Spencer

12x-es sebességű DVD-írót jelentett be a Plextor

A multiformátumú DVD-írók sebesség növekedése tovább folytatódik: a kiváló minőségű termékeiről híres Plextor bejelentette első tizenkétszeres írási sebességre képes DVD-íróit.

A vállalat munkatársai a hivatalos bejelentés kapcsán elmondták, hogy a PX-712A típusjelzésű, hagyományos ATA interfészes újdonság várhatóan már a jövő hónapban meg fog jelenni a kereskedelmi forgalomban, még pedig 209 dolláros, vagyis mintegy 43 ezer forintos áron. Egy hónappal később, tehát májusban esedékes a Serial ATA csatolós PX-712SA típusjelű modell piaci debütálása. Utóbbi meghajtó ára 229 dollár, vagyis megközelítőleg 47 ezer forint lesz.


Hacsak valamelyik konkurens nem cselekszik villámgyorsan, a Plextor lesz a világ első olyan cége, mely a DVD+R lemezek tizenkétszeres sebességű írására képes DVD-író jelenik meg a piacon. Howard Wing, a Plextor eladási és marketing részlegének alelnöke elmondta, hogy az újgenerációs meghajtók maximális írási sebességét már a tizenkétszeres írási sebességre szánt DVD+R diszkek megjelenése előtt igénybe lehet venni, ugyanis az új DVD-írók az eredetileg nyolcszoros írási sebességre szánt lemezeket is képesek tizenkétszeres sebességgel égetni. Wing ezzel együtt arra figyelmeztetett, hogy nem minden nyolcszorosan írható lemez alkalmas erre, hanem csak és kizárólag a Maxell, a Ricoh és a Taiyo Yuden gyártósorairól lekerülő diszkek. Utóbbi gyártó egyébként számos kisebb-nagyobb CD-és DVD-lemez forgalmazó legfontosabb beszállítója.

A Plextor két vadonatúj DVD-író meghajtója az egyéb formátumú lemezekkel is gyorsan bánik. A fontosabb specifikációk közé tartozik a nyolcszoros sebességű DVD-R írás, a négyszeres sebességű DVD-RW, illetve DVD+RW írás, valamint a negyvennyolcszoros, illetve huszonnégyszeres sebességű CD-R-, illetve CD-RW-írás. Az újdonságok a DVD-ROM lemezeket maximum tizenhatszoros, a CD-ROM diszkeket pedig legfeljebb negyvennyolcszoros sebességgel képesek olvasni. A gyári csomag részét képezi többek közt a Roxio Easy CD & DVD Creator 6, a PhotoSuite 5, valamint a Dantz's Retrospect Backup szoftver.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Zotya123 #24
    ez értelmetlen, hogy csak 2xesen írok vele, meg jó az ha lassabban... hát LOL, mi a fenének csinálják akkor ezeket az írókat?
    semmivel sem lesz kevesebb annak a lemeznek az élettartama 8x mint 2x... ha az az író tudja azt a sebességet, na persze nem princo meg stb lemezre kell írni, ha meg arra írsz, írhatod 1x is, akkor is tönkremegy hamarabb, mint a jó dvd lemez! na mindegy, ez az, amikor az ember azt hiszi, amit egyszer vki állít neki :o)
  • crx #22
    Én megvárom a 32x es dvd irás ugyis csak 8x osan irok vele mert akor legaláb rendesen beleirja.
    Most is a plextor rukolt elö valamivel nem hiába veszi meg az ember most is csak 2x esen irok vele igaz tudna gyorsaban is csak hát minek ugyis dolgozok melete mást és idö van rá. Hová ez a nagy sietség uraim.
  • Munch #21
    Most ez mért jó? :D Lassú gépnél a puffer még négyszeresen is lemegy akár 50%-ra, meg elég sok asztali csak az egyszeresen írt dvd-t eszi meg... Fejlődni kell még! :)
  • Mike at home #19
    emlexem par eve kieshegyre meno vitakat folytattam a lassu iras megszallottjaival, cd fronton - szerintem nem volt igazuk

    itt is cak azt tudom mondani, hogy irhattok vesovel is ha akartok, max mosolygok, sok luzer
  • Mike at home #18
    mi bajod a 36x irassal?
    es hogy sikerult a 8x - 36x kozott parhuzamot vonni?

    nem csak kezdo hiheti azt, hogy ert vmihez
  • Mike at home #17
    aztan varjunk meg felevet, mert ott a duplareteg, aztan egyevet mert jon a blue-ray
  • Mike at home #16
    szuper!
    a lassabbak ara megint esni fog!
  • Sliders #12
    elfelejtítek hogy nem lesz 52x-es dvd irás. már a 8-os is 7-8 perc alatt megir egy lemezt. egy 8x-os dvd irás 36x-os cd nek felel meg, szal nem biztos hogy mindig a maximumon érdemes dvd-t cd-t irni. Ezt csak azért irom mert a forum első kettő hozzászólója még kezdő lehet.
  • Pintyőke #11
    Szep szep, mindez szep. De kerdem, mi van a dualretegu lemezekkel??? Fel ev mulva mar meghajtokat is lehet majd kapni, amik tudjak irni ill. olvasni azokat. Legalabb annyit mondhatnanak, hogy firmware frissitessel megoldhato ezen plextor meghajtok, hogy tudjak olvasni az uj szabvanyt. :T
  • Freemanus #10
    még mindig NEM IR!