SG.hu

Szövetséget kötött az Interware és a Matáv

Az Interware Rt. és a Matáv között létrejött legújabb megállapodás szerint, a két szolgáltató az egymás közötti adatforgalmat közvetlenül cseréli ki, egy 1 Gbit/sec sebességű vonalon.

Az együttműködéssel az Interware immár második direkt peering kapcsolatát létesíti és mivel korábbi partnere a NIIF is kötött hasonló megállapodást a Matáv-val, hazánkban egyedülálló peering kapcsolat jött létre a legnagyobb szolgáltatók között. A BIX-től történő függés csökkenésének következtében az Interware tovább erősítette biztonsági és megbízhatósági paramétereit, miközben nőtt a rendelkezésre állás is, hiszen adatforgalma jelentős részét a két peering partner, illetve a hozzájuk kapcsolódó felhasználók teszik ki.

Az új megállapodás létrejöttével az Interware a korábbi 1 Gbit/sec sebességű BIX kapcsolata mellé, belföldi vonalait tovább bővítette újabb 1-1 Gbit/sec összeköttetéssel a két peering partner felé, ennek köszönhetően az Interware megháromszorozta a belföld felé irányuló sávszélességét. Ezzel a műszaki megoldással az Interware Rt., mint vezető szerverhosting szolgáltató a nála elhelyezett több mint 1100 szerver, és az azon tárolt adatok elérését tette gyorsabbá és megbízhatóbbá, ezzel is növelve szolgáltatásainak minőségi színvonalát.

Hozzászólások

A témához csak regisztrált és bejelentkezett látogatók szólhatnak hozzá!
Bejelentkezéshez klikk ide
(Regisztráció a fórum nyitóoldalán)
  • TLoF #11
    Cat: ÁÁ a mostani helyzethez képest már az is nagy haladás lessz, hogyha nem egy router gyürün megy át az összes csomag :)
  • Cat #10
    akkor lesz decentralizált, ha nem budapesten át megy minden
  • TLoF #9
    Végre elérjük, azt amiről az internet szólt. DEcentralizált hállózat, és nem az van, hogy valaki kirug egy kábelt egy bix node-on (volt már rá precedens) és fél M.O meghal.
  • htmm #8
    BIX2 interware kozponttal? Vagy rosszul latnam?
  • shabba #6
    Szerintem nem vagy tisztában a direkt peeringelés okával. Minden az Interware mind a Hungarnet portja(1 Gbps) mind a fatáv BIX node(2Gbps) kapacitásának végéhez közelített, ha nem tesznek semmit akkor a 100%-ra telített vonal mellett esett volna az elérhető sebesség, nőtt volna a ping és a csomagvesztés aránya.

    Túl sok logika nem kell hozzá hogy előreláthatóan pár hónapon belül UPC is rákényszerül egy hasonló direkt peeringelésre(megtelik az 1Gbps-es port) azon szolgáltatóval akitől a legtöbbet töltik az ügyfeleik. Ez várhatóan azon szolgáltatók lesznek ahol a legtöbb szerver üzemel fatáv és IW.
  • shabba #2
    Ez a direkt peering már valamikor január első hetében megtörtént, lassan 2 hónapja működik. Ezek után mi ebben a hír?
  • [HUN]PAStheLoD #1
    hejj .. valahogy nem érzek felhőtlen örömöt...