24
  • Zotya123
    ez értelmetlen, hogy csak 2xesen írok vele, meg jó az ha lassabban... hát LOL, mi a fenének csinálják akkor ezeket az írókat?
    semmivel sem lesz kevesebb annak a lemeznek az élettartama 8x mint 2x... ha az az író tudja azt a sebességet, na persze nem princo meg stb lemezre kell írni, ha meg arra írsz, írhatod 1x is, akkor is tönkremegy hamarabb, mint a jó dvd lemez! na mindegy, ez az, amikor az ember azt hiszi, amit egyszer vki állít neki :o)
  • crx
    Én megvárom a 32x es dvd irás ugyis csak 8x osan irok vele mert akor legaláb rendesen beleirja.
    Most is a plextor rukolt elö valamivel nem hiába veszi meg az ember most is csak 2x esen irok vele igaz tudna gyorsaban is csak hát minek ugyis dolgozok melete mást és idö van rá. Hová ez a nagy sietség uraim.
  • Munch
    Most ez mért jó? :D Lassú gépnél a puffer még négyszeresen is lemegy akár 50%-ra, meg elég sok asztali csak az egyszeresen írt dvd-t eszi meg... Fejlődni kell még! :)
  • Mike at home
    emlexem par eve kieshegyre meno vitakat folytattam a lassu iras megszallottjaival, cd fronton - szerintem nem volt igazuk

itt is cak azt tudom mondani, hogy irhattok vesovel is ha akartok, max mosolygok, sok luzer
  • Mike at home
    mi bajod a 36x irassal?
    es hogy sikerult a 8x - 36x kozott parhuzamot vonni?

nem csak kezdo hiheti azt, hogy ert vmihez
  • Mike at home
    aztan varjunk meg felevet, mert ott a duplareteg, aztan egyevet mert jon a blue-ray
  • Mike at home
    szuper!
    a lassabbak ara megint esni fog!
  • Sliders
    elfelejtítek hogy nem lesz 52x-es dvd irás. már a 8-os is 7-8 perc alatt megir egy lemezt. egy 8x-os dvd irás 36x-os cd nek felel meg, szal nem biztos hogy mindig a maximumon érdemes dvd-t cd-t irni. Ezt csak azért irom mert a forum első kettő hozzászólója még kezdő lehet.
  • Pintyőke
    Szep szep, mindez szep. De kerdem, mi van a dualretegu lemezekkel??? Fel ev mulva mar meghajtokat is lehet majd kapni, amik tudjak irni ill. olvasni azokat. Legalabb annyit mondhatnanak, hogy firmware frissitessel megoldhato ezen plextor meghajtok, hogy tudjak olvasni az uj szabvanyt. :T
  • Freemanus
    még mindig NEM IR!
  • Freemanus
    Hiába gyorsan ir ez a szar de DVD-RAM ot még minig ir!Akkor inkább az LG SuperMultiDrive!
  • Mister
    22mbitet (16x írás) a pata vinyók már nem mindíg képesek egyenletesen hozni. :)
    Nem véletlen jönnek ki a sata interfészes dvd-írók.
    Nem gyenge ez a speed növekedés, mi lesz még itt...? :)
  • MrTressy
    illetve bocs 6 perc:) ha 16x lenne akkor lenne 4 perc
  • MrTressy
    4perc
  • riska1982
    Ja nagy okosság, még 8x-os lemez szinte nincs, de azért kell az író is. Hát emberek 4x-es megírva 15 perc egy dvd. Néhány asztali olvasó nem is nagyon szeretik, elég szektorhibás is. Még messze lehet az a technika, hogy szinte 100%-os legyen egy írás is, még a 4x-es lemezek is kb 92%-osak. 4X-es DVD 5,5mb/s-es sebbeség, akkor számold ki a 12x-est, ha nem mint warezosként nyomod, addig nem ráér megírni egy filmet? És ha warezos vagy, akkor sorozatban hoznák majd vissza a lemezeket "nem megy címszóval". Magyarán kár még ezen filózni, majd talán 1 év múlva mikor majd lehet állítani, hogy 99%-os akár a 8x-os lemez is.
  • spyderco
    Csak ez a sebesség nem menjen a minőség rovására, inkább megírom lassabban a lemezt minthogy poháralétét legyen belőle. 12x esen kb.6 perc körül lehet
  • horbykeee
    király,erre vártam hogy növekedjen a sebesség sztem amig el nem érik a kb.16x speedet kár megvenni a 4x-es szarokat...én így vagyok vele ráérek várni kb. fél évet és tele lesz a piac 16-24xes DVD írókkal sztem ti is várjatok...amugy 12x-esen hány perc lehet megirni egy DVD-t ??