SG.hu

Tavaly 75 millióan vásároltak spamben kínált árut

[Menedzsmentforum] Az internetezők nem tudnak ellenállni a spamek ajánlatainak. A kéretlen üzleti levelek küldői az amerikai Direct Marketing Association felmérése szerint tavaly 11,7 milliárd értékű árut adtak el a vevőknek.

Miközben a netezők folyamatosan tiltakoznak a spam áradat ellen, jelentős részük mégis vásárol a DM leveleket küldözgető vállalkozásoktól. A DM Association elemzése szerint a tavalyi évben novemberig negyvenmillió amerikai lépett kapcsolatba a spamek feladóival, azaz a felnőtt lakosság 19 százaléka válaszolt legalább egy kéretlen ajánlatra.

Az összes kereskedelmi e-mail nyomán 258,1 millió vásárlás zajlott le az USÁ-ban, ebből 75,4 millió esetben kéretlen levél nyomán. Az összes üzleti ajánlatot tartalmazó, megválaszolt levél 36 százaléka volt spam, derült ki a DM felméréséből. Az internetezők tehát korántsem utasítják el a kéretlen leveleket. A spamek esetében egy átlagos vétel értéke 155 dollár volt, míg az engedéllyel küldött kereskedelmi levelekre válaszolók átlagban 114 dollárt költöttek.

A kutatás során nem vették figyelembe a törvénytelen, a vásárlókat becsapó ajánlatokat.

A Direct Marketing Association véleménye szerint 8,1 milliárd dollárt lehet megtakarítani a kereskedelmi e-mailek kedvező ajánlatainak elfogadásával, és ebből 3 milliót takaríthatnak meg a fogyasztóknak a spamek.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • htmm #4
    Ezekszerint sikerult a spamkuldokkel kapcsolatba lepni. Akkor miert nem teszi ugyan ezt a helyi rendorseg???
  • [HUN]PAStheLoD #3
    pfppfppfppff
  • Cat #1
    most irjam azt, hogy idióta amerikaiak ? vagy inkább sirjak? :/