nekem is vannak:)
    Amúgy nekem is döglöttek be lemezeim 1 évvel a megírás után (Memorexek), meg is fogadtam, hogy nem veszek olyat... Pedig rendesen, tokban tároltam.
  • RangeR #12
    Ja, nekem is van itt Samsung a szekrényben. Különben meg, el sem tudom képzelni, hogy aki azt írja: -mára csak 2 olvasható 10-ből... az hogy tárolja a lemezeket!? Nekem vannak itt 8-9 éves cd-k, lehet, hogy 10 éves is van, és ugyanúgy olvasható. Szóval nem tudom,,sütőben tárolod, vagy hol?
  • Mike at home #11
    a fekete lemezek is samsungok voltak
  • davos80 #10
    Ez kb. ilyen hír: Telefonokat dob piacra a Siemens.
  • riska1982 #5
    Hmmm, ez nagyon érdekes, mert Samsungnak már nagyon régóta vannak cd-i. Pl nem tudom ki emlékszik a sárga címkéjű lemezre, azthiszem 12X-es volt, aztán van most hengeres kiszerelésben is Samsung szitázatlan falytában 48x-os verizó, és mindegyik tökéletesen működik.
  • Cat #4
    a reklámra