Rónai György

Júniustól kapható a Plextor S-ATA DVD-írója

A Plextor múlt hónapban bejelentett DVD-írója, amely már 12-szeres DVD-írásra is képes, júniustól Európában is kapható lesz. A PX-712SA egy lemezzel 6 perc alatt végez, és az optikai meghajtók körében elsőként rendelkezik Serial ATA interfésszel.

A meghajtó 12x-es sebességgel tud DVD+R, 8x-os sebességgel DVD-R és 4x-es sebességgel DVD+-RW médiára írni, amennyiben persze az adott lemez is támogatja ezeket a sebességeket. CD-t 48x-an tud írni és olvasni, és 24x-en újraírni, DVD-olvasási sebessége 16-szoros.


Plextor PX-712SA

A meghajtót igazából a Serial ATA interfésze különbözteti meg a többi, hagyományos P-ATA meghajtókkal szemben. Ez az interfész elvileg akár 150MB/s átviteli sebességet is lehetővé tesz a meghajtónak. Ehhez az eszköz 8 MB bufferrel rendelkezik, és CD-írásnál támogatja a Buffer Underrun Proof technológiát. Ezenkívül a Plextor Lossless Linking (DVD+R/W), és a Zero Link (DVD-R/W) buffervédelmi megoldásokat is ismeri, és a GigaRec támogatás segítségével akár 1GB-ot is tud írni egy 99 perces CD-re.

A PX-712SA dobozában találunk több szoftvert is, ilyen az Ahead Nero Burning ROM, az Ahead InCD, a Nero BackItUp, a Pinnacle Studio, a CyberLink PowerDVD, és a PlexTools Professional. A meghajtót júniustól lehet kapni, nagyjából 48 ezer forintos áron.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • Tetsuo #8
    Majd ha lesz pénzem beruházok 1be...
  • horbykeee #6
    majd veszek 24xeset
  • Eiki #3
    Már hogyne bírna el ekkora adatforgalmat, mutass egy IDE eszközt, ami 133MB/s kihasznál...
  • JZO #2
    remélem lesz róla teszt, már ideje lenne beszereznem egy írót
  • davos80 #1
    Ideje volt, az ATA már nem bírna el ekkora adatforgalmat.